Acasă » Showbiz » Showbiz intern » Seal explica motivele pentru care a anulat concertul din aceasta seara: “Riscam ca scena sa se prabuseasca peste noi!”

Seal explica motivele pentru care a anulat concertul din aceasta seara: “Riscam ca scena sa se prabuseasca peste noi!”

De: Cancan 27/11/2012 | 18:04
Seal a vorbit in exclusivitate pentru CANCAN.ro despre problemele intampinate cu organizatorii din Romania

Celebrul artist a anulat spectacolul care ar fi trebuit sa se desfasoare in aceasta seara la Sala Palatului cu cateva ore inainte de inceperea show-ului. Seal si-a motivat decizia invocand pericolul urias la care s-ar fi expus

Seal a vorbit in exclusivitate pentru CANCAN.ro despre problemele intampinate cu organizatorii din Romania
Seal a vorbit in exclusivitate pentru CANCAN.ro despre problemele intampinate cu organizatorii din Romania

Seal a oferit un interviu in exclusivitate pentru CANCAN.ro, in cadrul caruia a explicat de ce a fost nevoit sa anuleze concertul de la Sala Palatului si si-a cerut iertare de la fanii romani ca s-a ajuns in aceasta situatie. Cu regret, artistul ne-a declarat ca, din pacate, nimic din toate acestea nu au tinut de el. “Romania este o tara in care abia asteptam sa vin. Cand am vazut-o pe lista de turneu, mi-a crescut inima. Am mai fost aici si m-am simtit excelent. Publicul te face sa te simti ca intr-o familie. Lumea vine la concert cu copii mici”, ne-a marturisit Seal. Problemele care au dus la anularea show-ului de la Sala Palatului, careface parte din turneul „Soul 2”, sunt de ordin tehnic.

Artistul sustine ca scena Salii Palatului nu ar fi facut fata greutatii echipamentului sau adus pentru show-ul din aceasta seara
Artistul sustine ca scena Salii Palatului nu ar fi facut fata greutatii echipamentului sau adus pentru show-ul din aceasta seara

“Echipamentul nostru cantareste patru tone, iar scena de la Sala Palatului nu sustine decat o tona. Am vazut documentatia! Marcel Avram, organizatorul roman, ne-a spus ca nu-I nicio problema, ca s-au mai facut spectacole in conditiile astea. Am refuzat sa merg mai departe. Puneam in pericol prea multe vieti. Riscam ca scena sa se prabuseasca in timpul show-ului peste noi. Viata mea, a colaboratorilor mei si a spectatorilor ar fi fost pusa in pericol. Nu am niciun alt motiv sa anulez show-ul. Sunt sanatos, in putere si pot sa cant. Din nefericire, in 22 de ani de cariera, doar o data am fost nevoit sa anulez un concert. Era in LA, iar eu aveam laringita si imi pierdusem vocea. Acum este a doua oara. Imi cer scuze fanilor romani si promit ca data viitoare o sa vin si o sa fac un show de anvergura!”, ne-a declarat Seal.

Toate negocierile pentru concertul din aceasta seara au fost purtate de staff-ul lui Seal cu Marcel Avram
Toate negocierile pentru concertul din aceasta seara au fost purtate de staff-ul lui Seal cu Marcel Avram

Pe de alta parte, organizatorii sustin ca au facut tot ce le-a stat in putere pentru a-I indeplini lui Seal toate conditiile pentru concertul din aceasta seara, insa s-au lovit de refuzul artistului de a urca pe scena. “Potrivit documentatiei furnizate, organizatorul a indeplinit toate cerintele tehnice si de siguranta ale echipei de productie Seal. Este o surprinzatoare lipsa de professionalism din partea respectivei echipe, concertul Seal fiind anulat din rea vointa”, ne-a declarat Adrian Georgescu, reprezentantul East European Events. Mai mult, organizatorii romani, care sustin ca i-au achitat integral onorariul artistului, intentioneaza sa-l dea in judecata pentru recuperarea pagubelor. Romanii care si-au procurat bilete la show, isi pot recupera banii.

Contactat de reporterii CANCAN.RO, Dan Teodorescu, care trebuia sa cante cu trupa in deschiderea concertului nu a putut decat sa isi exprime regretul pentru cele intamplate. „Am aflat si noi acum cateva ore. Nu sunt dezamagit, imi pare rau ca nu ne mai intalnim astazi cu fanii…poate data viitoare”, ne-a declarat solistul trupei Taxi.

