Răfuială sângeroasă în lumea interlopă din Iaşi. Vandam şi ai lui au atacat cu săbiile duşmanii, în plină stradă

Publicat: 10/11/2017 | 12:44

Poliţiştii din Iaşi sunt în alertă de câteva zile după ce unul dintre cei mai periculoşi interlopi din oraş a reuşit să fugă de sub nasul lor, la scurt timp după o bătaie ca-n filme. Vandam Constantin, de 21 de ani, a fost dat în urmărire naţională după ce, alături de alţi trei membri ai familiei sale, un puternic clan ţigănesc din oraş, a atacat cu săbiile, bâtele şi macetele maşina unor duşmani. Nimeni nu ştie unde ar putea fi interlopii, surse din lumea interlopă apreciind că aceştia ar fi fugit deja din ţară.

Totul a pornit acum câteva săptămâni, când Vandam a avut un conflict cu Ciprian Adrian Berescu, din cauza unui joc de cărţi. Între membrii celor două familii, în ultima perioadă, au avut loc mai multe conflicte, Ciprian Berescu plecând în cele din urmă din ţară. Fratele acestuia şi-a sărbătorit ziua de naştere în data de 28 octombrie, alături de Loredana V. şi Eduard F. Cei trei au mers cu un Mercedes într-un club din zona Palas Mall. Au plecat din local la ora 4.30, spre zona Canta. Pe traseu, au observat că sunt urmăriţi de două maşini marca BMW. Când au ajuns în Canta, Mercedes-ul lui Berescu a fost blocat de cele două maşini conduse de membrii familiei Constantin.

„Din primul autoturism BMW au coborât patru persoane, dintre care trei înarmate cu bâte, săbii şi spray lacrimogen, şi au început să lovească parbrizul, geamurile laterale ale autoturismului Mercedes, până când geamurile s-au spart. Au fost loviţi ocupanţii din faţă, respectiv şoferul V. Loredana – cu un obiect contondent-tăios, în partea dreaptă a capului şi a corpului.Au pulverizat apoi spray lacrimogen în interior determinând ocupanţii maşinii să iasă în exterior. Incidentul a fost de o intensitate deosebită“, se arată în propunerea de arestare a procurorilor.

Agresorii au fugit ulterior şi au lăsat la faţa locului mai multe arme folosite în timpul agresiunii. Victimele au fost salvate de medici şi au făcut plângere a doua zi. Când agenţii au descins însă la casa lui Vandam Constantin nu au mai găsit decât BMW-ul său X6, însă nicio urmă de interlop.

„Ceea ce era înainte de 01.02.2017 o simplă scoatere de sub urmărire penală pentru celebrul articol 18 indice 1, acum este propunere pentru arestare preventivă. De asemenea, două declaraţii ale unor prieteni din copilărie pesemne că sunt îndeajuns pentru a trimite trei persoane în arest. Dosarul de cercetare este într-o etapă incipientă, măsura preventivă fiind profund inoportună“, a declarat avocatul Cristian Curcă, care îl reprezintă pe Vandam.

În 2015, vandam Constantin a reuşit să evacueze din vilă un senator a cărui casă a câştigat-o la licitaţie. Atunci, interlopul i-a săpat groapa parlamentarului, spunându-i că îl va îngropa în ea.

Cristi Sandu

Citește și...