Sotia lui Walter Zenga a vorbit despre "arta nasterii" pe site-ul ei si le-a aratat fanilor tabloul pe care l-a pictat pe aceasta tema.
Raluca este foarte mandra de opera ei si de aceea a tinut sa le explice admiratorilor sai care este semnificatia tabloului. „Eu mi-am imaginat o alegorie a nasterii, pictand o viziune simbolist-romantica a femeii care vede nasterea ca un pasaj spiritual, incurajat de prezenta unor figuri celestiale ce o vegheaza tacut, in rugaciune, insufland forta interioara. Chipurile, absorbite in meditatie, pot fi reprezentarile unor femei cu intelepciune in cunostinta trupului femeiesc si a nasterii, moase, doulas, midwives sau sage-femmes”, a descris Raluca Zenga tabloul pictat de ea.
Cat despre personajul din centrul operei – femeia care da nastere unui copil – ea explica de ce l-a pictat in acest fel. „Capul mamei este inclinat, umerii usor adusi, pentru ca in momentul aducerii pe lume al fiului sau femeia se inchina in fata divinitatii. Trupul se supune ciclului vietii, devine portal de trecere pentru suflul unei forte superioare, iar subconstientul sau se preda transformarii intense, in abandonul de sine care presupune ultimii pasi ai nasterii. Ochii ii sunt inchisi ca intr-o reverie, este desavarsit absorbita de menirea sa. Buzele intredeschise, ca si cum ar sorbi dintr-un nectar invizibil, sau ar respira profund, cu calm si concentrare. Mainile mangaie pantecul leganat de contractii ca de niste unde crescande, urcand, coborand, un ritm cosmic universal”, a povestit sotia lui Walter Zenga pe blogul personal.
Raluca Zenga: „Am fost foarte norocoasa sa imi intalnesc sotul la doar 21 de ani”