Regele Mihai, „într-o stare îngrijorătoare de sănătate”. Principesa Margareta revine urgent în ţară

Publicat: 19/11/2017 | 13:49

Casa Regală a României a făcut un anunţ de ultimă oră despre starea Regelui Mihai I. Cei mai mulţi s-au îngrijorat când au auzit veştile oficiale. Majestatea Sa a împlinit luna trecută, pe 25 octombrie, 96 de ani.

Comunicatul Biroului de Presă al Regelui Mihai din 19 noiembrie:

În zilele care au trecut de la comunicatul din 6 noiembrie, starea generală a Regelui Mihai nu s-a agravat, semnele vitale ale Majestăţii Sale aflându-se pe o platformă constantă. Medicii au administrat o medicaţie care să uşureze somnul şi respiraţia.

Cu toate acestea, Majestatea Sa continuă să se afle într-o stare îngrijorătoare de sănătate. Scăderea accentuată a capacităţilor fizice şi a capacităţii de comunicare, precum şi imposibilitatea de a se deplasa fără ajutor au rămas la acelaşi nivel.

Regele Mihai este îngrijit la domiciliu cu excepţională competenţă şi cu mare grijă de o amplă echipă medicală. Doctorii evaluează zilnic starea Majestăţii Sale.

Medicii au transmis faptul că, în actuala stare în care se află Majestatea Sa, Principesa Moştenitoare Margareta poate să se întoarcă în România deocamdată, pentru a-şi relua activităţile publice.

Medicii consideră prea riscantă deplasarea Regelui Mihai de la reşedinţa privată la spital. Ei sunt unanimi în recomandarea ca tratamentul administrat Majestăţii Sale să se concentreze acum pe prevenirea suferinţei şi pe păstrarea confortului fizic şi psihologic al Suveranului.

Înalt Preasfinţia Sa Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale a fost la reşedinţa din Elveţia, în mai multe rânduri, şi a dat împărtăşanie Regelui nostru. De asemenea, reprezentanţi ai săi se deplasează frecvent la reşedinţa regală.

În afară de Principesa Moştenitoare Margareta şi de Principele Radu, prezenţa la reşedinţa privată din Elveţia va continua să fie limitată doar la fiicele Majestăţii Sale şi la Mitropolitul Iosif (sau trimisul său).

Personalul Casei Majestăţii Sale va continua, cu devotament şi însufleţire, misiunea pe lângă Regele Mihai I.”, se anunţă în comunicatul transmis de Casa Regală a României.

Anul trecut, Regele Mihai I a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazant şi leucemie cronică şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale la o clinică din Lausanne.

Citește și...