”România e frumoasă, iubesc și gropile, și hoții! După ce moare Viorel, mă mărit în Washington!”

Publicat: 02/12/2018 | 22:49

Oana Lis are o viață de vis! Româncă autentică, fată simplă de la țară și trecută prin greutățile vieții, soția fostului primar nu se plânge niciodată. Oana și-a deschis sufletul chiar de Ziua Națională și ne-a oferit un interviu fabulos. A avut ocazia să se mute pe Coasta de Azur, dar îi place atât de mult România încât a refuzat să plece.

Aceasta ne mărturisește că, după ce n-o să mai fie Viorel, se va recăsători în Washington. Cât despre bani, Oana spune că are restanțe la întreținere de trei luni, dar nu se grăbește s-o plătească, pentru că preferă cafenelele din Dorobanți. Și nu vrea să muncească, pentru că-i merge bine și așa. Cum vede Oana Lis România în an centenar aflați din interviul exclusiv acordat emisiunii CANCAN.RO.

Păi, unde e mâncărică, o găsim și pe Oana Lis. La mulți ani! Toți românii suntem buni, iubitori azi, nu? România sărbătorește centenarul, sărbătorești și tu centenarul kilogramelor?

Nu, eu cu Viorel avem peste o sută de ani. La kilograme mă refeream… nu, încă n-am făcut 100 de kg, am zis să nu se suprapună cu centenarul, acum mă pregătesc, d-aia am venit aici. La ce ceaune cu fasole sunt aici, și asta a mai rămas așa puțin că eu sunt de câteva ore aici. Uite și lada mea de zestre. Sunt la regim keto. Documentează-te, dragul meu. Documentează-te când vorbești cu mine. E bazat mai mult pe carne. Invers față de vegani. Avem porc, pui, nelipsita muzică populară. Sincer, eu iubesc foarte mult România, am avut ocazia să mă mut în altă țară, pe Coasta de Azur, eu cu Viorel am vrut să ne vindem casa de aici și să ne mutăm acolo, dar mi-am dat seama că nu pot să trăiesc departe de România. Chiar am o invitație, dacă răman singură, am o invitație să mă mărit în America.

Opa, altă știre. Cine te cere?

La Washington. Avem un prieten, un român plecat de mult, i-am spus și lui Viorel, dacă se întâmplă ceva cu tine si rămâne Oana singură, eu mă mărit la Washington.

Pentru că România împlinește 100 de ani, tu ce ii urezi?

100 de ani este puțin, este și mult. Dacă stai să te gândești ce s-a realizat în ăștia 100 de ani, ai văzut că lumea e împărțită în două tabere, unii zic că s-a făcut, alții că nu s-a făcut nimic. Noi doi, din păcate, nu o să mai prindem următoarea o sută de ani, aș vrea ca cei care vin după noi să-și amintească cu inima deschisă de noi. Așa cum noi ne gândim la strămoșii noștri, și noi pentru cei din viitor… când or căuta pe google Oana Lis, să vadă cine e nebuna asta care trăia în 2018.

Nu era cretinoidă… cu siguranță, domnul Lis o să mai prindă și vremurile alea.

Normal, eu cred că el are sânge regal. Sincer, Viorel nu a băut alcool, nu a fumat toată viața și asta se vede. Chiar dacă e bolnav, el își revine, e un fel de pasărea Phoenix.

Cum a început domnul Lis Ziua Națională, pe tradițional, nu?

Pe tradițional, am fost la casino, la păcănele. I-am dat o suma de bani pe care s-o joace. Eu îi dau banii, eu gestionez banii pentru că el nu mai are valoarea banilor.

Deci, ești șefa în casă.

Am așteptat eu 20 ani… la primele întâlniri cu el vorbeam cu „dvs”.

Am văzut că-l supervizezi la pacanele…

Da, eu sunt supervizoarea, cardul e pe numele meu, nu poate să mă păcălească. A câștigat ceva, azi, de 1 Decembrie. Foarte puțin, dar important e că nu a pierdut.

La vârsta lui nu mai merge la femei… și cel mai mare câștig ești tu pentru domnul Lis.

Da, cel mai mare, de 90 de kg. Trebuie să fim veseli, să ne bucurăm, România e o țară frumoasă, eu iubesc și gropile, și hoții, și tot ce e în România mai discutabil, așa. Când am fost să-mi iau mașina, în Germania, mall-ul închidea la 5, eu am crezut că glumește. Am vrut să dau o șpagă p-acolo și mi-a dat-o înapoi, mi-a zis că aici nu e cu șpagă. În România e viață, ne distrăm. Mă enervează când vin străinii, am prietene care umblă cu câte un străin, și când vin aici it s very expensive for România. Sorry, te-ai uitat pe stradă câte BMW-uri, Porsche-uri, Audi-uri și alte mașini de lux sunt? Nouă, românilor, ne place viața, să ne respectăm… eu cu ultimul ban mă duc la restaurant, jur. Coșul nostru zilnic trebuie să fie de păcănele, de cafenele, de restaurant și apoi punem de întreținere. La întreținere am trei luni de plată.

Ești restantă trei luni?

Da, dar ieri am fost în Dorobanți, la cafea. Eu recunosc…

Ce faci când rămâneți fără niciun ban în casă, cum vă descurcați?

Nu știu, are Dumnezeu grijă de noi. Mă crezi că sunt zile în care nu cheltui niciun ban? Mă întâlnesc cu cineva pe stradă, mă invită la restaurant și zice că plătește… bine, hai! De ce crezi că nu m-am omorât eu cu munca? Pentru că merge așa. Viorel, după 40 de ani de muncă, abia își permite medicamentele. Statul îi dă șapte pastile compensate și el are nevoie de 23. Și când trebuie să-și facă un RMN, îl programează peste cinci luni, iar bonul de trimitere expiră în trei luni.

Hai, te rog, ia o bucată.

Pot să te iau pe tine, să iau bucata cea mai mare? Să știi că te iubesc foarte mult, acest interviu l-am dat gratis, niciun mic nu mi-a dat. Pentru imagine, căutați-mă pe instagram oana lis 1.

Ti-ai făcut instagram?

Da!

Și domnul Lis are?

Nu, mai apare la mine când am eu chef să-l postez. Nu merită tot timpul… nu, că mi-l fură cineva. La ce sărăcie e în țara asta… glumesc.

Moșului i-ai scris?

Ce dreq să-i scriu, nici mesaj nu-i dau că-l strig.

Vine Crăciunul, poate vrei să-ți aducă ceva special.

Dacă-i zic de cadouri, se închide în cameră și începe să-mi strige de toate lucrurile pe care mi le-a cumpărat, îmi strigă de cadourile pe care mi le-a luat acum 15 ani. Bine, mă, ziceam că ai alzheimer, dar acum îți aduci aminte. Toate astea au expirat, s-au prescris, trebuie să-mi iei un cadou acum.

Iubirea dintre voi cred că e cel mai de preț cadou, că a rezistat și încă rezistă

Da, nici mie nu-mi vine să cred. Dacă-mi zicea o babă la începutul relației cu Viorel că stau 20 ani cu el, ziceam dă-mi banii inapoi.

Citește și...