Acasă » Coronavirus » Scrisoarea noului coronavirus pentru omenire: “Acțiunea mea vă va costa vieți. Am dorit să înțelegeți cât de importantă este o îmbrățișare, dialogul”. Video-ul a făcut înconjurul lumii

Scrisoarea noului coronavirus pentru omenire: “Acțiunea mea vă va costa vieți. Am dorit să înțelegeți cât de importantă este o îmbrățișare, dialogul”. Video-ul a făcut înconjurul lumii

De: Alice Zotta 31/03/2020 | 19:15

Pandemia de coronavirus a oprit lumea în loc și milioane de oameni au numeroase întrebări despre situația delicată pe care o trăiesc. Ei bine, o persoană și-a imaginat ce scrisoare ar fi redactat virusul ucigaș din China pentru populația Terrei și rezultatul impresionează până la lacrimi! Iar video-ul care a însoțit așa-zisele gânduri ale virusului SARS-CoV-2 a făcut înconjurul lumii.

Citește și: Sfaturi utile pentru persoanele vârstnice în plină pandemie de coronavirus

Scrisoarea noului coronavirus pentru omenire a făcut înconjurul Pământului

Scrisoarea virusului mortal din China către omenire este într-o filmare care începe cu următorul mesaj: “Autorul este o persoană atât de bună, încât nu a vrut să se semneze pentru a evita eventuale laude”.

Cel care a scris în numele noului coronavirus scrisoarea extrem de emoționantă vorbește în limba italiană. Pe înregistrarea care conține imagini copleșitoare cu pacienți diagnosticați cu COVID-19 și nu numai, el mărturisește: Am reflectat mult în aceste zile, încercând să găsesc un sens, pentru că trebuie să existe un sens în toată această situație absurdă, pe care suntem nevoiți să o trăim. Mi-am imaginat dacă virusul ar putea vorbi și ce ar putea spune dacă ar scrie o scrisoare. Și acestea sunt cuvintele pe care am reușit să le scriu pe o foaie.

Află și: Povestea de film a Mariei Mercader, jurnalista care a bătut cancerul în repetate rânduri! A murit după infecţia cu coronavirus: “Am adorat-o”

Mesajele aspre și sfaturile transmise în scrisoarea devenită virală

În rândurile de mai jos, puteți citi întreaga scrisoare pe care un italian a redactat-o în numele noului coronavirus.

Bună. Sunt COVID-19. Mulți dintre voi mă veți cunoaște mai simpli ca și Coronavirus. Da, sunt chiar eu. Îmi pare rău pentru preavizul scurt, dar nu îmi este dat să vă anunț când voi ajunge, în ce formă și forță mă voi prezenta vouă. De ce sunt aici? Ei bine, să zicem că sunt aici, deoarece m-am săturat să vă văd regresând în loc să evoluați. M-am săturat să vă văd cum vă distrugeți cu mâinile voastre continuu. M-am săturat de felul în care tratați planeta, m-am săturat de cum vă raportați unul altuia. M-am săturat de abuzurile voastre, de violența voastră, de războaie. De conflictele interpersonale și prejudecățile voastre.

M-am săturat de invidia socială, de lăcomia, de ipocrizia și de egoismul vostru. M-am săturat de puținul timp ce vi-l oferiți vouă și familiilor voastre. M-am săturat de mica atenție pe care o oferiți deseori copiilor voștri. M-am săturat de superficialitatea voastră. M-am săturat de importanța pe care o acordați adesea lucrurilor de prisos în dauna celor esențiale. M-am săturat de căutarea voastră continuă, obsedantă și continuă pentru cea mai frumoasă rochie sau pentru cel mai nou model de smartphone și cea mai frumoasă mașină, tocmai pentru a părea împliniți. M-am săturat de trădările voastre. M-am săturat de dezinformarea voastră. M-am săturat de puținul timp pe care îl petreceți comunicând între voi. M-am săturat de plângerile voastre constante, de faptul că nu faceți nimic pentru a vă schimba viața. M-am săturat să vă văd că discutați și vă certați din motive inutile. M-am săturat de luptele constante dintre cei care vă conduc și de alegerile greșite adesea făcute de cei care ar trebui să vă reprezinte. M-am săturat să văd oamenii că se jignesc și se omoară pentru un meci de fotbal.

Știu, voi fi dur cu voi, poate prea dur. Dar nu privesc pe nimeni în față. Eu sunt un virus. Acțiunea mea vă va costa vieți, dar vreau să înțelegeți odată pentru totdeauna că trebuie să schimbați direcția pentru binele vostru. Mesajul pe care vreau să vi-l ofer este simplu. Am vrut să evidențiez toate limitele societății în care trăiți, astfel încât să le puteți elimina. Am vrut să opresc totul intenționat, să înțelegeți că singurul lucru important spre care trebuie să vă direcționați energia este pur și simplu: VIAȚA. Viața ta și a copiilor tăi. A fost ceea ce este cu adevărat necesar pentru a o proteja, mângâia și împărtăși. Am dorit pe cât posibil să fiți închiși și izolați în casele voastre, departe de părinți, de bunici, de copiii și nepoții voștri ca să înțelegeți cât de importantă este o îmbrățișare, contactul uman, dialogul, o strângere de mână, o seară cu prietenii, o plimbare în centru, o cină într-un restaurant sau o cursă în parc, la aer liber. De la aceste gesturi trebuie să pornească din nou totul.

