Home » Exclusiv » PRO TV prin Tudor Chirilă în spatele mobilizării #REZIST. Ce interese are televiziunea nr.1 să scoată românii în stradă şi cine e “sforarul” din umbră…

PRO TV prin Tudor Chirilă în spatele mobilizării #REZIST. Ce interese are televiziunea nr.1 să scoată românii în stradă şi cine e “sforarul” din umbră…

De: Cancan 21/01/2018 | 14:20
PRO TV prin Tudor Chirilă în spatele mobilizării #REZIST. Ce interese are televiziunea nr.1 să scoată românii în stradă şi cine e “sforarul” din umbră...
Tudor Chirilă a luat parte la proteste însoţit de o echipă de filmare a PROTV, semn că şefii lui ştiu despre acţiunile anti-Dragnea/PSD

Vedeta PROTV, Tudor Chirilă, a devenit unul dintre ”purtătorii de drapel” al celor care se găsesc în umbra protestelor anti-Dragnea/PSD. În cazul lui, cel puţin, mesajele continue pe care le postează pe pagina de Facebook ridică semne de întrebare, de vreme ce politica americanilor de la CME (compania-mamă a PROTV) este în total dezacord cu implicarea angajaţilor în asemenea manifestări. Iar Tudor Chirilă este angajatul CME! Ultima luare de poziţie a juratului de la ”Voce” a stârnit o furtună în spaţiul public. Discuţia nu este dacă Tudor Chirilă are sau nu dreptate, dacă protestele anti-Dragnea/PSD sunt sau nu legitime, ci este cu totul alta: cine dintre patronii PROTV a autorizat „derapajul” cu bună ştiinţă de la politica companiei  şi ce interese ascunde există?!

 

Vineri seară, Chirilă a postat un mesaj-fluviu pe pagina de Fb: ”Mâine oamenii ies în stradă împotriva modificării legilor justiţiei şi a celor de la codul de procedură penală care dacă trec aşa cum au fost votate în Parlament vor transforma România în Disneylandul corupţilor. Mâine lumea iese în stradă pentru justiţie şi împotriva corupţiei. E bine să ne amintim asta pentru că în ultimele zile discuţia s-a învârtit în jurul numirii noului prim-ministru. Lumea e supărată pe Iohannis (pe bună dreptate) că a numit o incompetentă crasă ca prim-ministru, într-un mod placid, fără niciun fel de opoziţie, fără să vocifereze pro meritocraţie. Oamenii se simt abandonaţi de preşedintele despre care sperau/speră că împărtăşeşte cu ei cauza protestelor din ultimul an.

Am văzut multe reacţii furioase pe facebook şi multă lume dezamăgită şi gata să se predea lehamitei generate de lipsa de minimă opoziţie a lui Iohannis. (…) Cred că Dragnea şi PSD au reuşit performanţa de a reduce la zero semnificaţia şi conţinutul funcţiei de prim-ministru în România. Arhetipul incompetenţei este deja marcă înregistrată a PSD. (…) Cred că mâine mai ales pentru asta lumea trebuie să iasă în stradă: ca să dea un semnal clar (mai ales prin număr) că nu este dispusă să accepte o lume în care valoarea să nu mai conteze absolut deloc. În condiţiile date însuşi Ministerul Educaţiei ar trebui desfiinţat. Nu prea mai are vreun rost.

Vineri seară, vedeta PROTV-ului a îndemnat oamenii să participe în număr cât mai mare la proteste
Vineri seară, vedeta PROTV-ului a îndemnat oamenii să participe în număr cât mai mare la proteste

Despre Iohannis, dincolo de faptul că putea comenta virulent propunerea PSD-ului, nu cred că putea sau era bine să facă altceva. Era evident că a doua numire ar fi urmărit aceleaşi obiective, adică obedienţa faţă de Dragnea, plus că de-abia aşteptau să-l suspende. Şi cred că nu trebuie multă imaginaţie ca să înţelegem cam ce ar fi putut să facă preşedintele interimar într-o lună de zile. Eu însă nu am o problemă prea mare cu Iohannis, dacă e sau nu de partea protestelor, pentru că – am mai spus-o – nu văd de ce avem nevoie de un “tătuc” care să ne confirme aşteptările. Nu mă poate dezamăgi faptul că Iohannis ar abandona cauza statului de drept. Nu am aşteptări.

