Acasă » SCANDAL: scrisoarea mascaţilor SAS din Iaşi! Ce poze deocheate le trimite şeful lor pe WhatsApp

SCANDAL: scrisoarea mascaţilor SAS din Iaşi! Ce poze deocheate le trimite şeful lor pe WhatsApp

De: Keva Iosif 22/09/2019 | 11:23
SCANDAL: scrisoarea mascaţilor SAS din Iaşi! Ce poze deocheate le trimite şeful lor pe WhatsApp

Un fost mascat din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale (SAS), din Iași, a dezvăluit printr-o scrisoare detalii scandaloase despre șeful acestei structuri, despre care spune că-și umilea subordonații pentru felul în care arată, îi punea să se bată între ei și li se adresa într-un mod trivial.  

Gabriel Șchiopu, șeful SAS, din Iași, este acuzat, printr-o scrisoare cu autor anonim, cel mai probabil de către un fost poliţist care a trecut pe la această structură, deoarece acesta scrie la timpul trecut.  În prima parte, poliţistul descrie cum ar fi început conflictul, între el sau mai mulţi subordonaţi, cu şeful lor, relatează în exclusivitate acest caz ziaruldeiasi.ro.

„Deşi este cunoscut ca unul dintre cele mai unite colective din cadrul IPJ Iaşi, Serviciul pentru Acţiuni Speciale stă pe un butoi cu pulbere, şi asta din cauza tensiunilor acumulate între şeful structurii şi majoritatea poliţiştilor din cadrul servicului. Cine este acest şef? Subcomisar de poliţie Costel Gabriel (n.r. – Şchiopu), autointitulat în mediul online Gabone Uzzi, Gabone Jason, fost agent de poliţie încadrat în perioada când unchiul său, chestorul Ştefan Alexa, se afla la conducerea IPJ Iaşi, ajuns ulterior ofiţer, bucurându-se de această susţinere, în cadrul serviciului. Şef nou, idei noi, aparent un lucru benefic, şi aşa a fost, conform spuselor mai multor luptători din cadrul serviciului, până când lucrurile au început să ia o întorsătură urâtă. Domnul subcomisar a descoperit sportul la 40 de ani, acesta frecventând o sală de culturism din munici­piul Iaşi, care este administrată de către un prieten al acestuia, sală intens promovată în mediul online de către şeful mascaţilor prin postări zilnice în care se fotografia în timpul antrenamentelor şi aducând mulţumiri administratorului sălii pentru „transformarea” sa. Acest lucru nu ar fi ridicat pro­bleme până în momentul în care a început să impună poliţiştilor să frecventeze această sală, în caz contrar, pentru unii poliţişti pe care îi considera mai puţin pregătiţi, îi va muta în cadrul altor structuri. Acesta nu se limita doar la spuse, şi a început să ne ameninţe şi să ne oblige să mergem la acea sală, altfel vom fi mutaţi câte două luni la ţară. Şi repeta în multe circumstanţe oficiale, şedinţe, adunări ale structuri şi când ne prindea pe fiecare pe hol că mergeam la săli de „p….” şi că ar trebui să mergem la săli de bărbaţi”, își începe autorul scrisoarea.

Gabriel Șchiopu este șeful mascaților din Iași

”Le-a impus luptătorilor să-şi măsoare forţele punându-i să se bată între ei”

Același Șchiopu este acuzat inclusiv de faptul că trimitea poze cu el, gol, colegilor, pentru a vedea și ei ”cum arată un bărbat adevărat”, dar, și mai grav de atât, acesta și-ar fi pus subordonații să se bată între ei, tot ca să-și arate masculinitatea.

„De aici şi până la declanşarea conflictului nu a fost decât un pas, acesta începând să aibă un comportament agresiv şi un limbaj trivial – «bă p……, „băi pi…… nu arătaţi ca nişte bărbaţi», expresii folosite la adresa mai multor lucrători din cadrul serviciului, ajungându-se la înjurături şi jigniri legate de familiile acestora. El mai trimitea poze pe forumul serviciului de whatsapp cu el dezbrăcat, adică gol complet, spunând că aşa ar trebui să arate un bărbat adevărat, şi să arătăm la soţiile noastre cum arată un bărbat adevărat, nu cum arătăm noi. Mulţi poliţişti din cadrul serviciului pun această transformare a şefului, atât psihică cât şi mai ales fizică pe seama consumului de substanţe interzise, fapt care ar trebui să tragă un semnal de alarmă structurii de control abilitate din cadrul MAI. Totul a explodat în momentul în care acesta le-a impus luptătorilor să-şi măsoare forţele punându-i să se bată între ei în adevăratul sens al cuvântului. Cine refuza urma să fie mutat din cadrul serviciului, fapt care a dus la nasuri sparte, ochi vineţi, coaste fisurate, chiar şi fracturi într-un caz. Asta se poate dovedi şi pe filmarea cu lupta între cei doi când un coleg care se revoltă spune că «sunt de 20 de ani aici şi nu am văzut asta niciodată, şi puteţi să mă mutaţi unde vreţi». El montează aceşti luptători special ca să îi distrugă şi să găsească motive că nu sunt bine pregătiţi ca să fie mutaţi şi să (n.r. – îşi) aducă prietenii lui care termină şcoala. Tot din filmare reiese că băiatul care este deja poliţist cade, el fiind lovit de către elev foarte agresiv şi violent şi nu schiţează niciun gest de omenie sau sportivitate”, scrie în scrisoare.

„Tu câte numere sexuale faci?”

Același autor anonim vorbește despre șeful SAS, din iași, că s-ar fi lăudat inclusiv cu performanțele lui sexuale la locul de muncă.

