Acasă » Știri » Situație disperată pentru zeci de români! Pasagerii zborului Wizz Air sunt blocați în aeroportul din Lisabona

Situație disperată pentru zeci de români! Pasagerii zborului Wizz Air sunt blocați în aeroportul din Lisabona

De: Roxana Mihăiescu 08/07/2023 | 16:04
Sute de români, blocați pe un aeroport din Portugalia / Foto: Pixabay, Captură Pro TV

Peste 200 de români, inclusiv copii, au fost blocați miercuri, 5 iunie, pe Aeroportul din Lisabona, după ce zborul lor, operat de compania Wizz Air, a fost anulat. Oamenii nu au primit nicio explicație din partea reprezentanților companiei aeriene. Abia după 24 de ore au primit un SMS în care li se spunea să revină pe aeroport a doua zi.

UPDATE: Una dintre româncele care urmau să zboare în data de 5 iulie, ne-a transmis un mesaj dur despre situaţia cu care se confruntă.

„După anularea zborului din 5 Iulie şi acest zbor a fost anulat, după ce iniţial a fost întârziat pînă la ora de îmbarcare 03:00 AM. Aeronava a ajuns de la Bucureşti la Lisabona la aproximativ 02:30 AM când au fost începute formalităţile de border control şi verificarea biletelor pentru zborul de retur Lisabona -Bucuresti care deja avea o întârziere de 6h faţă de ora iniţială. În timp ce aşteptam îmbarcarea, am fost anunţati că zborul a fost anulat cu explicaţia că “orele de zbor alea pilotului au fost epuizate şi este ilegal să mai piloteze.”

Am fost mutaţi de la terminalul 2 de unde era programată plecarea la terminalul 1 pentru a ne prelua bagajele, fără să primim niciun alt fel de explicaţii. Am primit sms-uri că putem să reprogramam zborul sau să cerem restituirea banilor, însă prin accesarea opţiunii rebook, primeam mesajul de “page cannot be found”. Astfel, am decis să mergem la ghişeul celor de la Portway, reprezentanţii Wizz Air conform paginii aeroportului din Lisabona, care au refuzat să ne dea orice informaţii şi care ne-au transmis ca e absolut normal ce se întâmplă. După mai multe ore de haos şi disperare întrucât nu găseam cazari la ora respectivă, iar zboruri directe disponibile spre Bucureşti nu mai erau decât în data de 14 Iulie, am aflat ca s-a deschis inca un ghiseu Portway in terminalul 2 al aeroportului, de unde trebuia initial sa plecam. Acolo ni s-a propus sa plecam cu zborul Wizz Air din data de 8 Iulie orele 20:40 catre Sofia si de acolo sa ne descurcam, sa asteptam urmatorul zborul disponibil din 14 Iulie sau sa ne gasim alternative si sa cerem restituirea contravalorii biletelor.

Menţionez ca nu ne-a fost oferita nici cazare, nici mâncare si nici apa, desi conform legii, compania aeriana avea aceasta obligatie. Pe zborul acesta au existat inclusiv pasageri vulnerabili (bebelusi, copil cu sintrom Down, batrani).

Conform flightradar, aeronava s-a intors in aceeasi dimineata la Bucuresti (cu un alt pilot care a trecut prin fata noastra a pasagerilor spre aeronava), pentru a efectua o cursa spre Santander, Spania. Intre timp, multi dintre pasagerii romani au ramas in aeroport extenuati si fara optiuni de intoarcere in tara”, ne-a transmis una dintre pasagere.

Ştirea iniţială…

În plin sezon de concedii, când aeroporturile sunt aglomerate, zeci de români și turiști străini sunt disperați. De miercuri, 5 iunie 2023, pasagerii sunt blocați pe aeroportul din Lisabona. Cursa care trebuia să îi aducă la București a fost amânată de mai multe ori, iar reprezentanții companiei au trimis un simplu mesaj prin care le cereau tuturor să revină în aeroport a doua zi, pentru un nou zbor.

Oamenii susțin că nu au primit explicații imediate, ci abia când situația a atins nivelul maxim de așteptare. Printre pasageri se numără și copii mici, care și-au pierdut răbdarea, iar părinții se simt neputincioși în fața lor.

Pasagerii acuză că nu au primit apă sau mâncare, cu atât mai mult cazare. Unii dintre ei au reușit să găsească câteva camere de hotel disponibile, iar dimineața au revenit la aeroport. Cu copiii de mână și cu bagajele în spate, fiecare a fost nevoit să descurce pe cont propriu cum a putut.

CITEȘTE ȘI: Sute de români și-au petrecut noaptea într-un aeroport din Portugalia, după ce zborul le-a fost amânat fără motiv. Ce explicație a dat compania

Situație disperată pe aeroportul din Lisabona, unde zeci de români așteaptă să ajungă înapoi în țară

Oamenii au ajuns la capătul puterilor. Nici până în acest moment nu s-a rezolvat nimic. Unul dintre cititorii noștri ne-a semnalat faptul că, încă, se află pe aeroportul din Lisabona, în momentul de față. Aproximativ 240 de persoane sunt disperate, iar reprezentanții companiei nu vin cu explicații plauzibile.

