Acasă » Galerie foto » Rase de pisici care nu lasă păr. Pe listă apar mari surprize, nu doar exemplare fără blană

Rase de pisici care nu lasă păr. Pe listă apar mari surprize, nu doar exemplare fără blană

De: Cancan 08/08/2017 | 15:32
Rase de pisici care nu lasă păr. Pe listă apar mari surprize, nu doar exemplare fără blană
Rase de pisici care nu lasă păr

Două motive majore îi împiedică pe mulţi iubitori de pisici să crească un exemplar în locuinţă: alergiile şi părul lăsat în urmă. Ambele merg mână în mână, aşa că, dacă iubiţi pisicile şi vreţi şi o viaţă fără alergii puteţi alege rasele care nu lasă păr. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă o listă al celor mai cunoscute rase de pisici care nu năpârlesc.

Rase de pisici care nu lasă păr. 1. Rasa Siberiană.

Ajunge la maturitate în aproape cinci ani, iar femelele sunt mai mici decât masculii. Pisica din rasa Siberiană are un corp foarte musculos, cu spatele arcuit uşor mai sus decât nivelul umerilor. Blana este lungă, fiind formată din trei părţi. Părul de pe umeri, omoplaţi şi piept ar trebui să fie gros şi puţin mai scurt decât pe restul corpului. Textura blănii diferă de la aspră la moale, în funcţie de culoare. Pisica din rasa Siberiană are o personalitate foarte puternică şi doreşte tot timpul să fie alături de stăpânii ei. Nu sunt genul de pisici care să lenevească toată ziua.

Rase de pisici care nu lasă păr. 2. Rasa Albastru de Rusia

Este orginară din zona portului Arhanghelsk, situat la 250 de kilometri de Cercul Arctic. O caracteristică importantă este culoarea ochilor: sunt, fără excepţie, verzi, la maturitate. La puii mai mici de patru luni, ochii sunt galbeni. După această vârstă, capătă un cerc verde în jurul pupilei. Pe măsură ce pisica se maturizează, ochii devin verzi intens, amplificând culoarea argintie a blănii. Ochii sunt rotunzi, larg deschişi şi puţin înclinaţi în colţurile superioare. Blana este dubla. Poate fi întâlnită într-o singură culoare şi un singur model: gri-albastru. Blana este deasă, dar cu puţin puf, necesitând periere o dată pe săptămână.

Rase de pisici care nu lasă păr. 3. Rasa LaPerm

În general au părul creţ, dar unii pisoi se pot naşte fără păr. Pisicile LaPerm sunt afectuoase, dar şi foarte active. Caută compania oamenilor şi vor mereu să ştie ce se întâmplă în jurul lor. Părul care formează blana acestei pisici prezintă gradul maxim de încreţire pe partea de dedesubt a corpului, în zona gâtului şi la baza urechilor. Părul lung este completat, în general, de o coadă ondulată şi stufoasă. Blana este moderat de moale ca textură şi are un aspect ciufulit. Prima pisică LaPerm s-a născut într-un grajd în Oregon.

Rase de pisici care nu lasă păr. 4. Rasa Devon Rex

Pisica Devon Rex este o rasă care s-a dezvoltat acum 50 de ani. Denumirea ei vine de la numele oraşului Devon, din Anglia. Pisica Devon Rex are blana creaţă sau ondulată. Îi place sa stea împreună cu stăpânii şi să se joace. Are nevoie de puţină îngrijire: doar să fie spălată. Ocazional, urechile necesită curăţire. Rasa Devon Rex are o blană distinctivă, ondulată, care năpârleşte mai mult când este pui. Blana poate avea mai multe nuanţe, pete şi diverse culori.

Rase de pisici care nu lasă păr. 5. Rasa Bengaleză

A fost recunoscută ca rasă pe plan internaţional în anul 1986, iar din 1991, popularitatea ei a început să cucerească lumea întreagă. Are blana scurtă, moale, dar durabilă şi ornată cu modele pătate sau marmorate. Culoarea de fond a blănii variază între gri strălucitor, auriu, roşcat sau culoarea nisipului. Sunt pisici de talie medie spre mare, care cântăresc între 3 şi 7 kilograme. Sunt puternice, atletice, dar destul de blânde.

Rase de pisici care nu lasă păr. 6. Rasa Javaneză

Pisicile javaneze sunt asemănătoare cu siamezele. Au corpul alungit, zvelt şi elegant. Blana lor are o lungime medie, excepţie făcând coada, unde blana este lungă. Spre deosesbire de alte rase, Javaneza are un singur strat de blană. Aceasta are un aspect lucios, iar la atingere este mătăsoasă. Odata cu înaintarea în vârstă, blana se închide la culoare. Sunt pisici active, jucăuşe, inteligente şi afectuoase.

