Situație dramatică în Italia! 355 de români sunt în carantină. Ce le este strict interzis să facă în umătoarele 14 zile

Autor:
Publicat: 23/02/2020 | 18:11
Situație dramatică în Italia! 355 de români sunt în carantină. Ce le este strict interzis să facă în umătoarele 14 zile

De câteva zile în Italia s-a instaurat panica, a fost declarată stare de urgență din cauza apariției și răspândirii rapide a coronavirusului. Mai multe orașe au fost băgade în carantină, iar autoritățile încearcă să gestioneze totul, dar numărul celor infectați crește de la o oră la alta.

355 de români din orașul italian Codgono, unde au fost depistate persoane infectate cu coronavirus, au fost puși sub carantină. Spitalul, școlile, restaurantele și barurile din localitate au fost închise.

În Codogno, toți locuitorii, printre care și cei 355 de români, au fost puși de autorități în carantină, pentru următoarele două săptămâni. Măsură a fost luată ca urmare a apariției mai multor cazuri  de coronavirus care au fost confirmate în oraş.

„Spitalul din Codogno este închis. Ieri, toţi elevii de la şcolile din Codogno au mers să facă teste pentru coronavirus. Şcolile, restaurantele şi barurile sunt închise. Românii din Codogno, prin ordonanţă a primarului, vor fi două săptămâni în carantină. Li s-a transmis să rămână în case. