Scandal uriaş în SUA! Un subaltern al lui Trump, inculpat în ancheta rusă

Publicat: 30/10/2017 | 14:39
Scandal uriaş în SUA! Un subaltern al lui Trump, inculpat în ancheta rusă

Pare incredibil, dar acesta este adevărul: fostul director al campaniei electorale a lui Donald Trump se va preda luni procurorului special al Departamentului Justiţiei Robert Mueller.

Manafort a fost inculpat vineri, şi intenţionează să se predea. Actul de acuzare urmează să fie anunţat public luni.
 
Inculparea unui oficial de rang înalt din cadrul echipei de campanie a preşedintelui Donald Trump marchează o nouă fază a amplei anchete a lui Mueller cu privire la existenţa unei eventuale complicităţi între Guvernul rus şi membri ai echipei de campanie a lui Trump, dar şi a unei eventuale obstrucţionări a justiţiei şi unor infracţiuni financiare, scrie news.ro.
 
Manafort, care a lucrat pentru fostul preşedinte ucrainean prorus Viktor Ianukovici şi este vizat de ancheta federală, a respins orice nereguli financiare în plăţile pe care le-a încasat de la ucraineni, existenţa unor conturi bancare în paradisurii fiscale şi diverse tranzacţii imobiliare în decursul timpului.
 
El este prim persoană din anturajul lui Trump inculpată legătură cu ancheta procurorului special, care vizează să stabilească dacă destituirea fostului director FBI James Comey reprezintă o obstrucţionare a justiţiei.
 
Înainte de inculpare, FBI a efectuat o percheziţie în forţă la locuinţa lui Manafort de la Alexandria, în Virginia, de unde a confiscat documente financiare şi fiscale, dintre care unele au fost furnizate deja de către anchetatori Congresului, în cadrul altor anchete parlamentare.