De treizeci de ani ştim bine că cetăţenii României sunt singuri în faţa politicienilor, ştim sigur că nicodată nu s-a urmărit decât agenda de furăciune a clanurilor politice care şi-au dat mâna mereu în subteran, departe de ochii noştri. (…) Eu cred că nu avem nevoie de nimeni ca să vociferăm nemulţumirile noastre şi cred că lumea trebuie să fie mai solidară ca oricând împotriva unui clan mafiot de proporţii care confiscă ţara asta. Adică încerc să fac un apel la solidaritate şi nu la tot felul de scenarii sau energie cheltuită în direcţii aiurea. Să repetăm: Suntem singuri. Suntem singuri. Suntem singuri. Şi mâine ieşim în stradă împotriva corupţiei, pentru justiţie şi împotriva incompetenţei. Pentru că nu e vorba doar de nişte inteligenţi care sunt corupţi, ci, mai grav, despre nişte incompetenţi care sunt corupţi şi care nu mai ştiu ce să facă ( vezi Codul fiscal ) ca să salveze aparenţele unei guvernări dezastruoase şi să umple golurile financiare pe care le lasă promisiunile lor electorale neacoperite.

PS. Şi mai cred că ar fi bine ca lumea să nu-şi creeze mari aşteptări de la acest protest pentru că e evident că frica lor de puşcărie e mai mare decât frica lor de oamenii din stradă. Numai să nu uităm că apa roade stânca în timp şi că tot apa e puternică în cantităţi mari”.

Atacul virulent al lui Tudor Chirilă la adresa actualei guvernări a găsit instant şi prozeliţi. Mesajul vedetei PROTV a fost rostogolit pe reţelele de socializare, n-a rămas izolat: în jur de 3000 de share-uri! Astfel, artistul s-a transformat dintr-un jurat al unui show popular în ”Vocea” străzii şi a contribuit (premeditat sau nu, asta vom vedea!) la scoaterea oamenilor în Piaţa Victoriei!

Ce scrie în Regulamentul CME

La prima vedere, postarea lui constituie un flagrant derapaj de la politica CME (compania americană care ”guvernează” PROTV). Pe site-ul CME, un pasaj fără echivoc condamnă asemenea mesaje din partea angajaţilor săi, statut pe care îl are şi Tudor.

Regulamentul CME este categoric: ”(...) nu permitem desfăşurarea de campanii politice sau activităţi politice de către angajaţi în orice sediul CME sau în legătură cu orice activitate CME (...)”.
Regulamentul CME este categoric: ”(…) nu permitem desfăşurarea de campanii politice sau activităţi politice de către angajaţi în orice sediul CME sau în legătură cu orice activitate CME (…)”.

”Toţi angajaţii trebuie să respecte toate legile aplicabile privind utilizarea resurselor corporative pentru activităţile politice. (…) nu permitem desfăşurarea de campanii politice sau activităţi politice de către angajaţi în orice sediul CME sau în legătură cu orice activitate CME.  (…)”, se stipulează în regulamentul CME. Iar de la acest Regulament, nimeni nu se poate abate! Absolut nimeni, atâta vreme cât compania are reguli stricte, nefiind vreun boutique de cartier, ci o companie internaţională cotată la Bursă şi care sancţionează milimetric orice abatere!

Cu toate acestea, lui Chirilă i se trece cu vederea, ceea ce denotă acordul tacit al companiei. Juratul de la Voce nu s-a oprit la mesajul de vineri seară şi a revenit şi sâmbătă, cu alt mesaj de mobilizare a românilor împotriva Dragnea/PSD.

Sâmbătă, artistul a revenit pe pagina lui de Fb şi a cerut românilor să se alăture protestatarilor
Sâmbătă, artistul a revenit pe pagina lui de Fb şi a cerut românilor să se alăture protestatarilor

Lucru care arată o dată în plus că şefii CME (adică ai PROTV) au aprobat acţiunile angajatului de la ”Voce”. Dacă nu ar fi fost aşa, PROTV s-ar fi delimitat public de acţiunile lui, ceea ce nu s-a întâmplat. Şi nu s-a întâmplat nici în alte situaţii similare, întrucât vedeta PROTV-ului nu a atacat o singură dată, ci a ţintit periodic (pe Fb-ul său) spre PSD şi echipa aflată la Guvernare.

Bunăoară, luna trecută, pe 14 decembrie 2017, într-un alt mesaj public, artistul numea PSD-ALDEgrup infracţional organizat”. Cuvinte dure, care nu mai necesită nicio interpretare. Mai mult, aceste ”derapaje” de la politica CME au depăşit 10-15 postări pe parcursul lui 2017 şi nimeni n-a luat atitudine. E clar aşadar că, la nivelul PROTV, antipatia Dragnea/PSD e consimţită şi că există interese în interiorul companiei ca actuala Guvernare să fie înlăturată. Ce fel de interese, e uşor dedus: sunt interese financiare!

În ultimul an, Tudor Chirilă a atacat virulent politica PSD. Limbajul său a culminat luna trecută când a numit alianţa aflată la Guvernare un ”grup infracţional organizat”!
În ultimul an, Tudor Chirilă a atacat virulent politica PSD. Limbajul său a culminat luna trecută când a numit alianţa aflată la Guvernare un ”grup infracţional organizat”!

