Primul focar de COVID-19 în armată. Zece militari, infectați cu noul coronavirus la Arad

Autor:
Publicat: 21/04/2020 | 21:42
Primul focar de COVID-19 în armată. Zece militari, infectați cu noul coronavirus la Arad

Zece militari din Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”, din Cetatea Aradului, au fost confirmați pozitivi cu infecția produsă de coronavirus.

Oficialii bazei militare au confirmat informația abia după ce informația a ajuns în presa locală arădeană. Potrivit Aradon.ro, printre cei infectați este și șeful unității, iar o parte dintre militarii care au fost spitalizați ar fi trebuit să plece în misiune în Afghanistan.

„La acest moment, 10 militari din cadrul batalionului au fost confirmaţi pozitiv. Nouă dintre aceştia sunt internaţi în spital, iar unul este carantinat la domiciliu. Starea lor este bună.

La nivelul unităţii au fost luate măsurile prevăzute pentru aceste situaţii”, se arată într-o informare de presă transmisă, marţi seară, de Batalionul 191 Infanterie ”Colonel Radu Golescu”, citat de Agerpres.

A început și o anchetă

În unitate a fost desfăşurată ancheta epidemiologică de către o echipă medicală de la Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu” din Timişoara, pentru identificarea contacţilor direcţi ai militarilor infectaţi şi izolarea acestora la domiciliu, conform procedurilor standard stabilite la nivel naţional.

„Pentru protecţia personalului, se efectuează în permanenţă dezinfectarea tehnicii şi spaţiilor de lucru şi sunt aplicate măsurile individuale de protecţie şi prevenţie”, mai informează unitatea militară.

Printre infectați este și șeful batalionului

Anterior, informația a fost publicată de criticarad.ro și aradon.ro. Potrivit aradon.ro, printre cei infectați este și șeful unității.

Surse din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Arad au confirmat, pentru Jurnal arădean/ Aradon, că zece persoane de la unitatea militară din Cetate sunt infectate cu SARS-CoV-2. O parte dintre cei testaţi pozitiv la coronavirus ar fi trebuit să plece în misiune în Afgansitan, mai scrie presa locală.

Aceeași informație apare și în criticarad.ro, care mai precizează că, în acest moment, conducerea batalionului a fost înlocuită provizoriu de ofițeri de la Bistrița, iar Unitatea Militară din „Subcetate” este închisă și se dezinfectează.