Singurul fotbalist român cu o stea în muzeul unei formaţii calificată în optimile Ligii Campionilor! A rămas un idol pentru fanaticii suporteri

Publicat: 23/12/2017 | 13:09

Daniel Pancu este una dintre legendele Rapidului şi, poate, cel mai iubit fotbalist care a îmbrăcat tricoul alb-vişiniu după Revoluţie. Atacantul şi-a respectat meseria şi a făcut istorie la toate echipele la care a fost legitimat. În Turcia, la Beşiktaş, fotbalistul originar din Iaşi a fost un adevărat idol. Fanii l-au adulat pe durata celor patru sezoane, în care a marcat 16 goluri în 80 de partide.

 

A cucerit două trofee cu Beşiktaş, titlul (2003) şi Cupa Turciei (2006). Daniel Pancu are un motiv în plus să fie mândru. Asta deoarece în muzeul grupării turce, atacantul are o stea! Disctincţie de care nu se poate bucura niciun alt fotbalist român. Beşiktaş este calificată în optimile Ligii Campionilor, iar oficialii grupării turce sunt decişi să-l invite pe Pancu la partida retur cu Bayern Munchen, de la Istanbul.

În concluzie, Daniel Pancu a rămas un idol pentru fanii lui Beşiktaş. Iar oficialii l-au răsplătit cum se cuvine. Cu o stea în muzeul clubului. De altfel, atacantul Rapidului este solicitat tot timpul de televiziunile din Turcia, să vină la Istanbul, pentru a prefaţa derby-urile.

Recent, Daniel Pancu şi-a amintit de memorabilul episod din cariera sa în care a intrat în poarta lui Beşiktaş, într-un derby de pe Sukru Saracoglu, contra lui Fenerbahce.

”Nu o să uite nimeni meciul acela, dar până la urmă au ieşit campioni. Îmi pare rău, pentru că şi Galata cu Gică Hagi antrenor era în luptă cu Fener, dar au pierdut un meci acasă şi au pierdut campionatul”, a spus Daniel Pancu.

Daniel Pancu intrase în poarta lui Beşiktaş în finalul jocului, după ce Oscar Cordoba fusese eliminat. Deşi nu a reuşit să apere şutul lui Alex de Souza, de pe punctul cu var, iar Fener a egalat (3-3), atacantul a fost supranumit de către fanii echipei sale ”Pantera din Kadikoy” (n.r. – Kadikoy este districtul din Istanbul din care provine Fenerbahce). Beşiktaş a reuşit apoi chiar să câştige derby-ul din etapa a 28-a, cu 4-3, după un gol al lui Koray Avci reuşit în prelungiri.