Romaniţa Iovan, parastas în Munţii Apuseni, la 4 ani de la tragedia aviatică

Publicat: 20/01/2018 | 14:32

La 4 ani de la accidentul aviatic din Apuseni, sâmbătă, 20 ianuarie 2018, pe muntele Petreasa, la locul tragediei, va avea loc un nou parastas în memoria celor două persoane decedate în 2014: pilotul Adrian Iovan şi studenta Aura Ion.

Evenimentul comemorativ se va desfăşura cu începere de la ora 13.00 şi este organizat de fosta soţie a pilotului Adrian Iovan, Romaniţa, care a anunţat că va ajunge în localitate încă de vineri, împreună cu fiul lor Albert. Slujba de parastas şi masa sunt organizate sus pe munte, chiar la locul tragediei. Parastasul în va aduna din nou la aceeaşi masă pe sătenii din Horea şi satele învecinate, care au ajutat echipele de salvare, în urmă cu patru ani. Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa în urma accidentului aviatic produs pe 20 ianuarie, în munţii Apuseni, la peste 1.400 de metri înălţime, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba. 

În accidentul aviatic au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir, Valentin Calu, Cătălin Pivniceru şi Sorin Ianceu. Echipa medicală zbura de la Bucureşti la Oradea unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.

Romaniţa Iovan a publicat mai multe imagini de la locul unde are loc parastasul, alături de mesajul: „Viaţa noastră, astăzi!”.

Citește și...