Reţeta de gogoşi care nu îngraşă. Cum se fac gogoşile dietetice, la cuptor

Publicat: 25/07/2020 | 10:01
Reţeta de gogoşi care nu îngraşă. Cum se fac gogoşile dietetice, la cuptor

Gogoșile reprezintă unul dintre deserturile preferate ale copilăriei, dar din păcate, sunt foarte bogate în calorii. Pentru cei care țin la siluetă există și varianta gogoșilor dietetice. Da, ați citit bine! Gogoșile la cuptor sunt la fel de gustoase, dar mult mai sănătoase pentru organism.

Rețetă de gogoși care nu îngrașă

Cine nu își aduce aminte cu drag de minunatele gogoși pregătite de bunica? Aroma delicioasă, gustul inconfundabil și mult zahăr pudră presărat deasupra făceau din gogoși cel mai râvnit desert. Ce-i drept, când eram copii nu ne păsa foarte mult de faptul că gogoșile pline de ulei reprezintă o adevărată bombă calorică pentru organism.

Vestea bună este că ne putem delecta în continuare cu delicioasele gogoși, fără să ne gândim la numărul de calorii pe care le consumăm. Putem înlocui rețeta clasică de gogoși cu cea dietetică. Mai exact, putem face gogoși la cuptor. Vor fi la fel de gustoase și aromate ca și cele prăjite. Diferența este că vom scădea considerabl numărul de calorii, pentru că evităm prăjeala.

Ingrediente:

  • 450 grame făină
  • 100 grame unt la temperatura camerei
  • 250 ml lapte
  • un ou
  • 90 grame zahăr
  • un praf de sare
  • 10 grame drojdie
  • esență de vanilie
  • esență de portocală

Cum se prepară gogoșile dietetice

Într-un castron mai mare, amestecați făina cu drojdia. Oul trebuie bătut separat, împreună cu zahărul, cu laptele, care trebuie să fie călduț, și cu jumătate din cantitatea de unt, adică 50 de grame. Adăugați și esențele și omogenizați bine. În mijlocul făinii faceți o gaură și puneți acolo amestecul de ou cu lapte și cu zahăr.

După aceea, apucați-vă de frământat. Când sunteți aproape gata, adăugați și restul de unt, dar și puțină sare. Frământați în continuare, până când aluatul nu se mai lipește de mâini. Compoziția astfel obținută se acoperă cu un prosop de bucătărie și se lasă să crească pentru aproximativ o oră.

Când aluatul a crescut, se întinde pe masă, pe care în prealabil o presărați cu făină. Foaia pe care trebuie să o obțineți după ce ați întins aluatul nu trebuie să fie foarte groasă. Din aceasta decupați forme rotunde cu ajutorul unui pahar. Gogoșile astfel obținute le puneți într-o tavă, tapetată cu hârtie de copt.

Înainte de a le băga la cuptor, gogoșile mai trebuie lăsate încă o oră la dospit. După aceea, puneți tava în cuptorul preîncălzit și lăsați-o pentru aproximativ 15 minute. Când sunt gata, le puteți pudra cu zahăr sau leputeți consuma ca atare.