Acasă » Știri » Știri interne » Românul refuzat de vânzătoarea de la Kaufland rupe tăcerea: „Singura mea dorinţă a fost să…”

Românul refuzat de vânzătoarea de la Kaufland rupe tăcerea: „Singura mea dorinţă a fost să…”

De: Cancan 01/09/2017 | 18:37
Românul refuzat de vânzătoarea de la Kaufland rupe tăcerea: Singura mea dorinţă a fost să...
Poliţistul bucureştean şi angajata de la Kaufland care a refuzat să îl servească

Românul care nu a fost servit la un hipermarket Kaufland din Odorheiu Secuiesc fiindcă nu vorbea limba maghiară a reacţionat. Bărbatul, un vlogger cunoscut drept "Miliţianul", susţine că au apărut informaţii după acest caz tulburător potrivit cărora el ar fi acordat un interviu unei publicaţii maghiare, lucru pe care îl neagă cu vehemenţă.

„Au apărut pe internet reacţii din partea comunităţii maghiare, cum că eu aş fi acordat un interviu nu ştiu cărui ziar maghiar :)))) Stau şi mă întreb de unde invenţia aceasta? Afirm aici clar şi răspicat că nu am acordat niciun interviu nimănui deşi am primit invitaţii din partea presei centrale. Clipul nu are nicio legătură cu Ziua Limbii Române, e pură coincidenţă, nu am instigat pe nimeni la nimic, nu am jignit maghiarii cu absolut nimic, am prieteni maghiari apropo… Singura mea dorinţă a fost să mănânc o porţie de mici cu muştar, dar din păcate asta nu s-a mai întâmplat deoarece am fost întâmpinat cu un refuz din partea vânzătoarei când a văzut că vorbesc limba română, iar cireaşa de pe tort a fost înjurătura ei, care se aude foarte clar pe filmare. Unii maghiari au spus că filmul e regizat, că am plătit vânzătoarea să se comporte aşa, ba că e trucat, ba că nu ştiu ce inepţii. Nu ai cum să truchezi afirmaţiile clare şi nici ura celor de la rând care strigau în gura mare că atunci când ajungi în ţinutul secuiesc, trebuie să ceri mâncare în limba maghiară. Acest videoclip nu demonstrează decât realitatea din zona respectivă, realitate trăită şi confirmată de zeci de mii de români ajunşi pe acolo. Semnat, Miliţianul”, a transmis bărbatul în urmă cu puţin timp.

Scena a avut loc la un hipermarket din Odorheiul Secuiesc

Un cetăţean român a fost la un pas să fie linşat în Ţinutul Secuiesc. Vlogger-ul „Miliţianul” a ajuns la un hipermarket Kaufland din Odorheiul Secuiesc şi a dorit să-şi cumpere o porţie de mici. I-a dat vânzătoarei 10 lei şi a cerut, pe un ton politicos, mâncarea. Vânzătoarea a luat banii şi, la scurt timp, l-a înjurat pe cetăţeanul român în limba maghiară. După câteva zeci de secunde, lucrătoarea de la hipermarket i-a dat banii înapoi. „Miliţianul” a cerut explicaţii şi a încercat să afle de ce nu este servit.

O persoană aflată la rând i-a atras atenţia cetăţeanului român că trebuie să vorbească în limba maghiară pentru că se află în Ţinutul Secuiesc. “Cum este posibil să nu mă serviţi pentru că sunt român? Sunt curios ce zic superiorii de la hipermarket”, a spus „Miliţianul”.

La scurt timp, o altă persoană aflată la rând l-a luat în colimator pe cetăţeanul român: “Aici trebuie să ştii ungureşte. Nu-ţi convine, pleacă de aici! Du-te în Bucureştiul tău”. Şocat de modul în care este tratat, acesta a ales să plece. “Sar ungurii la bătaie! Este incredibil ce se întâmplă aici”, a spus acesta în timp ce se afla la volanul maşinii.

Kaufland a reacţionat oficial: „Este un comportament de care ne dezicem”

După ce bărbatul a publicat imaginile video, iar cazul a fost mediatizat, hipermarketul Kaufland a transmis un comunicat oficial, în care a informat că se dezice de comportamentul angajatei respective.

