Protest în Capitală! Taximetriştii au blocat Piaţa Victoriei

Publicat: 20/12/2017 | 07:38
Protest spontan în Bucureşti! În jurul orei 7:00, zeci de taximetrişti au parcat în faţa Guvernului, nemulţumiţi fiind „concurenţa neloială”, chiar dacă Primăria Capitalei a anunţat că va face ceva în această privinţă.

UPDATE 10:19 Aproximativ 5.000 de taximetrişti şi transportatori sunt aşteptaţi în Piaţa Victoriei. Alţi 30.000 au anunţat că vor ieşi în marile oraşe, nemulţumiţi de platformele digitale de taximetrie, dar şi de Uber.  De asemenea, sunt programate proteste, în intervalul 9.00-20.00, şi în alte oraşe, precum Timişoara, Arad, Iaşi, Braşov, Bacau, Craiova şi Constanta.

„Chiar dacă primarul general, Gabriela Firea, a luat hotărârea eliminării concurenţei neloiale din Bucureşti, restul ţării suferă în continuare din cauza concurenţei neloiale şi a pirateriei, astfel încât protestele vor continua. Miercuri, 13 decembrie, COTAR a renunţat la protestul care deja era anunţat, în contextul funeraliilor regale, dar şi pentru a aştepta ca ministrul Transporturilor, Felix Stroe, să-şi ducă la îndeplinire promisiunea pe care ne-a făcut-o, la întâlnirea la care ne-a convocat înainte de mitingul anunţat”, se arată în comunicatul COTAR citat de News.ro.

Transportatorii au cerut adoptarea unei Ordonanţe de Urgenţă prin care să fie eliminată sintagama „în mod repetat” din legea 38/2003.

Ieri, Primăria Capitalei a anunţat că se modifică regulamentul de taximetrie în Bucureşti, astfel că toate firmele de taxiuri vor avea nevoie de licenţă, inclusiv Uber şi Taxify. Este o modificare şi o completare la un proiect de hotărâre şi a fost votat cu 32 de voturi pentru şi 20 împotrivă.

Firmele de taxi sau aplicaţiile prin care funcţionează acesta taxiuri vor fi nevoite să aibă un dispecerat, astfel încât clientul să poată comanda taxiul şi prin acest dispecerat, care va fi autorizat.