Home » SCANDAL: scrisoarea mascaţilor SAS din Iaşi! Ce poze deocheate le trimite şeful lor pe WhatsApp

SCANDAL: scrisoarea mascaţilor SAS din Iaşi! Ce poze deocheate le trimite şeful lor pe WhatsApp

De: Keva Iosif 22/09/2019 | 11:23
SCANDAL: scrisoarea mascaţilor SAS din Iaşi! Ce poze deocheate le trimite şeful lor pe WhatsApp

Un fost mascat din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale (SAS), din Iași, a dezvăluit printr-o scrisoare detalii scandaloase despre șeful acestei structuri, despre care spune că-și umilea subordonații pentru felul în care arată, îi punea să se bată între ei și li se adresa într-un mod trivial.  

Gabriel Șchiopu, șeful SAS, din Iași, este acuzat, printr-o scrisoare cu autor anonim, cel mai probabil de către un fost poliţist care a trecut pe la această structură, deoarece acesta scrie la timpul trecut.  În prima parte, poliţistul descrie cum ar fi început conflictul, între el sau mai mulţi subordonaţi, cu şeful lor, relatează în exclusivitate acest caz ziaruldeiasi.ro.

„Deşi este cunoscut ca unul dintre cele mai unite colective din cadrul IPJ Iaşi, Serviciul pentru Acţiuni Speciale stă pe un butoi cu pulbere, şi asta din cauza tensiunilor acumulate între şeful structurii şi majoritatea poliţiştilor din cadrul servicului. Cine este acest şef? Subcomisar de poliţie Costel Gabriel (n.r. – Şchiopu), autointitulat în mediul online Gabone Uzzi, Gabone Jason, fost agent de poliţie încadrat în perioada când unchiul său, chestorul Ştefan Alexa, se afla la conducerea IPJ Iaşi, ajuns ulterior ofiţer, bucurându-se de această susţinere, în cadrul serviciului. Şef nou, idei noi, aparent un lucru benefic, şi aşa a fost, conform spuselor mai multor luptători din cadrul serviciului, până când lucrurile au început să ia o întorsătură urâtă. Domnul subcomisar a descoperit sportul la 40 de ani, acesta frecventând o sală de culturism din munici­piul Iaşi, care este administrată de către un prieten al acestuia, sală intens promovată în mediul online de către şeful mascaţilor prin postări zilnice în care se fotografia în timpul antrenamentelor şi aducând mulţumiri administratorului sălii pentru „transformarea” sa. Acest lucru nu ar fi ridicat pro­bleme până în momentul în care a început să impună poliţiştilor să frecventeze această sală, în caz contrar, pentru unii poliţişti pe care îi considera mai puţin pregătiţi, îi va muta în cadrul altor structuri. Acesta nu se limita doar la spuse, şi a început să ne ameninţe şi să ne oblige să mergem la acea sală, altfel vom fi mutaţi câte două luni la ţară. Şi repeta în multe circumstanţe oficiale, şedinţe, adunări ale structuri şi când ne prindea pe fiecare pe hol că mergeam la săli de „p….” şi că ar trebui să mergem la săli de bărbaţi”, își începe autorul scrisoarea.

Gabriel Șchiopu este șeful mascaților din Iași

”Le-a impus luptătorilor să-şi măsoare forţele punându-i să se bată între ei”

Același Șchiopu este acuzat inclusiv de faptul că trimitea poze cu el, gol, colegilor, pentru a vedea și ei ”cum arată un bărbat adevărat”, dar, și mai grav de atât, acesta și-ar fi pus subordonații să se bată între ei, tot ca să-și arate masculinitatea.

„De aici şi până la declanşarea conflictului nu a fost decât un pas, acesta începând să aibă un comportament agresiv şi un limbaj trivial – «bă p……, „băi pi…… nu arătaţi ca nişte bărbaţi», expresii folosite la adresa mai multor lucrători din cadrul serviciului, ajungându-se la înjurături şi jigniri legate de familiile acestora. El mai trimitea poze pe forumul serviciului de whatsapp cu el dezbrăcat, adică gol complet, spunând că aşa ar trebui să arate un bărbat adevărat, şi să arătăm la soţiile noastre cum arată un bărbat adevărat, nu cum arătăm noi. Mulţi poliţişti din cadrul serviciului pun această transformare a şefului, atât psihică cât şi mai ales fizică pe seama consumului de substanţe interzise, fapt care ar trebui să tragă un semnal de alarmă structurii de control abilitate din cadrul MAI. Totul a explodat în momentul în care acesta le-a impus luptătorilor să-şi măsoare forţele punându-i să se bată între ei în adevăratul sens al cuvântului. Cine refuza urma să fie mutat din cadrul serviciului, fapt care a dus la nasuri sparte, ochi vineţi, coaste fisurate, chiar şi fracturi într-un caz. Asta se poate dovedi şi pe filmarea cu lupta între cei doi când un coleg care se revoltă spune că «sunt de 20 de ani aici şi nu am văzut asta niciodată, şi puteţi să mă mutaţi unde vreţi». El montează aceşti luptători special ca să îi distrugă şi să găsească motive că nu sunt bine pregătiţi ca să fie mutaţi şi să (n.r. – îşi) aducă prietenii lui care termină şcoala. Tot din filmare reiese că băiatul care este deja poliţist cade, el fiind lovit de către elev foarte agresiv şi violent şi nu schiţează niciun gest de omenie sau sportivitate”, scrie în scrisoare.

„Tu câte numere sexuale faci?”

Același autor anonim vorbește despre șeful SAS, din iași, că s-ar fi lăudat inclusiv cu performanțele lui sexuale la locul de muncă.

„În urmă cu două săptămâni, mai mulţi lucrători au participat la cupa Dinamo organizată de preşedintele de la Dinamo, (n.r. – reprezentanţi) de la IPJ Iaşi. Mai mulţi lucrători (n.r. – de la SAS) s-au prezentat cu copiii şi soţiile. Acest şef «gabone» s-a dezbrăcat la un moment dat rămânând în bermude şi gol în partea superioară a corpului, defilând printre copiii de cinci ani, repetând că aşa trebuie să arate un bărbat adevărat (…). Încă un aspect: la detaşament este o maşină Logan care este la dispoziţia sa, el o foloseşte în interes propriu. Se duce la sală cu ea, îşi rezolvă problemele perso­nale cu ea în timpul serviciului. Această maşină are foaie de parcurs făcută în fiecare lună pentru 1.500 de kilometri care însă nu pot fi justificaţi, în contextul în care distanţa între IPJ Iaşi şi stadion este de doar un kilometru. Un alt aspect este că umblă prin camere şi dacă vedea că se mănâncă altceva în afară de piept de pui, dar nu mai mult de 130 de grame, făcea scandal şi ne acuza că mâncăm ca nişte porci şi că mâncăm nesănătos. Certa colegii care intervenau la misiuni şi nu apucau să îşi pună cagula. Îi punea la zid cu critice, însă el, a doua zi, îşi punea singur poze pe Facebook îmbrăcat în ţinute de poliţie şi în poziţie de manechin. Ar mai trebui verificat un aspect: el are domici­liu în Constanţa, însă beneficiază de chirie, deşi are apartament luat printr-un credit în bancă.. Dimineaţa nu salută la intrarea în serviciu, la plecare la fel, se credea Dum­nezeu… Obliga mai mulţi colegi să alerge zilnic 10 kilometri şi să-i trimită pe aplicaţie dacă au alergat. Dacă aceşti colegi îi spuneau că este ziua soţiei sau a copilului, el spunea să nu ne mai ascundem după soţii şi copii, iar pentru a fi luptător cere sacrificii. Urmărea adresele de Facebook ale colegilor iar dacă vedea că într-o poză a fost la petrecere sau a mâncat dulce, a doua zi te lua la bază şi te întreba de ce mănânci sau pierzi vremea. Întreba anumiţi colegi: «tu câte numere sexuale faci cu burta aia? Eu fac trei numere sexuale, de asta arăt aşa bine» – o chestie de neruşinare”, concluzionează autorul.

Reporterii Ziarul de Iasi au încercat să ia legătura cu Gabriel Șchiopu, însă acesta nu a putut fi contactat pentru a răspunde acuzațiilor.

 

 

Tags:
Parteneri
Bomba zilei! Brigitte și Pastrama, ridicați de MASCATI! Acuzații GRAVE! Se întoarce bruneta la ÎNCHISOARE?!?
Bomba zilei! Brigitte și Pastrama, ridicați de MASCATI! Acuzații GRAVE! Se întoarce bruneta la ÎNCHISOARE?!?
Alex Velea, dezvăluiri-șoc despre Fulgy:
Alex Velea, dezvăluiri-șoc despre Fulgy:
Răzvan Simion a intrat în pământ de ruşine. Ce a putut să spună un invitat despre el şi Lidia Buble. Daliana o să înnebunească
Răzvan Simion a intrat în pământ de ruşine. Ce a putut să spună un invitat...
FOTO. Bianca Drăgușanu, într-un costum minuscul pentru trupul ei `tunat`. S-a văzut tot la plaja din Turcia
FOTO. Bianca Drăgușanu, într-un costum minuscul pentru trupul ei `tunat`. S-a văzut tot la plaja...
Marea campioană a ţării, la petrecerea cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment fără precedent dezvăluit în satul olimpic
Marea campioană a ţării, la petrecerea cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment...
A murit fostul patron al echipei Rapid. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp
A murit fostul patron al echipei Rapid. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin...
Ce au făcut soţii Ceauşescu în ultimul concediu de la mare
Ce au făcut soţii Ceauşescu în ultimul concediu de la mare
Tragedia care cutremură România! S-a sinucis după ce a aflat că urma să fie concediat
Tragedia care cutremură România! S-a sinucis după ce a aflat că urma să fie concediat
Cristi Borcea se pregateste de al 10-lea copil! Chiar Valentina Pelinel a dat vestea: Cand vine pe lume
Cristi Borcea se pregateste de al 10-lea copil! Chiar Valentina Pelinel a dat vestea: Cand...
Vedetele arată pe Instagram cu ce sunt „dotate”. Imagini necenzurate!
Vedetele arată pe Instagram cu ce sunt „dotate”. Imagini necenzurate!
Semne că ai nevoie de ajutor medical de urgență
Semne că ai nevoie de ajutor medical de urgență
Anunț tulburător: Campania de vaccinare a fost un eşec. Cei vaccinaţi îşi pot pierde..
Anunț tulburător: Campania de vaccinare a fost un eşec. Cei vaccinaţi îşi pot pierde..
EXPLOZIV. Harry nu este fiul prințului Charles.  Informații BOMBĂ din interiorul Casei Regale
EXPLOZIV. Harry nu este fiul prințului Charles. Informații BOMBĂ din interiorul Casei Regale
Liviu Vârcu, veste GENIALĂ pentru fani. Trupa L.A. s-a reunit: 'E o nebunie'
Liviu Vârcu, veste GENIALĂ pentru fani. Trupa L.A. s-a reunit: 'E o nebunie'
A fost filmat accidentul devastator din Sibiu, unde 4 oameni au murit într-o Dacia Duster, loviți de camion. Nu au avut nicio șansă
A fost filmat accidentul devastator din Sibiu, unde 4 oameni au murit într-o Dacia Duster,...
Veronica Stegaru, momente dificile! A ajuns din nou la poligraf. Viorel nu este tatăl celui de-al doilea copil?
Veronica Stegaru, momente dificile! A ajuns din nou la poligraf. Viorel nu este tatăl celui...
BANCUL ZILEI – Un bărbat potent a luat o supradoză de Viagra
BANCUL ZILEI – Un bărbat potent a luat o supradoză de Viagra
S-a dus tinerețea lui! La 53 de ani, kilogramele în plus l-au transformat total! Nici nu-l mai recunoști
S-a dus tinerețea lui! La 53 de ani, kilogramele în plus l-au transformat total! Nici...
RAED ARAFAT, anunț cumplit de ultimă oră: Tragedia care a șocat toată România
RAED ARAFAT, anunț cumplit de ultimă oră: Tragedia care a șocat toată România
Răsturnare TOTALĂ de SITUAȚIE! DECIZIE BOMBĂ privind Vaccinul anti-COVID în EUROPA
Răsturnare TOTALĂ de SITUAȚIE! DECIZIE BOMBĂ privind Vaccinul anti-COVID în EUROPA
Exploziv! Putin vrea să rupă România. Rusia vrea să anexeze un teritoriu important al țării noastre
Exploziv! Putin vrea să rupă România. Rusia vrea să anexeze un teritoriu important al țării...
Informaţia momentului pentru angajaţii din România. Un ministru a spus ce se întâmplă cu salariile
Informaţia momentului pentru angajaţii din România. Un ministru a spus ce se întâmplă cu salariile
Lumea, condamnată? Top 5 scenarii de coșmar care au cele mai mari șanse să se întâmple
Lumea, condamnată? Top 5 scenarii de coșmar care au cele mai mari șanse să se...
ŞOCANT ce a ajuns să facă Anamaria Prodan ca să uite de suferinţă. Nimeni nu a mai vazut-o aşa
ŞOCANT ce a ajuns să facă Anamaria Prodan ca să uite de suferinţă. Nimeni nu...
Continua lupta culturală din Ungaria. Comunitatea LGBT anunţă o paradă cu zeci de mii de persoane
Continua lupta culturală din Ungaria. Comunitatea LGBT anunţă o paradă cu zeci de mii de...
Percheziții azi la Brigitte și Florin Pastramă! Din ce-au ajuns să facă bani în pandemie
Percheziții azi la Brigitte și Florin Pastramă! Din ce-au ajuns să facă bani în pandemie
Ce s-a întâmplat cu Frank Fritz de la „American Pickers”?
Ce s-a întâmplat cu Frank Fritz de la „American Pickers”?
FOTO. Selecționerul României s-a cuplat cu fosta iubită a dj-ului Vali Bărbulescu! Ea e fotomodel și arată demențial
FOTO. Selecționerul României s-a cuplat cu fosta iubită a dj-ului Vali Bărbulescu! Ea e fotomodel...
Soția lui Messi, apariție de infarct pe străzile din Miami. A purtat cei mai sexy pantaloni scurți, iar toți ochii au fost ațintiți spre ea
Soția lui Messi, apariție de infarct pe străzile din Miami. A purtat cei mai sexy...
Decizia luată de Clejani în plin scandal cu Fulgy! Ce au postat pe internet
Decizia luată de Clejani în plin scandal cu Fulgy! Ce au postat pe internet
Antonia, primele declarții despre nunta cu Alex Velea. Cum va arăta fericitul eveniment
Antonia, primele declarții despre nunta cu Alex Velea. Cum va arăta fericitul eveniment
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de pe Valea Prahovei. Preţurile sunt aproape cu jumătate mai mici decât la cazările din Sinaia sau Predeal
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...
"Mami, de ce nu trăim ca o familie?" Răspunsul halucinant al Biancăi către fetița ei
ȘOCANT! Cum făceau amor femeile în URSS
ȘOCANT! Cum făceau amor femeile în URSS
S-au bătut în direct, la TV! A fost nevoie de intervenția medicilor
S-au bătut în direct, la TV! A fost nevoie de intervenția medicilor
Culoarea care a dispărut din configuratorul Dacia. Nu mai poți comanda un Logan în această nuanță
Culoarea care a dispărut din configuratorul Dacia. Nu mai poți comanda un Logan în această...