Sunteți cu toții la fel, nu faceți distincție între voi. V-am arătat că distanțele nu există. Am parcurs kilometri peste kilometri într-un timp foarte scurt, fără ca voi să fi observat asta. Eu sunt trecător, dar sentimentele de apropiere și colaborare pe care le-am creat între voi, într-un timp foarte scurt, vor trebui să dureze pentru totdeauna. Trăiți-vă viața cât mai simplu posibil, mergeți, respirați profund, faceți bine, pentru că binele va reveni întotdeauna cu interese. Bucurați-vă de natură, faceți ceea ce vă place și vă satisface și creați condițiile pentru a nu fi nevoiți să depindeți de nimic.

Când veți sărbători, eu voi fi plecat de puțin timp, dar amintiți-vă de mine și nu încercați să fiți oameni mai buni doar în prezența mea… Adio.

Nu rata: O doctoriţă româncă aflată în Italia în războiul cu noul coronavirus şi-a făcut testamentul! Carmen Pantaru i-a făcut mărturii cutremurătoare lui Silviu Andrei

Conform celor mai noi statistici, la nivel mondial, 823.194 au contractat noul coronavirus. Din păcate, numărul celor decedați după ce s-au infectat cu COVID-19 a ajuns la 40.633, relatează worldometers.info.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Prințesa Diana a explicat adevăratul MOTIV pentru care căsnicia sa cu Charles a eșuat. A făcut mărturisirea cu puțin timp înainte de a muri
Prințesa Diana a explicat adevăratul MOTIV pentru care căsnicia sa cu Charles a eșuat. A...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără decât fostul luptător și interlop
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
WOW! Nadia, Boris Becker, Ilie Năstase și Andreea Esca, dezlănțuiți într-un club din București! Cum au fost surprinși
WOW! Nadia, Boris Becker, Ilie Năstase și Andreea Esca, dezlănțuiți într-un club din București! Cum...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Mihaela Bilic și-a construit o cabană în inima pădurii: „Până de Paște mă mut. N-am gaze, n-am curent, n-am apă, însă îmi place mult!”
Mihaela Bilic și-a construit o cabană în inima pădurii: „Până de Paște mă mut. N-am...
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk. Bolnavă de cancer, își dorește doar scuze
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
O studentă le-a spus prietenilor că era încântată de o primă întâlnire. A doua zi, un picior de-al ei a fost descoperit într-un parc
O studentă le-a spus prietenilor că era încântată de o primă întâlnire. A doua zi,...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul zecilor de mii de lei
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe toți cei care îi jignesc familia: „Totul are o limită în viața asta. M-am săturat!”
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în...
"Uşa a zburat către mine!" Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte? Plătesc bine
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Funcția din WHATSAPP care schimbă totul. Toți utilizatorii trebuie să o folosească
Funcția din WHATSAPP care schimbă totul. Toți utilizatorii trebuie să o folosească
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi...
Uleiul care îți repară părul. Va crește lung și puternic
Uleiul care îți repară părul. Va crește lung și puternic
Cele mai ciudate nume de străzi din București, pe fiecare sector. Unde găsești Strada Lucifer, Intrarea Somnului sau Aleea Prevederii
Cele mai ciudate nume de străzi din București, pe fiecare sector. Unde găsești Strada Lucifer,...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente sau casă. Trebuie să plătească în fiecare an
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente sau casă. Trebuie să plătească în fiecare an
Ultima imagine cu Costel Corduneanu în viață! Cum arăta „Stăpânul Moldovei”, înainte de a muri. Boala îl schimbase radical, dar el tot își găsea puterea să zâmbească
Ultima imagine cu Costel Corduneanu în viață! Cum arăta „Stăpânul Moldovei”, înainte de a muri....
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Un oficial european avertizează cu privire la
Un oficial european avertizează cu privire la "înarmarea comerţului" în contextul creşterii tensiunilor dintre SUA...
Devine strict INTERZIS în România. Toți românii au nevoie de acord. Interdicția e clară
Devine strict INTERZIS în România. Toți românii au nevoie de acord. Interdicția e clară
Reguli noi pentru românii care obțin venituri din chirii. Cum se stabilește impozitul
Reguli noi pentru românii care obțin venituri din chirii. Cum se stabilește impozitul
Câți bani vor primi de la Pro TV Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Cei trei vor fi noii jurați ai MasterChef
Câți bani vor primi de la Pro TV Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Cei trei vor...
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a moştenit de la tatăl său
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a moştenit de la tatăl său
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki. Ei au primit tunica roz
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki....
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani:
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
Iulia Vântur și Salman Khan, în pericol. Faimosul actor a fost ținta unui atac armat. Cine a vrut să îl ucidă și care este motivul
Iulia Vântur și Salman Khan, în pericol. Faimosul actor a fost ținta unui atac armat....
Afacerea pe care o pot face toți românii care stau la curte. Produsul vândut de Vladimir s-a scumpit cu 45% în ultimii ani
Afacerea pe care o pot face toți românii care stau la curte. Produsul vândut de...
Ce au găsit doi români în coteţul găinilor într-o curte dintr-o comună din Mehedinţi. Șoc total, creatura avea doi metri
Ce au găsit doi români în coteţul găinilor într-o curte dintr-o comună din Mehedinţi. Șoc...