Șefa DSP Giurgiu, depistată pozitiv cu SARS-CoV-2. Care este starea sa de sănătate

Publicat: 29/07/2020 | 22:03
Șefa DSP Giurgiu, depistată pozitiv cu SARS-CoV-2. Care este starea sa de sănătate

Șefa Direcției de Sănătate Publică din județul Giurgiu a fost depistată pozitiv cu SARS-CoV-2 și au fost dezvăluite amănunte despre starea ei de sănătate. De asemenea, șeful CJ Giurgiu se află în carantină la domiciliu, deși s-a testat de două ori pentru boala mortală, iar rezultatele au indicat valori negative. 

Citește și: Rezultate promițătoare pentru vaccinul anti-COVID dezvoltat de compania Moderna! Testarea pe maimuțe a demonstrat că acesta ar proteja organismul de infectarea cu nou virus

Șefa DSP Giurgiu, confirmată pozitiv cu SARS-CoV-2

Conform primelor informații oferite de cadre medicale, șefa DSP Giurgiu are o formă ușoară a noului coronavirus, au scris jurnaliștii de la digi24.ro. Instituția pe care o conduce face acum anchetă epidemiologică și în cazul său.

Pe de altă parte, Giurgiu este un județ în care există o localitate băgată în carantină din cauza numărului mare de persoane infectate cu COVID-19. Localitatea Cartojani, situată în comuna Roata de Jos, județul Giurgiu, a fost închisă pe 22 iulie. În localitate au fost confirmate 30 de cazuri, la o populație de 3.000 de oameni.

Nu rata: Situație critică în SUA. Peste 60.000 de noi infectări cu COVID-19 în ultimele 24 de ore

În plus, șeful CJ Giurgiu este în carantină la propriul domiciliu, deși are două teste negative pentru că oficialii de la DSP nu îl lasă în libertate. Conform noului bilanț, în România s-au infectat cu boala mortală din China 48.235 de persoane, iar alte 2.269 au murit. De la începutul crizei epidemiologice în țara noastră, medicii au declarat ca fiind vindecați de noul coronavirus 26.446 de oameni.

Află și: Rusia a anunțat că va avea un vaccin anti-COVID peste câteva zile. Există multe temeri în legătură cu siguranța și eficiența acestuia

La nivel mondial, sunt 17.048.809 confirmați pozitiv, iar 666.390 au pierdut lupta la viață după ce au contractat maladia mortală. SUA, Brazilia, India, Rusia și Africa de Sud sunt cele mai afectate state de criza sanitară provocată de virusul SARS-CoV-2.

Descoperă și: Madonna, în mijlocul unui scandal după ce a a publicat o înregistrare cu teorii ale conspirației despre coronavirus! Susține că a fost găsit deja vaccinul împotriva bolii mortale