Se anunță cea mai grea iarnă din ultimii 8 ani! Un aer polar va cuprinde întreaga țară

Publicat: 25/11/2018 | 18:18

Românii care vor să își petreacă sărbătorile de iarnă în Regatul Unit sunt avertizați că temperaturile vor fi extrem de ridicate, meteorologii anunță cea mai grea iarnă din ultimii opt ani. Au apărut deja primele ninsori, iar specialiştii avertizează că întreg teritoriul britanic va fi acoperit de zăpadă.

Specialiştii avertizează că urmările valului de aer polar se vor resimţi şi în lunile Ianuarie şi februarie, când temperaturile vor fi mai mici decât cele normale pentru această perioadă, potrivit romaniatv.net.

Cum va fi vremea în România

La noi, meteorologii anunţă o iarnă capricioasă, cu episoade de viscol şi ger, deşi este prematur pentru o prognoză exactă a anotimpului friguros.

E greu să spunem. Cu zece zile înainte, vom spune dacă vom avea zăpadă. În 2017, pe 24 decembrie aveam peste 20 de grade, pe 25 deja se schimbase vremea, iar pe 29 cod roşu de viscol. Pe măsură ce ne apropiem, în noiembrie vom actualiza informaţiile pentru iarnă, când ne apropiem vom putea spune unde vom avea zăpadă, a spus Elena Mateescu, directorul general al ANM.

Prognoza meteo pentru 1 Decembrie!

Vești bune de la meteorologi. Vremea se va încălzi în perioada următoare, conform ultimei prognoze meteo emise de ANM, care vizează finalul lunii noiembrie, dar și primele zile din luna decembrie. În perioada 24 – 27 noiembrie sunt așteptate temperaturi de până la 10 grade Celsius, dar și precipitații moderate.(CITEȘTE ȘI: EL ESTE ”TATAIE”, ȘEFUL DIN UMBRĂ AL GREVIȘTILOR DE LA METROU!)

În Banat, vremea va fi rece, cu maxime în medie în jurul a 4 grade şi apropiată de regimul termic normal în perioada 20 – 23 noiembrie, când se vor înregistra temperaturi medii cuprinse între 6 şi 8 grade. În perioada 24 – 27 noiembrie, va fi mai cald decât în mod obişnuit, cu valori termice diurne în medie între 8 şi 10 grade, apoi vremea se va răci, astfel încât media maximelor va fi în scădere până în jurul valorii de 3 – 4 grade. Temperaturile minime se vor situa în jurul pragului de îngheţ în nopţile de 20, 23, 24, 25 şi 29 noiembrie, iar în ultimele nopţi vor scădea spre medii între -4 şi -2 grade. În restul intervalului valorile nocturne vor fi pozitive, în medie până la 4 grade. Se vor semnala precipitaţii moderate cantitativ în zilele de 20 şi 21 noiembrie, posibil şi în jurul datei de 27 noiembrie, dar temporar şi în 19 noiembrie, şi după 28 noiembrie, când vor fi slabe cantitativ.

Citește și...