“Cu privire la cazul care a avut loc în Odorheiu Secuiesc, în data de 31 august 2017, compania Kaufland România transmite următoarele precizări:

Regretăm atitudinea angajatei din cadrul magazinului din Odorheiu Secuiesc. Este un comportament de care ne dezicem, Kaufland având o serie de principii care pun respectul faţă de clienţi şi amabilitatea pe primul loc.

Vă asigurăm că, potrivit procedurilor interne ale companiei, am demarat deja o investigaţie şi vom lua toate măsurile pentru a evita pe viitor astfel de situaţii, inclusiv introducerea cursurilor de limba română. Subliniem că, potrivit legii, eventualele măsuri care vor fi decise vor fi confidenţiale, deoarece ţin de relaţia angajat-angajator, respectând astfel dreptul la viaţa privată.

În acest moment, ca urmare a primelor noastre investigaţii, venim cu o serie de precizări care să contureze contextul în care s-a realizat filmarea.

La ora la care a avut loc discuţia filmată la punctul Grill (9:47), programul de lucru cu clienţii nu începuse încă, angajata fiind implicată în sarcinile obişnuite de pregătire pentru deschiderea oficială de la ora 10:00. Din acest motiv, casa de marcat nu era încă operaţională, iar aceasta nu a putut încheia procedura de încasare, neputând servi astfel clientul şi restituindu-i suma.

De asemenea, din imaginile surprinse de camerele de supraveghere din parcare, reiese că autorului filmului i s-a comunicat orarul de funcţionare în prealabil.

Acesta a venit la punctul Grill într-un interval de 16 minute de trei ori, înainte de începerea programului, în intervalul 9:31 – 9.47, purtând discuţii cu angajata.

Încă de la prima vizită, care a durat aproximativ un minut (de la ora 9:31:25 până la ora 9:32:27), clientului i s-a comunicat că programul de lucru nu începuse încă la acea oră şi din acest motiv nu putea fi servit. Cu toate acestea, el a revenit a doua oară la ora 9:37 şi apoi a treia oară la ora 9:47, când a pornit camera de filmat, înregistrând o reacţie ca urmare a unor interacţiuni anterioare.

Autorul filmului a omis să precizeze că filmarea dată publicităţii este în fapt a treia discuţie cu angajata noastră.

Cu toate acestea, nu tolerăm un astfel de comportament în relaţia cu un client în niciunul din magazinele noastre din ţară, indiferent de regiune şi vom lua măsuri conform regulamentului intern.

Kaufland este o companie în care lucrează oameni de diferite naţionalităţi şi toţi punem pe primul loc amabilitatea şi respectul faţă de client, aspecte absolut definitorii pentru activitatea noastră, oriunde am lucra”, a transmis Kaufland într-un comunicat.

 

 

 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Cum arată ISPITELE de la Insula Iubirii 2024! Mai PROVOCATOARE nu există
Cum arată ISPITELE de la Insula Iubirii 2024! Mai PROVOCATOARE nu există
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel,...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul ei iubit a fost găsit fără suflare într-un hotel din Miami
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute așa
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute...
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume o vizitează
Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume...
INTERDICȚIE clară pentru românii cu casă la curte. Statul nu-ți dă voie să treci de această limită
INTERDICȚIE clară pentru românii cu casă la curte. Statul nu-ți dă voie să treci de...
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
Kanye West confirmă intrarea în industria porno
INTERDICŢIE pe întreg teritoriul României. E deja în vigoare. Gestul banal de Paște
INTERDICŢIE pe întreg teritoriul României. E deja în vigoare. Gestul banal de Paște
Alte vești proaste de la meteorologi. Ploi abundente, vineri
Alte vești proaste de la meteorologi. Ploi abundente, vineri
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
CRBL a fost înșelat. Artistul a dat detalii mai puțini știute din intimitate: „Am și față de prost câteodată”
CRBL a fost înșelat. Artistul a dat detalii mai puțini știute din intimitate: „Am și...
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și Vărsătorii sunt avantajați
Acestea sunt zodiile care vor fi pe cai mari pentru tot restul anului. Gemenii și...
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea
Este obligatorie reducerea vitezei la trecere dacă nu sunt pietoni? Ce spune legea