Raed Arafat, declarații despre revenirea la viața normală după 15 mai: ”Respectarea unor noi reguli trebuie să fie și mai strictă”

Autor:
Publicat: 22/04/2020 | 21:47
Raed Arafat, declarații despre revenirea la viața normală după 15 mai: ”Respectarea unor noi reguli trebuie să fie și mai strictă”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat ce se va întâmpla după data de 15 mai, atunci când restricțiile impuse de autorități se vor relaxa. 

„Aceste măsuri vor fi spuse. Vor fi luate treptat. Sunt măsuri compensatorii care vor exista. Se va purta mască în anumite zone. Toate aceste aspecte vor fi anunțate din timp. Relaxarea după 15 mai nu înseamnă că a trecut riscul sau pericolul. Dacă nu respectăm măsurile de igienă vor exploda cazurile. Când încep măsurile de relaxare, respectarea unor noi reguli trebuie să fie și mai strictă de către populație.

Vor începe măsurile de relaxare de la 15 mai, dar vor fi treptate. Vor fi unele recomandări de sănătate publică în ceea ce privește industria HORECA. Faptul că încep măsurile de relaxare nu înseamnă că nu trebuie să fim precauți. Se relaxează unele lucruri, dar cetățenii trebuie să fie mult mai responsabili.Vor fi relaxate anumite activități care îți permit să duci o viață mai aproape de normal. Să poți să te duci în parc, la un joc de tenis etc”, a declarat Raed Arafat la Marius Tucă Show.

De asemenea, Klaus Iohannis a declarat că după data de 15 mai toată lumea va fi obligată să poarte măști. (VEZI ȘI: LA UN AN DE LA DIVORȚ, EX-MINISTRUL ȘI-A “OFICIALIZAT” RELAȚIA CU NOUA IUBITĂ. S-AU FOTOGRAFIAT ÎMPREUNĂ ÎN…)

”După 15 mai, toată lumea va fi obligată să poarte măști de protecție în spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun. Vom putea să renunțăm la ele poate la anul, atunci când pandemia va fi sub control.

O a doua măsură va bucura pe mulți: după 15 mai, vom renunța la restrângerile care privesc persoane. Nu vom prelungi restricțiile deplasărilor indiviuale.

Până pe 15 mai, stați acasă, toate restricțiile rămân în vigoare! După 15 mai, va fi mai liber, dar viața nu va reveni la normalitatea cunoscută înaintea pandemiei”, a declarat Klaus Iohannis.