Rusia reactioneaza la declaratiile lui Victor Ponta despre „a doua mare unire din 2018”

Publicat: 16/09/2014 | 17:31
Rusia reactioneaza la declaratiile lui Victor Ponta despre „a doua mare unire din 2018”

Rusia reactioneaza la declaratiile lui Victor Ponta despre „a doua mare unire din 2018” pentru ca nu e de acord cu politica sa de "independenta energetica" fata de Rusia.

Este clar faptul ca premierul Victor Ponta nu este cel mai iubit politician roman la Moscova – vrea independenta energetica, nu este politruc si nu citeaza din Lenin! Ponta promoveaza si sustine integrarea Republicii Moldova in UE, uniti in cadrul UE, unde suntem toti cetateni europeni. A doua Mare Unire a romanilor este un concept lansat de Ponta, care defineste un model diferit de presedinte fata de ultimii 10 ani de scandal si isterie.

Ce inseamna a doua Mare Unire a Romanilor – idei principale din discursul premierului Victor Ponta (12 septembrie – Alba Iulia):

OBIECTIVUL viitorului mandat: A DOUA UNIRE A ROMANILOR)

victor ponta

„Acum aproape 100 de ani, aici la Alba Iulia, cu pretul a peste jumatate de milion de morti, romanii reuseau sa stearga frontierele statale dintre ei si sa se regaseasca intr-o singura tara. La aproape 100 de ani de atunci, romanii sunt din nou dezbinati, mai dezbinati ca niciodata, impartiti in grupuri care nu numai ca nu colaboreaza unele cu altele, dar de cele mai multe ori ajung sa se urasca si sa se confrunte.

A doua unire a romanilor – inseamna stergerea frontierelor dintre noi, dintre cei de stanga si cei de dreapta, dintre cei implicati si cei neimplicati, dintre cei care au nevoie de ajutorul statului si cei care se descurca singuri, dintre cei performanti si cei mai putin performanti…Cred ca doar uniti putem mege inainte. Vrem sa incepem a doua mare unire a romanilor”

Citește și...