Guvernul a decis! S-a adoptat OUG pentru amânarea ratelor cu până la 9 luni. Cererea de amânare, până la sfârșitul stării de urgență

Autor: T.S
Publicat: 26/03/2020 | 21:26
Guvernul a decis! S-a adoptat OUG pentru amânarea ratelor cu până la 9 luni. Cererea de amânare, până la sfârșitul stării de urgență

Guvernul României a adoptat, joi seară, un OUG privind amânarea ratelor pentru românii cu datorii la bănci. Anunțul a fost făcut de ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

Concret, Cîţu a precizat că ratele la bănci pot fi suspendate la cererea debitorului – persoană fizică sau juridică – pentru o perioadă de până la nouă luni, dar nu mai mult de 31.12 2020. El a menționat că este vorba despre firme sau persoane care au fost afectate de măsurile luate în contextul pandemiei de COVID-19.

Cine poate beneficia de această ordonanță

Potrivit ministrului Finanțelor, această ordonanță se aplică persoanelor fizice, dar și juridice. „Pot să beneficieze de persoanele care au calitate de împrumutat în contractele de credit. Se suspendă la cerea debitorului cu până la 9 luni, dar nu mai mult de 31.12.2020.

Am făcut acest lucru pentru că s-ar putea să fie persoane care doresc doar să suspende doar pe o perioadă de o lună, două sau trei luni.

Suspendarea plății se acordă doar debitorilor ale căror venituri au fost afectate direct sau indirect de situația gravă generată de pandemia de COVID-19. Este o plajă largă de persoane fizice care vor putea să acceseze această facilitate”, a declarat Cîțu.

Citește și...