Prostituate din România, exploatate în Italia de un preot! “Voiam să le salvez și…”

Publicat: 17/01/2019 | 12:43
Prostituate din România, exploatate în Italia de un preot! “Voiam să le salvez și…”

Caz incredibil! Un preot din Italia a fost arestat, după ce s-a descoperit că era implicat în conducerea unei rețele de prostituate din România. Tinere erau obligate să-și vândă trupul în folosul infractorilor.

De asemenea, fiecare fată era obligată să plătească, săptămânal, 400 de euro ca “taxă de protecție”. În fața anchetatorilor, preotul a susținut, surprinzător, că avea de gând să le aducă pe fetele pe calea cea bună.

„Voiam să le salvez și să le scot din locul ăla”, a declarat preotul la audieri.

Don Saverio Calabrese a fost reținut în urma unei ample operaţiuni a poliţiei italiene denumită „Madame”. Alături de el au mai fost arestate alte 13 persoane printre care și o româncă în vârstă de 30 de ani, pe nume Nadia Radu, coordonatoarea rețelei de prostituție.

Aceasta locuia împreună cu fetele în aceeași casă, având grijă să le controleze orice mișcare și încasările. De asemenea, românca le-a confiscat prostituatelor actele de identitate.

Anchetatorii italieni dețin înregistrări audio cu discuții între Nadia Radu și Don Saverio, care este acuzat de inducere, favorizare și exploatare a prostituției, conform romaniatv.net.

Preotul este paroh al unei bisericii din regiunea Puglia, dar și profesor de filosofie la Institutul de Științe Religioase din Taranto.

Citește și...