Răsturnare de situație în cazul asasinării lui Tupac Shakur! După 22 ani, poliția are indicii despre criminal

Publicat: 06/07/2018 | 11:58

Asasinarea starului muzicii rap Tupac Shakur, în 1996, este considerată încă un caz deschis, a confirmat departamentul de poliție din Las Vegas, după ce au apărut noi informații privind incidentul, potrivit contactmusic.com.

Rapperul Tupac Shakur, autorul unor hituri precum “California Love” şi “Ghetto Gospel”, se afla pe scaunul din față al pasagerului în maşina proprietarului studioului de înregistrări Death Row, Marion “Suge” Knight, în momentul în care a avut loc atacul în urma căruia şi-a pierdut viaţa. Cei doi au fost implicaţi într-o ceartă la un hotel din Las Vegas cu puţin timp înainte de incident.

Tupac Shakur a fost grav rănit, iar, şase zile mai târziu, a încetat din viaţă, la Centrul Medical Universitar din Las Vegas, la vârsta de 25 de ani, pe 13 septembrie 1996. Recent, un fost membru al unei grupări de traficanți de droguri, Duane ‘Keefe D’ Keith, a oferit noi informații poliției, care a confirmat că nu a închis acest caz.

Într-un interviu pentru emisiunea “Death Row Chronicles”, realizată de postul BET, Keefe D – care susține că se afla în mașina de unde au fost trase focurile de armă – a explicat că a fost traficant de droguri și că, în prezent, este singura persoană în viață care mai poate oferi informații despre această crimă. Acesta a adăugat că singurul motiv pentru care face publice informațiile este acela că a fost diagnosticat cu cancer și nu mai are nimic de pierdut.

Keefe D a refuzat să facă public numele ucigașului, vorbind despre “un cod al străzii”, dar a adăugat că focurile de armă au fost trase de pe bancheta din spate. După declarațiile lui Keefe D, fanii lui Tupac au inițiat o petiție pentru a încuraja departamentul de poliție din Las Vegas să cerceteze spusele acestuia.

Poliția a transmis într-un comunicat că este la curent cu informațiile și revizuiește cazul. După moartea lui Tupac Shakur, au fost lansate peste zece albume, imaginea sa fiind aproape la fel de importantă precum cea a lui Che Guevara şi Bob Marley.

Tupac Shakur este unul dintre cel mai bine vânduți muzicieni din lume, cu peste 75 de milioane de albume. În aprilie 2017, numele lui Tupac Shakur a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame.

Citește și...