Record pe drumurile din Brăila! Șofer prins la volan cu o alcoolemie de 1,92 mg/l

Autor:
Publicat: 10/09/2019 | 20:17
Record pe drumurile din Brăila! Șofer prins la volan cu o alcoolemie de 1,92 mg/l

Un bărbat din județul Brăila a fost prins, marți, la volan cu o alcoolemie de 1,92 mg/l în aerul expirat. Potrivit reprezentanților Poliției, este cea mai mare alcoolemie depistată la conducătorii auto din Brăila în acest an.

Bărbatul de 49 de ani din comuna brăileană Mircea Vodă a fost oprit de polițiștii din cadrul Sectiei 4 Poliție Rurală Ianca marți, în jurul orei 16.20. Deoarece mirosea a alcool, șoferul a fost testat cu aparatul
etilotest, iar rezultatul a indicat cea mai mare alcoolemie înregistrată în județ în acest an: 1,92 mg/l.

„Șoferul a fost oprit pe un drum din localitate. După ce a fost folosit etilotestul, polițiștii au realizat că bărbatul băuse foarte mult. El avea în aerul expirat o îmbibație alcoolică de 1,92 mg/l. Este cea mai mare alcoolemie înregistrată în județul Brăila în ultimul timp, cu siguranță în acest an”, a declarat, pentru mediafax.ro, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila, Laura Belciugan.

Șoferul a fost dus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.