TRADUCERE:

Reporter: Organizatorii din Romania au declarat ca tu decizi daca vei canta in aceasta seara. Ei au spus ca au facut tot posibilul ca sa iti ofere ceea ce ai cerut si ca tu ai invocat ca ai avea o serie de probleme care nu sunt de fapt reale si ca tu esti de vina pentru anularea concertului din seara asta.

Seal: Multumesc mult ca ati venit atat de repede. As dori sa spun ca sunt foarte dezamagit, nu pentru mine, dar pentru oamenii din Romania.

La inceputul turneului, cand m-am uitat pe calendar si am vazut ca vom veni la Bucuresti, m-am bucurat foarte mult pentru ca vroiam mult sa vin aici.

Acum patru ani am mai fost in Romania si a fost minunat pentru ca stiu ce doresc fanii de la mine ca artist si stiu si eu la ce anume sa ma astept de la fani.

Cea mai mare dezamagire a mea este pentru publicul meu din Romania. In al doilea rand, as vrea sa ii transmit domnului Marcel Avram cateva lucruri.

In primul rand, noi avem o serie de necesitati pe care le cerem inainte sa incepem turneul care ne ajuta sa ne realizam spectacolul. Exista o cantitate de echipament pe care trebuie sa il aducem pentru a avea un spectacol cu adevarat reusit pentru fani. Echipamentul nostru cantareste patru tone, asa ca oriunde cantam structura cladirii in care cantam trebuie sa poata sustine acele patru tone. De fapt, structura cladirii trebuie sa poata sustine cinci tone, daca avem echipament de patru tone, pentru ca noi sa fim in siguranta.

Avem toate mailurile pe care le-am schimbat cu domnul Avram, care dateaza de la inceputul turneului nostru. Cand am ajuns la cladirea unde trebuia sa cantam, nu este niciun motiv pentru noi sa venim pana la Bucuresti si sa anulam concertul. Nu este ceva ce facem. In 22 de ani de cand sunt in aceasta industrie am anulat un singur concert din cauza ca aveam laringita. Cred ca este un record bun ca in 22 de ani de cariera sa anulezi un singur spectacol.

Asadar, cand am ajuns aici, proprietarul, unul dintre cei care au grija de cladire, nu promoterul, a vazut echipamentul nostru si ne-a spus imediat ca nu poate fi instalat. Ne-a spus ca structura de rezistenta a cladirii poate sustine doar o tona de echipament. noi avem patru tone si cladirea poate sustine doar una. Asa ca ne-am trimis oamenii nostri sa faca o serie de investigatii. Ei au gasit documente care atesta faptul ca structura de rezistenta nu poate sustine decat o tona de echipament.

Vreau sa va reamintesc faptul ca recent au fost niste evenimente neplacute, o scena s-a prabusit in timp ce Madonna canta, Curtis Mayfield a fost paralizat pe scena dupa ce a cazut ceva de pe tavan. Eu sunt un tip mare si puternic, pot sa am grija de mine insumi. Dar simt ca am o obligatie morala fata de toti oamenii care lucreaza alaturi de mine, membrii trupei mele, familiile lor si in mod egal si fata de publicul din Romania.

Unul din lucrurile care imi plac cel mai mult atunci cand cant in Europa de Est este ca la concerte este o atmosfera familiala. Oamenii vin cu copiii la concert. Si eu am copii, am patru copii asa ca sunt foarte fericit cand vad copii la baza scenei. Asa ca eu cred ca as da dovada de o iresponsabilitate imensa sa-i pun pe acei oameni si pe copii lor in pericol stiind ca intreaga cladire poate sustine doar o tona de echipament.

Eu vin cu patru tone de echipament. Daca eu vin cu patru tone, cladirea ar trebui sa fie in stare sa sustina cel putin cinci tone. Asa ca stiind acest lucru, fereasca Dumnezeu sa se intample asa ceva. Daca mi se intampla mie, pana la urma este decizia mea. Dar daca un om din public pateste ceva sau daca ceva cade de sus si loveste un om din public, eu trebuie sa traiesc toata viata cu decizia pe care am luat-o.

Trebuie sa traiesc cu aceasta decizie stiind ca am primit informatii clare si am actionat in pofida acestora.

