Răsturnare de situaţie în cazul morţii Andradei, studenta care a căzut în gol de la etajul patru. Ce variantă iau acum în calcul anchetatorii

Publicat: 04/07/2017 | 16:40

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor s-au întors, marţi, la locul în care, la sfârşitul săptămânii trecute, Andrada, o tânără studentă a Facultăţii de Medicină şi Farmacie, şi-a găsit sfârşitul, căzând pe geamul apartamentului în care locuia cu chirie, situat la etajul patru. Dacă atunci se contura clar ipoteza sinuciderii, acum anchetatorii au cu totul altă variantă. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, are detalii de ultimă oră care schimbă tot ce se ştia despre acest caz. (VEZI ŞI: Iubitul Andradei, audiat mai multe ore de poliţişti. Ce le-a spus tânărul anchetatorilor)

Anchetatorii iau în calcul ipoteza că Andrada Puţina, în vârstă de 21 de ani, despre care iniţial s-a presupus că s-a sinucis, ar fi fost de fapt victima unui accident, adică s-ar fi urcat peste pervazul ferestrei şi a alunecat în momentul în care a deschis geamul. (CITEŞTE ŞI: Soţul tinerei însărcinate care s-a sinucis, mesaj sfâşietor pentru copilul pierdut: „Te-am aşteptat cu atâta nerăbdare şi iubire”)

Un indiciu ar fi că fata era ameţită după noaptea petrecută în club, având o alcoolemie de 1,3 în sânge, dar şi faptul că a căzut pe spate şi foarte aproape de peretele blocului în timp ce, în cazul în care s-ar fi aruncat, ar fi ajuns la sol în cu totul altă poziţie, dar şi la o distanţă mai mare de perete.

Pentru a tranşa situaţia, o echipă de criminalişti s-a întors la blocul din care a căzut fata, ca să facă noi cercetări, o aşa-zisă expertiză judiciară, în cadrul căreia se vor verifica toate variantele – atât a unei morţi accidentale, cât şi a unei sinucideri – cu ajutorul unui manechin special creat, având aceeaşi greutate şi înălţime ca ale tinerei.

„Din datele strânse până acum, este 80% că fata a căzut şi nu s-a aruncat”, a declarat, marţi, pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIAprim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Maria Cotrău, susţinând că instituţia va face publice rezultatele cercetărilor în următoarele zile. Singurul copil al unei familii din Zalău, tânăra a absolvit liceul cu media 10, fiind olimpică de-a lungul anilor la mai multe materii. Colegii de la facultate o descriu ca o fată zâmbitoare şi veselă, fiind consternaţi de vestea morţii ei. (VEZI AICI: S-a sinucis la 20 de ani, apoi a apărut un mesaj sfâşietor! Ce i s-a întâmplat tinerei din Arad cu câteva zile înainte de a muri)

ANDREEA LOPĂTARU

Citește și...