Restricţii la Spitalul Judeţean din Drobeta-Turnu Severin din cauza coronavirusului. Au fost luate măsuri speciale

Publicat: 24/02/2020 | 08:36
Restricţii la Spitalul Judeţean din Drobeta-Turnu Severin din cauza coronavirusului. Au fost luate măsuri speciale

Răspândirea rapidă în Europa a coronavirusului a determinat anumite măsuri speciale în unitățile medicale din zona de vest a țării, cunoscut fiind faptul că prin vămile din vest intră în țară cetățenii care vin din Italia, acolo unde au fost confirmate peste 130 de cazuri de infecție cu noul virus.

La Spitalul Județean de Urgență din Drobeta-Turnu Severin accesul vizitatorilor a fost restricționat. Astfel, în timpul programului de vizită, în saloanele unității intră doar câte un aparținător care stă maximum zece minute cu pacientul. Măsura s-a impus pentru a se evita aglomerația. Totodată, s-a refăcut stocul de măști și halate, echipament de protecție care trebuie purtat de vizitatori.

În același timp, persoanele care se prezintă la Unitatea de Primiri Urgențe cu simptome de gripă – febră sunt direcționate către Secția de Boli Infecțioase. Măsurile au fost luate în conformitate cu actualele recomandări ale Ministerului Sănătății și ele vor fi menținute sau intensificate pe măsură ce situația o impune.

Citește și...