„Regele puilor” a fost trimis din nou in judecata! Prejudiciul este de 25 milioane euro

Publicat: 04/01/2016 | 17:15
„Regele puilor” a fost trimis din nou in judecata! Prejudiciul este de 25 milioane euro

Rami Ghaziri, seful SC Agroli Group SRL Crevedia, impreuna cu alti inculpati au fost trimisi in judecata intr-un nou dosar de procurosii DNA Ploiesti. Prejudiciul adus statului este de peste 25 de milioane de euro.

„Regele puilor”, cetatean francez, rezident în Romania, administrator la mai multe societati comerciale, aflat in detentie pentru executarea unei pedepse intr-un alt dosar, este acuzat de initierea sau constituirea unui grup infractional organizat, evaziune fiscala, in forma continuata si spalare a banilor, in forma continuata.

Rami Ghaziri

El a fost condamnat definitiv de Inalta Curte de Casatie si Justitie pe 15 iunie 2015, la o pedeapsa de trei ani de inchisoare pentru cumparare de influenta in dosarul fostei procuroare PICCJ Angela Nicolae. Acesta a fost trimis in judecata de Directia Nationala Anticoruptie, in luna decembrie 2014 pentru fraudare de fonduri europene. Potrivit unui comunicat al DNA, in perioada iulie 2010 — august 2012, inculpatul Ghaziri, in calitate de administrator al mai multor societati, a constituit alaturi de inculpatii Kharrat, Moubarak, Alzaid si Zayed pe de o parte, respectiv alaturi de inculpatii Kharrat, Bou si Burlacu pe de alta parte, doua grupuri infractionale organizate in scopul savarsirii mai multor infractiuni de evaziune fiscala.

(O.P.)

Citește și...