„În urmă cu două săptămâni, mai mulţi lucrători au participat la cupa Dinamo organizată de preşedintele de la Dinamo, (n.r. – reprezentanţi) de la IPJ Iaşi. Mai mulţi lucrători (n.r. – de la SAS) s-au prezentat cu copiii şi soţiile. Acest şef «gabone» s-a dezbrăcat la un moment dat rămânând în bermude şi gol în partea superioară a corpului, defilând printre copiii de cinci ani, repetând că aşa trebuie să arate un bărbat adevărat (…). Încă un aspect: la detaşament este o maşină Logan care este la dispoziţia sa, el o foloseşte în interes propriu. Se duce la sală cu ea, îşi rezolvă problemele perso­nale cu ea în timpul serviciului. Această maşină are foaie de parcurs făcută în fiecare lună pentru 1.500 de kilometri care însă nu pot fi justificaţi, în contextul în care distanţa între IPJ Iaşi şi stadion este de doar un kilometru. Un alt aspect este că umblă prin camere şi dacă vedea că se mănâncă altceva în afară de piept de pui, dar nu mai mult de 130 de grame, făcea scandal şi ne acuza că mâncăm ca nişte porci şi că mâncăm nesănătos. Certa colegii care intervenau la misiuni şi nu apucau să îşi pună cagula. Îi punea la zid cu critice, însă el, a doua zi, îşi punea singur poze pe Facebook îmbrăcat în ţinute de poliţie şi în poziţie de manechin. Ar mai trebui verificat un aspect: el are domici­liu în Constanţa, însă beneficiază de chirie, deşi are apartament luat printr-un credit în bancă.. Dimineaţa nu salută la intrarea în serviciu, la plecare la fel, se credea Dum­nezeu… Obliga mai mulţi colegi să alerge zilnic 10 kilometri şi să-i trimită pe aplicaţie dacă au alergat. Dacă aceşti colegi îi spuneau că este ziua soţiei sau a copilului, el spunea să nu ne mai ascundem după soţii şi copii, iar pentru a fi luptător cere sacrificii. Urmărea adresele de Facebook ale colegilor iar dacă vedea că într-o poză a fost la petrecere sau a mâncat dulce, a doua zi te lua la bază şi te întreba de ce mănânci sau pierzi vremea. Întreba anumiţi colegi: «tu câte numere sexuale faci cu burta aia? Eu fac trei numere sexuale, de asta arăt aşa bine» – o chestie de neruşinare”, concluzionează autorul.

Reporterii Ziarul de Iasi au încercat să ia legătura cu Gabriel Șchiopu, însă acesta nu a putut fi contactat pentru a răspunde acuzațiilor.

 

 

Tags:
Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Care sunt cele mai otrăvitoare PLANTE din România. Unele persoane le-au ținut acasă, în vaze, fără să știe cât de periculoase sunt
Care sunt cele mai otrăvitoare PLANTE din România. Unele persoane le-au ținut acasă, în vaze,...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Filmați goi la DUȘ! Cum au apărut pe net FOTBALISTUL celebru și soția lui CÂNTĂREAȚĂ
Filmați goi la DUȘ! Cum au apărut pe net FOTBALISTUL celebru și soția lui CÂNTĂREAȚĂ
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea...
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele din Portul Tomis
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a trăit „Au fost restaurante care nu m-au primit. A căzut cerul pe mine.”
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur.
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Horoscopul Orisha. Ce semn zodiacal ai în zodiacul african. Cum să îți activezi puterea din spatele zilei tale de naştere
Horoscopul Orisha. Ce semn zodiacal ai în zodiacul african. Cum să îți activezi puterea din...
Orașul perfect din România în care să te retragi la bătrânețe. Mulți pensionari au făcut-o deja. E la o oră de București, traiul e ieftin și apartamentele au prețuri excelente. Există Lidl, Kaufland, parcuri îngrijite și spital nou. Sunt și locuri de muncă pentru tineri
Orașul perfect din România în care să te retragi la bătrânețe. Mulți pensionari au făcut-o...
Anunț pentru cei care stau la ultimul etaj din bloc. Toți proprietarii de apartamente trebuie să știe
Anunț pentru cei care stau la ultimul etaj din bloc. Toți proprietarii de apartamente trebuie...
Câți bani cere Theo Rose ca să cânte la un eveniment pentru 60 de minute. Și-a mărit tariful pentru 2024
Câți bani cere Theo Rose ca să cânte la un eveniment pentru 60 de minute....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Ministrul agriculturii din Ucraina a fost arestat
Ministrul agriculturii din Ucraina a fost arestat
Documentul ce trebuie depus de proprietarii de TEREN. Este obligatoriu până pe 7 iunie
Documentul ce trebuie depus de proprietarii de TEREN. Este obligatoriu până pe 7 iunie
Zodiile cele mai harnice. Perfecționiste, dar au și un cusur
Zodiile cele mai harnice. Perfecționiste, dar au și un cusur
„Armata OBLIGATORIE” în România!? Anunțul care bulversează milioane de români
„Armata OBLIGATORIE” în România!? Anunțul care bulversează milioane de români
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu:
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
Gabriela Cristea a ajuns la capătul puterilor. Ce o nemulțumește pe vedetă: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită”
Gabriela Cristea a ajuns la capătul puterilor. Ce o nemulțumește pe vedetă: „Sunt nervoasă și...
Mesajul astrelor pentru zodii, 27 aprilie 2024. Decizie grea pentru Taur. Schimbare pentru Capricorn
Mesajul astrelor pentru zodii, 27 aprilie 2024. Decizie grea pentru Taur. Schimbare pentru Capricorn
Patru zodii care vor avea protecție de la Dumnezeu în luna mai 2024. Răul nu le poate atinge
Patru zodii care vor avea protecție de la Dumnezeu în luna mai 2024. Răul nu...