Prinţul Charles a ajuns în România! Va fi decorat de Iohannis!

Publicat: 29/03/2017 | 16:48

Prinţul Charles a ajuns în ţara noastră, iar Klaus Iohannis îl va decora în această seară cu Ordinul Naţional ”Steaua României” în grad de Mare Cruce, în cadrul unei ceremonii ce va avea loc la Salonul Cerchez de la Muzeul Cotroceni, fiind apoi pregătită şi o recepţie în onoarea acestuia.

De asemenea, Prinţul Charles a declarat că va avea o discuţie şi cu Sorin Grindeanu, Premierul României. Ziua aleasă pe Prinţul Charles pentru cea de-a doua vizită oficială în ţara noastră este una de o importanţă majoră pentru că de astăzi s-au început procedurile de retragere a Marii Britanii din UE, iar Brexitul a declanşat o „ruptură” în relaţiile dintre cele două state, fiindcă autorităţile române se tem de efectul pe care îl va avea asupra sutelor de mii de români care trăiesc pe teritoriul britanic.

Prinţul Charles a ajuns în România! Acesta va fi decorat de preşedintele României, Klaus Iohannis!
Prinţul Charles a ajuns în România! Acesta va fi decorat de preşedintele României, Klaus Iohannis!

Neoficial însă, Prinţul Charles nu doar că a mai fost în România, ci şi-a şi achiziţionat mai multe proprietăţi în zona Transilvaniei. Vizita de acum va dura trei zile şi va fi urmată de alte vizite oficiale în Italia şi Austria. Se pare că discuţiile vor viza dezvoltarea şi aprofundarea relaţiei de Parteneriat Strategic dintre România şi Marea Britanie, inclusiv în domeniul securităţii, evolutia relaţiilor dintre cele două ţări în perspectiva Brexit, cu accent pe situaţia comunităţii româneşti din Marea Britanie, precum şi ampla activitate caritabilă desăşurată în România de Prinţul de Wales.