Scandal în familia lui Gigi Becali. Nepoata îl acuză că a ţepuit-o cu 1.000.000 E!

Publicat: 17/03/2016 | 17:13

Scandal mare în familia lui Gigi Becali. Vărul Teia Sponte este acuzat de rude într-o poveste complicată cu personaje celebre, afacerişti şi daune de peste un milion de euro!

Afacere dubioasă la Tulcea

Totul a început acum aproape un deceniu. Atunci, Teia Sponte şi un văr de-al său, Gheorghe Goga, un om de afaceri, au achiziţionat împreună o serie de spaţii comerciale în Tulcea. O afacere în familie, care avea să se termine cu un scandal monstru.

S-a participat la licitaţie cu numele lui Gigi Becali.Toţi s-au retras când au văzut cine vrea să cumpere spaţiile. Apoi, actele s-au făcut pe numele tatălui meu. Ulterior, ele au fost trecute pe numele familiei Sponte, nu mai ştiu exact de ce şi cum”, afirmă Laura Babu, fiica lui Gheorghe Goga şi nepoata lui Teia Sponte.

   

Văr, văr, dar spaţiul e pe bani!

Bucuros că a reuşit să încheie afacerea şi bazându-se pe relaţia de rudenie, Gheorghe Goga i-a cedat unul dintre spaţii fiicei sale. Căsătorită cu un milionar din imobiliare, Nicu Babu, nepoata lui Teia Sponteşi-a deschis, în respectiva locaţie, în 2008, o cafenea. A investit peste 200.000 de euro. Doar că visul frumos avea să se transforme curând într-un coşmar. La finalul lui 2009, Teia Sponte şi-a amintit brusc că spaţiul unde se afla cafeneaua nepoatei sale îi aparţine în acte lui. Şi a făcut ceea ce orice afacerist de calibrul său ar face… i-a cerut chirie!

Aproape 800 de euro pentru fiecare lună de când am deschis cafeneaua. Am rămas şocată când am aflat că unchiul meu, pe care nu vreau să-l numesc, ne cere bani. I-am plătit tot ce a cerut şi am vrut să cumpărăm de la el acel spaţiu. A spus că ne dă totul pentru o sumă uriaşă, incomparabil mai mare decât cea pentru care fusese cumpărat. Nu am fost de acord şi ne-a închis cafeneaua. Am recuperat doar o parte din ce am investit acolo, iar el a închiriat-o cu ce era în ea altor persoane”, continuă, cu un ton dezamăgit, Laura Babu.

A doua ţeapă: Săgeata Năvodari!

Timpul vindecă rănile, dar nu schimbă caracterele. Anii au trecut, iar în 2013, Teia Sponte le-a propus rudelor sale o reconciliere. De dragul familiei… sau a intereselor! Astfel, mâna dreaptă a lui Gigi Becalide la Steaua, l-a contactat pe soţul Laurei BabuNicu, patron la acea vreme la Săgeata Năvodari, pentru o împăcare istorică. “Domnul de la Bucureşti (n.r. Teia Sponte) mi-a spus că vrea să rezolvăm problemele din trecut. Eu i-am zis soţului meu să nu se implice cu el, dar nu a vrut să mă asculte. A venit cu doamna Prodan, care era impresară de fotbalişti. Ce a urmat? Unchiul şi doamna l-au lucrat şi, ulterior, soţul meu a fost scos din club. Echipa era deţinută împreună cu primăria, nu ştiu exact ce şi cum, dar cert este că soţul meu a primit o lovitură teribilă. A pierdut atunci peste un milion de euro!”, susţine nepoata vărului lui Gigi Becali.

A ajuns la divorţ!

Relaţiile dintre Laura şi Nicu Babu s-au deteriorat din cauza scandalurilor cu Teia Sponte. Deşi recunoaşte că nu este singurul motiv, femeia susţine că este principalul: “Cu siguranţă că au fost şi alte lucruri la mijloc, dar toate aceste scandaluri ne-au afectat cel mai mult. Îmi reproşa des că are de suferit din cauza familiei mele şi ne certam mereu. Îmi spunea să rezolv situaţia cu rudele… Ne-am separat, dar în acte nu suntem încă divorţaţi”, afirmă aceasta cu tristeţe.

Cine este Teia Sponte

Văr, prieten şi om de încredere pentru Gigi BecaliTeia Sponte a fost vicepreşedinte la Steaua Bucureşti. Din umbră, el a fost liantul între patron şi echipă. Din această postură, Teia Sponte a fost implicat şi în celebrul Dosar Valiza, în care a primit o pedeapsă de doi ani cu suspendare! De curând,Sponte, care are o avere importantă din afaceri imobiliare, ar fi dat un adevărat tun financiar, obţinând 48 de milioane de euro pentru un teren amplasat aproape de lacul Griviţa şi de Pădurea Băneasa. (A.T.)

Citește și...