Aceleaşi interese care, în urmă cu 15 ani, determina PROTV-ul să fie mult, infinit mai tolerant, la acţiunile PSD-ului de atunci. Era perioada în care Adrian Năstase şi echipa PSD-istă de la Palatul Victoria (prin semnătura ministrului Mihai Tănăsescu) ştergea televiziunii datorii de doar… 44 milioane de euro! La acea vreme, raportul de ţară al Uniunii Europene menţiona că ”PROTV are datorii mari către statul român (N.RED. – 200.000.000 lei/la cursul de azi, 44 mil €) şi a cerut autorităţilor române o reeşalonaree a acestora, ceea ce face ca funcţionarea canalului să depindă de bunăvoinţa autorităţilor române”. Bunăvoinţă a existat şi PSD-ul (prin Adrian Năstase), la presiunea miliardarului american Ronald Lauder (care controla compania CME, deţinătoarea PROTV-ului), a stabilit anularea datoriilor. Ziarul Bursa dezvăluia că ”pacea” s-a semnat la Hotelul Waldorf Astoria din New York, unde premierul României a acceptat să facă o uriaşă favoare televiziunii din Pache Protopopescu!

Azi, lucrurile s-au întors împotriva succesorilor politici ai lui Adrian Năstase, iar PROTV-ul a ”cotit-o” părând să facă alt joc. Sau poate că doar forţează mâna cuiva! Surse CANCAN.ro ne-au dezvăluit că acţionarii americani ai CME au primit deja un raport detaliat cu derapajele din România, aşa încât sunt aşteptate măsuri. Dacă acestea vor întârzia, atunci e evident că OK-ul a venit mai de sus, iar PROTV-ul luptă pentru propriile interese (financiare) şi prin ”Vocea” străzii! (I.D.)

