Raed Arafat, anunț de ultimă oră! Când vine marele cutremur în România

Autor: A.N.
Publicat: 29/01/2020 | 18:50
Raed Arafat, anunț de ultimă oră! Când vine marele cutremur în România

Raed Arafat, anunț de ultimă oră! Când vine marele cutremur în România și cum ar face față românii în cazul în care s-ar produce o nouă tragedie.

Au trecut 43 de ani de la cutremurul din 1977, care a zguduit România.  Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul MAI, a dezvăluit cum ar putea românii să facă față în cazul în care un alt cutremur ar zgudui țara noastră.

„Noi avem pregătirile noastre. Este posibil să solicităm și ajutor internațional. Oricum, suntem mai bine pregătiți decât acum doi-trei ani. Dotarea este mult mai multă, pregătirea este mai multă. Deci, suntem pregătiți până la o limită, depinde de impactul cutremurului. Putem să gestionăm singuri sau poate să apelăm la Protecția Civilă Europeană, să-i chemăm și pe alții să ne sprijine în intervenție, cum s-a întâmplat în Albania, când ne-au chemat ei pe noi.

Încă o dată, e foarte greu de zis, pentru că depinde de distrugerea care o cauzează cutremurul. Suntem mai pregătiți ca înainte, dar niciodată nu putem să zicem că suntem 100% pregătiți pentru orice. Dacă cutremurul la care faceți referire lovea în Istanbul, poate că efectele erau altele”, a precizat Raed Arafat pentru bugetul.ro.

Potrivit unor date statistice, seismologul Gheorghe Mărmureanu susţine că nu ne putem aştepta la un cutremur mare în România până în 2040.

Citește și...