Scenele apocaliptice visate de parintele Ilarion Argatu „Am vazut o jumatate de Bucuresti sub daramaturi si jumatate in picioare”

Publicat: 12/09/2015 | 12:12

Parintele Ilarion Argatu era cunoscut ca fiind un vizionar, iar descrierile sale apocaliptice au inspaimantat Romania.

In 2006, la sapte ani de la trecerea in nefiinta, trupul acestuia a fost deshumat si era aproape intact, fapt care da o mare greutate spuselor duhovnicului.

Parintele Ilarion Argatu a facut o serie de profetii sumbre despre viitorul tarii noastre.

parintele ilarion argatu

O catastrofa se va abate asupra Romaniei si multor alte state, a profetit parintele Ilarion Argatu, care a avut o viziune in acest sens. “Va fi pustiu peste tot si jumatate din Bucuresti va fi sub daramaturi. Am vazut o jumatate de Bucuresti sub daramaturi si jumatate in picioare, dar pustiu si gol, fara oameni. Pe strazi erau masini de tot felul, care mai de care mai frumoase, mai luxoase, dar fara oameni. Puteai sa-ti alegi pe care voiai. Nimeni nu era si nimanui nu-i trebuiau. Am vazut orase si sate pustii, campii verzi, dar pustii. Am intrat intr-o casa, sa ma dumiresc, daca este cineva acasa. Nimeni. Pe aragaz, inca mai fierbea ceaunul cu mamaliguta, masa era aranjata. Jos, langa aragaz, un sort si haine femeiesti, semn ca a prins-o moartea pe gospodina facand mancare, iar pe scaune si spatar, haine barbatesti si femeiesti, semn ca stateau la masa. M-am mirat si eram stupefiat de acea liniste ca de mormant si de acel pustiu. Incepand de la Galati si pana in nordul Moldovei, nu stiu daca am intalnit vreo sapte oameni de toti, asa de rari si de departe erau unii de altii, poate la sute de kilometri. Toti erau imbracati in haine albe, semn ca numai atati drepti s-au mai gasit printre oameni cand s-a produs cataclismul.”

parintele ilarion argatu

 

Europa si Rusia, rase de pe fata pamantului

 

Viziunile parintelui Argatu sunt extinse, insa, la scara planetara.

„Am vazut pana in Rusia. Pana la Moscova, nu stiu daca or fi fost sapte oameni pe care i-am intalnit si aceia erau imbracati in haine albe. Pe aici, locurile erau arse, de parca ar fi dat cineva foc la munti si la campii, si cladiri daramate ca la cutremur”. Aceasta este profetia duhovnicului care a trait la Manastirea Cernica. Viziunile preotului au fost satranse si publicate in cartea “486 de raspunsuri duhovnicesti la intrebarile credinciosilor, ale Parintelui Arhimandrit Ilarion Argatu”.

 

parintele ilarion argatu

 

Vor conduce banul si interesul de a castiga averi

Toate nenorocirile vin pentru ca omenirea nu mai crede in divinitate, sustine parintele Argatu. “Din cauza saraciei, oamenii isi vor vinde sufletul pentru hrana si imbracaminte. Lumea se va inrai, vor disparea dragostea si mila dintre oameni. Se vor contopi preotii cu mirenii si nu va mai fi cine sa conduca pe credinciosi. Vor conduce banul si interesul de a castiga averi. Totul se va reduce la o simpla afacere. Nu vor mai pune pret pe mantuire, credinta, frica de Dumnezeu, datorie, obligatie, raspundere si constiinta, ci pe bani. Se vor vinde unii pe altii. Rautatea in lume va fi de nesuportat. Frica de Dumnezeu se va imputina. Vom trai timpurile cele de pe urma”, a mai spus parintele Ilarion Argatu.

(M.N.)
 

Citește și...