S-a făcut dreptate! Criminala de la metrou, condamnată definitiv la închisoare pe viață

Publicat: 12/03/2019 | 14:16

Magdalena Șerban a fost condamnată definitiv la închisoare pe viață. Curtea de Apel București a menținut decizia dictată de Tribunalul București anul trecut, a anunțat Realitatea TV. 

Magistrații Curții de Apel București au menținut decizia primei instanțe de condamnare la închisoare pe viață pentru Magdalena Șerban, femeia acuzată că a ucis o tânără aruncând-o în fața metroului. Decizia este definitivă. Curtea de Apel București menține decizia de condamnare la închisoare pe viață pentru Magdalena Șerban, femeia acuzată că a omorât o tânără la finalul lui 2017, aruncând-o în fața metroului. Decizia Curții este definitivă, iar cea din primă instanță a fost pronunțată de Tribunalul București.

Magdalena Şerban a fost trimisă în judecată în 2018, în stare de arest preventiv, de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru infracţiunile de omor calificat şi tentativă de omor.

Pe data de 2 decembrie 2017, Magdalena Șerban a șocat milioane de oameni din România, dar și de peste hotare. Ea a aruncat-o pe Alina Ciucu în faţa unui tren în staţia de metrou Dristor. Victima era însărcinată și nici ea și nici bebelușul ei nu au avut nicio șansă la viață. Gestul șocant al criminalei a venit la aproape cinci ore de când, în staţia Costin Georgian, a încercat să o omoare în același fel pe Alexandra Anne Mary Costache. Magdalena Șerban este arestată din 13 decembrie 2017.

”Am început să mă uit la mai multe persoane și vedeam negru în jurul meu. Una dintre tinere s-a apropiat mai mult de mine și eu am împins-o. Finalul nu l-am văzut că am plecat. A căzut pe șine. A încercat să se ridice. Distanța era mai mare de 1.51 și nu se putea ridica. Când era căzuta ea striga dacă pot să iau geanta. Era cu mâinile întinse pe plafonul pe care așteaptă călătorii și geanta era în una din mâini. Eu am lovit geanta, nu pe ea. Nu știu dacă încerca să se ridice. Nu am încercat să o ajut pentru că voiam să plec. Numai de un bărbat putea fi ridicată de acolo”, a explicat lucid femeia în fața magistraților.

Magdalena Șerban: ”Nu eram curioasă ce s-a întâmplat cu persoana pe care am împins-o pe șine”

Magdalena Șerban a demonstrat un cinism ieșit din comun de fiecare dată când a dat vrep declarație referitoare la acea zi fatidică.

”Nu, am plecat. Nu, nu am văzut că vine metroul. Toate persoanele au văzut că era cineva pe șine dar nu au ajutat pentru că au văzut că vine metroul. Eu nu am văzut că vine metroul. Am plecat de acolo, dar am auzit niște țipete. Când le-am auzit eram pe scările rulante de afară. După aceea am fost sa îmi cumpăr niște pantaloni și apoi m-a luat poliția. Nu eram curioasă ce s-a întâmplat cu persoana pe care am împins-o pe șine, pentru că voiam să îmi cumpăr niște pantaloni și neavând bani mulți la mine căutam unii mai ieftini”, a mai spus Magdalena Șerban.

Ce a cerut Magdalena Șerban, criminala de la metrou, înainte de a primi condamnarea pe viață

„Criminala de la metrou”, așa cum a fost numită, s-a uitat cu privirea pierdută către instanță. Întrebată de judecător dacă are ceva de declarat, Magdalena Șerban a spus: „Mi-au pus plantoane. Starea de sănătate s-a înrăutăţit”, referindu-se la persoanele care sunt puse să o supravegheze în spatele gratiilor. „Ca să o păzească”, a completat avocatul care o asista, titrează libertatea.ro.

Asasina Alinei Ciucu nu a subliniat doar că s-a îmbolnăvit grav de când este în închisoare, ci a spus magistraților și că vrea să plătească daune mai mici. Ea își dorește să fie reduse sumele acordate de Tribunalul București ca daune morale pentru victimele sale.

Este vorba despre 30.000 euro daune morale şi 1.200 lei daune materiale acordate Alexandrei Costache și 30.000 de euro daune morale pentru Alexandru Ogra, fostul iubit al tinerei ucise.

 

 

Citește și...