Rase de pisici care nu lasă păr. 7. Rasa Peterbald

Peterbald este o pisică de mărime medie, cu corp suplu şi picioare lungi. Coada este lungă şi subţire. Pisicile Peterbald sunt împărţite în mai multe categorii, ţinând cont de prezenţa părului, precum şi de lungimea şi textura acestuia. Varianta „Ultra bald” include pisici care se nasc fără păr şi nu le creşte deloc de-a lungul vieţii. Acestea nu au nici măcar sprâncene sau mustăţi. Varianta „Chamois” reuneşte pisicile Peterbald care au cel putin 90% din suprafaţa corpului fără păr, în timp ce, în varianta „Velour”, pisicile pot avea corpul acoperit de o blană fină cu o lungime de maxim un milimetru. Peterbald este o pisică extrem de inteligentă şi activă. Nu sunt agresive şi nu zgârie.

Rase de pisici care nu lasă păr. 8. Rasa Cornish Rex

Este asemănătoare cu rasa Devon Rex. Părul moale al pisicii Cornish Rex formează valuri uniforme pe corpul ei, foarte apropiate de piele. Aceste valuri se întind din vârful capului, continuă pe spate, pe laterale, pe şolduri şi se termină în vârful cozii. Îngrijirea pisicii din rasa Cornish Rex este foarte simplă: câteodată este de ajuns să daţi cu mâna peste blana ei. Urechile trebuie curăţate săptămânal. Pisicile sunt foarte sensibile când vine vorba de igiena intimă, motiv pentru care o litieră murdară le va face să îşi caute alte locuri în casă pentru a-şi face nevoile.

Rase de pisici care nu lasă păr. 9. Rasa Donskoy

Pisica din rasa Donskoy este urmarea unei mutaţii naturale. Este o pisică de talie mijlocie, cu o constituţie musculoasă. Corpul acestei pisici este acoperit de numeroase riduri ale pielii. Puful care îi acoperă corpul este de diferite culori si modele. Este o pisica jucăuşă, energică şi inteligentă, care se înţelege bine cu alte animale de companie. Chiar dacă nu are blană, are nevoie de o îngrijre specială. Puful care îi acoperă corpul trebuie şters zilnic cu o cârpă uşor umedă, pentru a îndepărta sebumul de pe piele. 

Rase de pisici care nu lasă păr. 10. Rasa Sfinx

Blana pisicilor din rasa Sfinx se reduce, pe cea mai mare parte a corpului, la un puf fin. Mustăţile sunt aproape inexistente, iar pielea are cute. Sfinxul reuneşte trăsături opuse esteticii clasice ale felinelor. Are un apetit alimentar până la de trei ori mai mare decat o pisică normală. Surplusul nutriţional o ajută la menţinerea unei temperaturi constante a corpului. Dieta ei trebuie să conţină constant carne, un aliment important pentru menţinerea în formă. Pisica Sfinx trebuie spălată săptămânal, deoarece sebumul secretat de piele nu poate fi absorbit de blană.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Imagini INCENDIARE cu ISPITA care a primit un CADOU de 600.000 de euro de la milionarul român
Imagini INCENDIARE cu ISPITA care a primit un CADOU de 600.000 de euro de la...
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul...
Fostul iubit al Cristinei Cioran, declarații halucinante: „Îmi fac alt copil! Nu mă mai interesează nici de ea, nici de copil”
Fostul iubit al Cristinei Cioran, declarații halucinante: „Îmi fac alt copil! Nu mă mai interesează...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina?
Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina?
Marilu, mesaj sfâșietor după despărțirea de Iustin: „Cât timp avem, de fapt..”
Marilu, mesaj sfâșietor după despărțirea de Iustin: „Cât timp avem, de fapt..”
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au dat o nouă lovitură în România. Investiția uriașă se află fix lângă un mare oraș al țării
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au dat o nouă lovitură în România. Investiția uriașă se află...
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
Decizia finală privind pensiile românilor. Ciolacu a dat ordin: Din respect față de seniori
Decizia finală privind pensiile românilor. Ciolacu a dat ordin: Din respect față de seniori
Demisie șoc la Antena 1. Celebra prezentatoare n-a mai rezistat. Acuzații grave
Demisie șoc la Antena 1. Celebra prezentatoare n-a mai rezistat. Acuzații grave
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
”Eu nu mai vorbesc cu ea, mă are la block” De ce l-a blocat Andreea Bălan pe Jador pe rețelele sociale
”Eu nu mai vorbesc cu ea, mă are la block” De ce l-a blocat Andreea...
Ghinion pentru Oana Radu într-unul dintre procesele cu fostul soț. Trebuie să-i dea bani lui Cătălin Dobrescu. Explicația instanței
Ghinion pentru Oana Radu într-unul dintre procesele cu fostul soț. Trebuie să-i dea bani lui...
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași pe sfoară”
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași...
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea va fi pe placul abonaților din România
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea...