Scene revoltătoare pe o plajă cunoscută din Grecia. Mai mulți turişti au fost filmaţi în timp ce omorau un peşte-spadă cu pietre

Publicat: 16/07/2019 | 11:29

Pe o plajă cunoscută din Grecia s-au petrecut scene revoltătoare. Mai mulți turişti au fost filmaţi în timp ce omorau un peşte-spadă cu pietre. Imaginile au apărut pe Internet și au devenit virale, stârnind o avalanșă de reacții. De altfel, a fost făcută o o petiţie pentru pedepsirea responsabililor de uciderea exemplarului și deja a fost semnată de zeci de mii de cetăţeni greci.

Mai mulți turişti, filmaţi în timp ce omorau un peşte-spadă cu pietre

Imaginile care circulă pe rețelele de socializare au fost înregistrate la începutul acestei luni pe o plajă din oraşul Chalkida. Odată ce dai play la una dintre filmări, vei putea vedea cum câțiva turiști încearcă să prindă un pește-spadă, care înoată speriat în apă și aruncă cu pietre și alte obiecte în el, în timp ce alți oameni filmează totul de la mal. Deși la un moment dat, exemplarul reușește să evadeze din mâinile unui tânăr, ulterior, el a fost găsit mort, relatează jurnaliștii de la The Independent.

“Este timpul să oprim oribilele abuzuri ale animalelor din ţara noastră. Cerem o amendă pentru toţi cei implicaţi, precum şi pentru administratorii portului, care se pare că erau acolo şi nu au intervenit. Ştim, desigur, că peştele-spadă nu este o specie protejată, dar vocea noastră trebuie să fie auzită pentru ca acest comportament de gloată faţă de orice creatura vulnerabilă să poată fi, în final, oprit”, se declară în petiţie.

Deocamdată, specialiștii nu stabilit cauza morții a acestui pește, însă, oamenii care au fost revoltați de gestul barbar al turiștilor au făcut o petiție online. Aceasta a fost semnată deja de 27.000 de persoane care amendarea turiştilor şi sancţionarea celor care lucrează în cadrul administraţiei portului pentru că nu au intervenit. Petiţia va fi trimisă poliţiei din Grecia şi autorităţilor de protecţie a animalelor, potrivit adevărul.ro.

Corpul peştelui a fost dus la o morgă, unde va fi examinat de medicii veterinari pentru a determina cauza morţii. Unele declaraţii, care nu au putut fi confirmate de către autorităţile locale, spun că filmarea incidentului a fost trimisă procurorului responsabil din zonă, iar acesta va decide dacă a avut loc vreo infracţiune.

Citește și...