Riscurile cărora se supun persoanele infectate cu virusul COVID-19 care refuză internarea! „Au simptomatologie minimă, dar la investigații, jumătate din plămân e afectat”

Autor: Anna Caba
Publicat: 10/07/2020 | 18:26
Riscurile cărora se supun persoanele infectate cu virusul COVID-19 care refuză internarea! „Au simptomatologie minimă, dar la investigații, jumătate din plămân e afectat”

Numărul de noi cazuri de infectare crește vertiginos în România, însă cu toate acestea spitalele sunt destul de goale, pentru că cei mai mulți dintre cei contaminați sunt asimptomatici și refuză internarea. În acest context medicul Virgil Musta a tras un semnal de alarmă.

Medicul Virgil Musta, coordonatorul echipei anti-COVID de la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara, a subliniat riscurile la care se expun persoanele infectate cu noul coronavirus, chiar și cele asimptomatice, dacă refuză să stea sub supraveghere și să primească tratament în spital. Pentru aceștia riscurile sunt ridicate și o să aibă efecte ulterioare.

Pacienții infectați cu noul coronavirus nu mai pot fi internați obligatoriu conform deciziei Curții Constituționale, până când Parlamentul votează noua lege. Așa că mulți dintre cei care erau tratați în spital au cerut externarea. (CITEȘTE ȘI: MEDICUL VIRGIL MUSTA ANUNȚĂ O SCHEMĂ DE TRATAMENT REVOLUȚIONARĂ ÎMPOTRIVA COVID-19: ”AM STABILIT UN PROTOCOL DE TERAPIE PRECOCE”)

Însă acest lucru nu le face bine celor infectați, pentru că deși nu au simptome grave, virusul este prezent în corpul lor și face ravagii, iar lipsa unui tratament agravează și mai mult situația.

„Am constatat că sunt pacienți care au o simptomatologie minoră, dar când le facem investigații de laborator și imagistice, constatăm că leziunile sunt accentuate, cu afectarea până la 50% din suprafața plămânului”, a spus medicul, în emisiunea Adriana Nedelea LA FIX.

„Dacă nu sunt tratați rămân cu o serie de sechele”

De asemenea, medicul Virgil Musta a mai precizat că există și foarte multe persoane care spun că prezintă oboseală accentuată, dureri de cap și alte simptome, care probabil sunt secundare infecției cu virusul COVID-19, netratate din diferite motive. (VEZI ȘI: CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA, 10 IULIE. S-AU ÎNREGISTRAT ALTE 592 DE CAZURI DE INFECTARE CU COVID-19, ÎN ULTIMELE 24 DE ORE)

„Am constatat că sunt persoane care la debut au o formă asimptomatică, apoi încep să prezinte simptome, iar dacă nu sunt tratați în această perioadă, rămân cu o serie de sechele”, a adăugat Virgil Musta.