Situaţie de necrezut în Târgovişte! Cei care vor să îşi ia permisul auto trebuie să plătească o taxă… la Biserică!

Publicat: 02/09/2017 | 13:51

Situaţie de necrezut în Târgovişte! Cei care dau examen pentru a obţine permisul auto trebuie să plătească o taxă... la Biserică! Potrivit Recorder.ro, sala de examen în care candidaţii pentru permisul auto susţin proba teoretică aparţine Seminarului Teologic Târgovişte, iar candidaţii trebuie să achite la Biserică o taxă obligatorie de zece lei.

Persoana înscrisă la proba teoretică a examenului pentru permisul auto achită taxa respectivă şi primeşte chitanţă din partea Seminarului, care aparţine de Arhiepiscopia Târgovişte. Prefectura susţine, însă, că deja plăteşte chirie pentru sală şi nu cere taxă suplimentară. Reprezentanţii Seminarului au recunoscut că încasează taxa de 10 lei, dar au susţinut că banii nu rămân la ei, ci îi virează mai departe. Este neclar însă unde trimit banii obţinuţi în urma taxelor percepute de la candidaţi.

Sursă foto: Recorder.ro
Sursă foto: Recorder.ro

Din taxele respective, Arhiepiscopia ar încasa lunar aproximativ 20.000 de lei. Examenul se desfăşoară două zile pe săptămână şi durează două ore. Există 10 calculatoare, iar evaluarea unei persoane nu durează mai mult de 15 minute, de unde rezultă că Arhiepiscopia încasează 400 de lei pe oră, deci 2.400 de lei pe zi.

Citește și...