Parteneri
SCANDAL urias! De ce a câștigat Narcisa Chefi la Cuțite, DE FAPT. Adevărul S-A AFLAT ACUM
SCANDAL urias! De ce a câștigat Narcisa Chefi la Cuțite, DE FAPT. Adevărul S-A AFLAT...
Reghe a plănuit divorțul de Anamaria Prodan! Cearta cu Gigi Becali a umplut paharul
Reghe a plănuit divorțul de Anamaria Prodan! Cearta cu Gigi Becali a umplut paharul
BOMBĂ! Fost concurent Chefi la cuțite, de NEGĂSIT: ”Sunt foarte multe lucruri care nu se leagă” VIDEO
BOMBĂ! Fost concurent Chefi la cuțite, de NEGĂSIT: ”Sunt foarte multe lucruri care nu se...
FOTO. Anna Lesko, o nouă apariție interzisă! Cum s-a afișat în fața fanilor: i-a căzut prosopul de pe bust
FOTO. Anna Lesko, o nouă apariție interzisă! Cum s-a afișat în fața fanilor: i-a căzut...
Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
Alimente diuretice care combat retenția de apă și te ajută să slăbești
Alimente diuretice care combat retenția de apă și te ajută să slăbești
E bomba bombelor în showbizz. Anamaria Prodan și Reghecampf divorțează!
E bomba bombelor în showbizz. Anamaria Prodan și Reghecampf divorțează!
Andreea Mantea a fost BĂTUTĂ de tatăl copilului său: Este înfiorător să descriu în cuvinte
Andreea Mantea a fost BĂTUTĂ de tatăl copilului său: Este înfiorător să descriu în cuvinte
Răzvan Simion, ATAC la adresa Lidiei Buble?! Ce a putut spune în direct: „De un an și ceva…”
Răzvan Simion, ATAC la adresa Lidiei Buble?! Ce a putut spune în direct: „De un...
Kylie Jenner, transformată complet de intervențiile estetice. Cum arată acum
Kylie Jenner, transformată complet de intervențiile estetice. Cum arată acum
Ce a scris o ieșeancă în dosarul de divorț: 'Soțul nu m-a satisfăcut sexual. Nu vreau să..
Ce a scris o ieșeancă în dosarul de divorț: 'Soțul nu m-a satisfăcut sexual. Nu...
ȘOC TOTAL la Euro 2020! Un nou incident șocant s-a întâmplat chiar acum
ȘOC TOTAL la Euro 2020! Un nou incident șocant s-a întâmplat chiar acum
Plan diabolic al Rusiei. Putin a stabilit cum atacă Kiev şi Odesa
Plan diabolic al Rusiei. Putin a stabilit cum atacă Kiev şi Odesa
Horoscop SPECIAL pentru WEEKEND! Zodia care primeşte vestea mult aşteptată
Horoscop SPECIAL pentru WEEKEND! Zodia care primeşte vestea mult aşteptată
Vibrația zilei de 19 iunie. O zi excelentă să facem alegeri privind un parteneriat
Vibrația zilei de 19 iunie. O zi excelentă să facem alegeri privind un parteneriat
Cine este Narcisa Birjaru, câștigătoarea Chefi la cuțite, sezonul 9. S-a măritat la 14 ani. “Suntem de nedespărțit”
Cine este Narcisa Birjaru, câștigătoarea Chefi la cuțite, sezonul 9. S-a măritat la 14 ani....
BANCUL ZILEI – Darul iubitei și bikinii buclucași
BANCUL ZILEI – Darul iubitei și bikinii buclucași
Și-a făcut o poză cu iubitul, dar când s-a uitat la poză a înghețat! Ce se vedea în oglinda din spatele lor
Și-a făcut o poză cu iubitul, dar când s-a uitat la poză a înghețat! Ce...
BOMBA zilei în showbiz! De data asta, chiar e DESPĂRȚIRE: Eu nu suport așa ceva
BOMBA zilei în showbiz! De data asta, chiar e DESPĂRȚIRE: Eu nu suport așa ceva
Europa e în fața unui dezastru fără istoric. Realitatea ascunsă de frică
Europa e în fața unui dezastru fără istoric. Realitatea ascunsă de frică
Cât de puternic va fi CICLONUL care lovește România în weekend! Alertă!
Cât de puternic va fi CICLONUL care lovește România în weekend! Alertă!
Zlatan Ibrahimovic le-a arătat jurnaliştilor iPhone-ul lui său. Surpriza pe care au avut-o
Zlatan Ibrahimovic le-a arătat jurnaliştilor iPhone-ul lui său. Surpriza pe care au avut-o
Vedeta Kanal D cu care Irina Rimes voia să se căsătorească. Abia a avut curaj să îi spună, ha!
Vedeta Kanal D cu care Irina Rimes voia să se căsătorească. Abia a avut curaj...
NEWS ALERT. Ploile nu se opresc. ANM a emis un Cod portocaliu de ploi abundente în 12 judeţe din ţară şi Cod galben în mare parte din ţară
NEWS ALERT. Ploile nu se opresc. ANM a emis un Cod portocaliu de ploi abundente...
Mantea rupe tăcerea despre Cristi Mitrea:
Mantea rupe tăcerea despre Cristi Mitrea: "...câte bătăi am îndurat, chiar și cu el în...
Heidi Klum și-a arătat susținerea pentru Germania în „cel mai mic bikini”. Puține femei ar avea curajul, la vârsta ei
Heidi Klum și-a arătat susținerea pentru Germania în „cel mai mic bikini”. Puține femei ar...
FOTO. Corina Bud, apariție explozivă! Aproape goală într-un costum de baie `invizibil`
FOTO. Corina Bud, apariție explozivă! Aproape goală într-un costum de baie `invizibil`
Informatii bomba. Reghe ar fi sunat la 112 sa spuna ca Anamaria Prodan vrea sa se sinucida! Impresara a apelat si ea numarul de urgenta:
Informatii bomba. Reghe ar fi sunat la 112 sa spuna ca Anamaria Prodan vrea sa...
„Problema sunt eu... am niște nebunii
„Problema sunt eu... am niște nebunii"! Anamaria Prodan, reacție bizară după ce Reghe a anunțat...
De necrezut! Cum a fost surprinsă Maria Chițu în timp ce toată lumea dormea. Gestul Războinicei este uimitor!
De necrezut! Cum a fost surprinsă Maria Chițu în timp ce toată lumea dormea. Gestul...
Faliment de răsunet în România. Bătălia este aprigă
Faliment de răsunet în România. Bătălia este aprigă
Povestea tânărului din România care şi-a deschis prima afacere căutând-o pe Google. Acum face milioane de euro cu aceasta şi are un nou pariu
Povestea tânărului din România care şi-a deschis prima afacere căutând-o pe Google. Acum face milioane...
Culiță Sterp e tătic! Daniela Iliescu a născut acum un bebeluș uriaș!
Culiță Sterp e tătic! Daniela Iliescu a născut acum un bebeluș uriaș!
A ajuns POLIȚIA acasă la Anamaria Prodan! Reghe a luat foc din cauza unui bărbat celebru
A ajuns POLIȚIA acasă la Anamaria Prodan! Reghe a luat foc din cauza unui bărbat...
Ruxandra a fost strânsă de gât minute în șir, apoi băgată în doi saci și aruncată în prăpastie! Detalii șocante
Ruxandra a fost strânsă de gât minute în șir, apoi băgată în doi saci și...
Evoluția siglei Dacia: de la „desfăcătorul de sticle” la „cheia de bicicletă”
Evoluția siglei Dacia: de la „desfăcătorul de sticle” la „cheia de bicicletă”