„Am sunat la ambasadă, nimeni nu ne ajută. Suntem 240 de persoane. Am sunat personal la ambasadă, a venit o doamnă, dar nu ne-a ajutat cu nimic. Explicația a fost că pilotul a făcut multe ore și că nu mai avea dreptul să piloteze înapoi spre România. Așa că noi am rămas, iar el s-a întors cu avionul gol”.

Seara trecută, compania aeriană a anunțat că zborul va avea loc la ora 20:45, însă orele au fost modificate pe parcurs.

 „Din păcate, astăzi, la ora 20.45, aveam avion de la Lisabona spre București. Am primit vreo trei mesaje în care orele au fost modificate. Cred că Wizz Air își bate joc de noi și ne mint cu nerușinare”, ne-a transmis unul dintre cititorii noștri pe numărul de whatsapp.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

VEZI ȘI:Haos la Otopeni! Zeci de pasageri Wizz Air nu au mai urcat în aeronave. Motivul este halucinant: „Sunt pe drumuri!”

 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Noul „Netflix” a apărut gratuit în România, doar pentru clienții Digi RCS-RDS
Noul „Netflix” a apărut gratuit în România, doar pentru clienții Digi RCS-RDS
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un manechin spectaculos
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
S-a dezbrăcat și are milioane de like-uri! Georgina lui Ronaldo, cea mai incendiară apariție
S-a dezbrăcat și are milioane de like-uri! Georgina lui Ronaldo, cea mai incendiară apariție
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Zodiile care în Săptămâna Mare sunt apărate de divinitate. Până la Paști își vor rezolva toate problemele
Zodiile care în Săptămâna Mare sunt apărate de divinitate. Până la Paști își vor rezolva...
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce...
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Kremlinul spune că „soarta lui Zelenski este pecetluită”. Peskov: „Panica în rândul ucrainenilor crește”
Kremlinul spune că „soarta lui Zelenski este pecetluită”. Peskov: „Panica în rândul ucrainenilor crește”
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Kate Middleton și Prințul William sărbătoresc 13 ani de căsnicie! Ce decizie au luat cei doi, după diagnosticul de cancer. Un expert regal face dezvăluiri: ”Nu va fi ușoară”
Kate Middleton și Prințul William sărbătoresc 13 ani de căsnicie! Ce decizie au luat cei...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Ce sumă a plătit Tavi Clonda pentru geanta oferită cadou soției. Gabriela Cristea este în al nouălea cer după achiziție! „ Acum își cumpără pentru prima dată când e cu mine.”
Ce sumă a plătit Tavi Clonda pentru geanta oferită cadou soției. Gabriela Cristea este în...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Plantele pe care să le ții în bucătărie. Purifică aerul și te scapă de mirosurile neplăcute
Plantele pe care să le ții în bucătărie. Purifică aerul și te scapă de mirosurile...
Alimentul ieftin și plin de proteine recomandat de doctorul Mihail Pautov. E ideal pentru cei care vor să pună masă musculară
Alimentul ieftin și plin de proteine recomandat de doctorul Mihail Pautov. E ideal pentru cei...
S-A DAT ORDIN în Ungaria. Viktor Orban a luat deja decizia: Situaţia este înfricoşătoare
S-A DAT ORDIN în Ungaria. Viktor Orban a luat deja decizia: Situaţia este înfricoşătoare
DEZASTRU pentru Iancu Sterp. Riscă descalificarea din finală! Acuzații grave la Survivor! Cum a trișat cu ajutorul fratelui său
DEZASTRU pentru Iancu Sterp. Riscă descalificarea din finală! Acuzații grave la Survivor! Cum a trișat...
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Statuie nouă în onoarea Reginei Elisabeta a II-a şi a câinilor săi
Statuie nouă în onoarea Reginei Elisabeta a II-a şi a câinilor săi
Se schimbă regulile în România. SE DĂ LEGEA pe care o așteptau milioane de români
Se schimbă regulile în România. SE DĂ LEGEA pe care o așteptau milioane de români
Iancu Sterp, ajuns în finala Survivor All Stars cu ajutorul fratelui său celebru
Iancu Sterp, ajuns în finala Survivor All Stars cu ajutorul fratelui său celebru
Primul oraș ras de pe fața Pământului în cazul unui RĂZBOI NUCLEAR. Unde se află „EPICENTRUL” Apocalipsei
Primul oraș ras de pe fața Pământului în cazul unui RĂZBOI NUCLEAR. Unde se află...
Fiica de 24 de ani a lui Gabi Balint a ajuns vedetă pe Tik Tok. Denisa Balint este model şi şi-a dat fanii peste cap
Fiica de 24 de ani a lui Gabi Balint a ajuns vedetă pe Tik Tok....
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
Boala gravă de care a suferit Oana Lis, în timp ce trebuia să aibă grijă de soțul ei: „În viață nu e totul roz”
Boala gravă de care a suferit Oana Lis, în timp ce trebuia să aibă grijă...
Peștele pe care să nu-l cumperi din piață. Ce au arătat testele:  “Am găsit arsen, plumb și mercur”
Peștele pe care să nu-l cumperi din piață. Ce au arătat testele: “Am găsit arsen,...
Lucrurile pe care să nu le faci sub nicio formă până în ziua de Paște 2024. E păcat să faci asta în Săptămâna Patimilor
Lucrurile pe care să nu le faci sub nicio formă până în ziua de Paște...