Asa ca i-am spus domnului Avram despre ce am descoperit si el ne-a spus ca isi asuma acest risc mereu la Sala Palatului, ceea ce este si mai rau decat situatia actuala. nu inteleg cum cineva poate sa fie atat de iresponsabil! El a spus cu cuvintele lui: Facem astfel de lucruri mereu!

Este teribil! Eu nu pot fi atat de iresponsabil asa ca l-as sfatui pe domnul Avram sa nu puna vietile oamenilor in pericol. Pentru ca este teribil. Nu poti face asta doar pentru bani. Da, este adevarat ca el ne-a invitat aici si suntem foarte fericiti pentru asta, eram foarte fericiti ca vom canta. Dar mi se rupe inima ca nu pot sa cant pentru oamenii pe care ii iubesc, pe oamenii din Romania care vor sa vina sa vada un spectacol bun.

Dar mi s-ar rupe sufletul daca unul dintre acesti oameni ar pati ceva din cauza faptului ca sunt iresponsabil sau din cauza iresponsabilitatii promoterului. Nu pot face asta.

Raman in Romania in seara asta, nu vreau sa fug. Doream sa spun oamenilor ce s-a intamlat eu insumi. Nu fac acest lucru din rea vointa ci din motive de siguranta pentru ca este foarte important sa pun siguranta inaintea muzicii.

Asa ca nu cred ca domnului Avram spune tot adevarul. Cred ca este iresponsabil. Il rog sa incerce sa respecte regulile de siguranta, pentru siguranta oamenilor.

Nu este vorba despre mine, eu sunt responsabil, eu pun siguranta oamenilor inaintea mea.

Reporter: Domnul Marcel Avram a declarat ca el a construit scena in asa fel incat sa sustina patru tone.

Seal: Nu este adevarat. Nu a facut asta. Este un promoter si vrea sa faca bani. Banii sunt mai importanti pentru el decat siguranta oamenilor. Pentru mine siguranta oamenilor este mai importanta decat banii.

Reporter: Ce se va intampla acum? El a spus ca ai fost platit pentru spectacolul din seara asta.

Seal: Nu este adevarat! Ce am primit a fost un avans pentru ca avem costuri. Ca sa venim cu tot echipamentul este costisitor. Am condus 14 ore pe aceste drumuri ca sa venim la Bucuresti nu pentru a veni in vacanta ci pentru a munci. Am venit sa oferim un spectacol incendiar iar acest lucru costa bani. Asa ca noi vom pierde bani pentru ca nu cantam din cauza ca el nu ne-a dat toti banii. In momentul de fata noi iesim in pierdere din cauza ca am anulat concertul. Dar este vorba doar de bani. Noi mai putem face bani si alta data. Nu mai putem crea o alta viata insa daca ceva se intampla. Prefer sa pierd bani decat sa compromit siguranta oamenilor, fie a publicului din Romania sau a echipei mele.

Reporter: Deci organizatorii te acuza pe tine iar tu blamezi atitudinea lui Marcel Avram. Cum se va rezolva aceasta problema?

Seal: Eu nu blamez atitudinea lui Avram, nu sunt aici sa blamez atitudinea lui. Sunt sigur ca este un om foarte muncitor si ca are intentii bune. Dar eu am o constiinta care imi spune sa nu pun in pericole oamenii din echipa mea si nici pe spectatorii din Romania. Nu pot face acest lucru. Daca s-ar intampla ceva nu as putea trai cu gandul asta. Nu sunt genul ala de om, banii nu sunt atat de importanti pentru mine, nu cu ruscul pierderii unei vieti.

Reporter: Atunci cum se va concluziona aceasta problema?

Seal: Nu stiu! Noi in Anglia avem un proverb vechi care spune ca dormi asa cum iti asterni. Domnul Avram a fost iresponsabil si nu ne-a oferit informatiile corecte din cauza ca s-a gandit mai intai la bani inainte de siguranta. Acum el este responsabil sa dea banii inapoi celor care au cumparat bilete. Noi nu avem acesti bani. Ne-a costat foarte mult sa venim cu toate camioanele in Romania si acum sa plecam fara sa cantam. Noi pierdem bani dar suntem pregatiti sa pierdem bani si sa ne gandim la siguranta oamenilor in primul rand.

Reporter: Mai este vreo sansa sa vii in Romania?

