”Regele” din umbră al imobiliarelor susţinea, nu demult, că oameni importanţi din România au plănuit asasinarea lui. Vecinul multimilionar al lui Iohannis şi-a lichidat tot şi a ”dispărut” în America!

Publicat: 11/11/2017 | 00:00

Gheorghe Iaciu, unul dintre cei mai cunoscuţi dezvoltatori imobiliari de la noi din ţară, a luat o decizie radicală! Surse DAS (Departamentul de Anchete Speciale al CANCAN.ro, site-ul nr. 1 din România) categoria A ne-au dezvăluit că multimilionarul şi-a lichidat toate afacerile din ţară, şi-a scos la vânzare palatul din Primăverii, de lângă reşedinţa preşedintelui Iohannis, şi s-a stabilit în SUA! (VEZI ŞI: Vecinul multimilionar din Primăverii al lui IOHANNIS face acuzaţii uluitoare: ”Vor să mă otrăvească!”)

Aceleaşi surse ne-au dezvăluit că suma pentru care a fost scos la vânzare palatul lui Gheorghe Iaciu din Primăverii este una uriaşă: 20 de milioane de euro!

Gheorghe Iaciu, care, până să ia decizia radicală de a părăsi România şi a se stabili în Statele Unite, a fost vecinul preşedintelui Iohannis, a fost supranumit „regele” din umbră al imobiliarelor. Complexul Doraly din apropiere de Bucureşti, colosul Impact, cartierul Greenfield din Capitală, Moldova Mall din Iaşi sau cartierul Europa din Oradea sunt doar câteva dintre afacerile puse pe picioare de Iaciu. În august 2008, cu două luni înainte de declanşarea crizei imobiliare, ”regele” vindea către holdingul financiar-bancar HSBC o parte din Expo Market Doraly, într-o tranzacţie evaluată la 104 milioane de euro!

Palatul lui Iaciu, de lângă reşedinţa preşedintelui Iohannis, pe care multimilionarul l-a scos la vânzare
Palatul lui Iaciu, de lângă reşedinţa preşedintelui Iohannis, pe care multimilionarul l-a scos la vânzare

Gheorghe Iaciu a intrat şi în atenţia DNA

După mega-tranzacţia cu HSBC, multimilionarul Iaciu intra în atenţia DNA. Nicoleta Şoimu revendica terenul de nouă hectare pe care fusese construit complexul Doraly, iar pentru a stinge conflictul Gheorghe Iaciu cumpărase drepturile litigioase de la aceasta. Iaciu a obţinut, ulterior, o despăgubire de opt milioane de euro de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP). Cumpărarea drepturilor litigioase pentru terenul pe care s-a construit Doraly şi obţinerea despăgubirii respective de la ANRP a atras atenţia DNA, multimilionarul fiind şi chemat la audieri. (CITEŞTE ŞI: Cum a debutat povestea lor, aşa s-a şi închis: brusc şi în mare taină. Ştirista de la DIGI24 a ”rupt-o” cu milionarul ANRP, iar motivul e halucinant!)

Gheorghe Iaciu apărea şi el în topul celor mai mari beneficiari ANRP, alături de celebrul Gheorghe Stelian, zis „Stelu ANRP” după ce a obţinut despăgubiri de peste 100 de milioane de euro de la respectiva autoritate naţională. (VEZI ŞI: I-am filmat la mare, în timp ce o ”înghesuia” pe stradă! Milionarul ANRP a schimbat-o pe ştirista DIGI24 cu…”nora” şefului de la Ligă!)

Iaciu făcea acuzaţii uluitoare: „Vor să mă otrăvească!”

CANCAN.ro, site-ul nr. 1 din România, relata AICI cum multimilionarul Iaciu a făcut, în faţa procurorilor, mai multe acuzaţii uluitoare la adresa unor afacerişti cu nume sonore din România, cu care era prieten şi partener de vânătoare. Iaciu susţinea că afaceriştii respectivi ar fi premeditat asasinarea lui pentru a-i prelua business-urile. Vor să mă otrăvească, s-ar fi destăinuit Iaciu.

Averea lui Gheorghe Iaciu era estimată, în urmă cu doi ani, la 82-85 de milioane de euro.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

 

Citește și...