Seal: Sigur ca ma voi intoarce in Romania. Este una dintre tarile in care imi doresc foarte mult sa cant. Sunt foarte norocos ca am posibilitatea sa fac ceea ce fac. As vrea mult sa vin inapoi si sa am un concert si mai mare! As canta patru ore atata timp cat este totul in siguranta pentru oameni. Nu pot sa pun oameni in pericol doar din cauza ca vreau eu sa cant. Nu am facut asta in 22 de ani de cariera asa ca nu o sa incep sa fac asta acum.

Reporter: Multumim Seal, a fost o onoare sa vorbim cu tine!

Seal: Eu va multumesc si vreau sa spun ca imi pare foarte rau ca nu voi canta pentru romani dar puteti fi siguri ca in momentul in care vor fi indeplinite toate conditiile ma voi intoarce cat pot de repede.

Sabina Ivanica/ Gina Artenie
 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Refrenul manelei „Made in Romania”, din vestiarul lui Inter, este copiat de la un compozitor român celebru: „Nu mi s-a cerut voie”
Refrenul manelei „Made in Romania”, din vestiarul lui Inter, este copiat de la un compozitor...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Natalia Mateuț, noua iubită a lui Cătălin Cazacu? Unde au fost surprinși
Natalia Mateuț, noua iubită a lui Cătălin Cazacu? Unde au fost surprinși
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Planurile pentru înmormântarea lui Charles au fost modificate!„Regele nu e bine deloc
Planurile pentru înmormântarea lui Charles au fost modificate!„Regele nu e bine deloc"
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice raportul Pentagonului
O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Meteorologii Accuweather anunță temperaturi care se vor situa peste cele specifice perioadei: Prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 27 aprilie 2024
Meteorologii Accuweather anunță temperaturi care se vor situa peste cele specifice perioadei: Prognoza meteo pentru...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a trăit „Au fost restaurante care nu m-au primit. A căzut cerul pe mine.”
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un nou smartphone se lansează în România. Prețuri pentru toate buzunarele
Un nou smartphone se lansează în România. Prețuri pentru toate buzunarele
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Acesta e cel mai sigur etaj dintr-un bloc în caz de cutremur. Ești mai în siguranță și sunt șanse mari să supraviețuiești la un seism puternic
Acesta e cel mai sigur etaj dintr-un bloc în caz de cutremur. Ești mai în...
Insula din Europa unde te bucuri de soare și vreme bună 320 de zile pe an. E la două ore de România și poți avea o vacanță de vis aici
Insula din Europa unde te bucuri de soare și vreme bună 320 de zile pe...
Ungaria a dat ordin. Șoferii români care au interzis peste graniță. Se aplică din 1 Mai
Ungaria a dat ordin. Șoferii români care au interzis peste graniță. Se aplică din 1...
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă...
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Ministrul agriculturii din Ucraina a fost arestat
Ministrul agriculturii din Ucraina a fost arestat
ADIO, maestre! A murit marele cântăreț al ţării: A luminat inimi și minți
ADIO, maestre! A murit marele cântăreț al ţării: A luminat inimi și minți
Bat clopotele de nuntă pentru Andreea Bălan. Ce spune artista despre marele pas
Bat clopotele de nuntă pentru Andreea Bălan. Ce spune artista despre marele pas
BANCUL de vineri | Soțul, nevasta și câinele vecinului
BANCUL de vineri | Soțul, nevasta și câinele vecinului
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din cap
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Cum au decis Oana Moșneagu și Vlad Gherman să petreacă petrecerea burlacilor, resprectiv petrecerea burlăcițelor
Cum au decis Oana Moșneagu și Vlad Gherman să petreacă petrecerea burlacilor, resprectiv petrecerea burlăcițelor
Dinu Maxer și Magdalena Chihaia, afectați de ploile și inundațiile din Dubai. Cum le-a dat vremea rea planurile peste cap
Dinu Maxer și Magdalena Chihaia, afectați de ploile și inundațiile din Dubai. Cum le-a dat...
Afacerea care poate să te îmbogățească peste noapte. A luat amploare în România și succesul e unul uriaș
Afacerea care poate să te îmbogățească peste noapte. A luat amploare în România și succesul...
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute așa
Țara europeană în care unele morminte au gratii. Motivul incredibil pentru care au fost făcute...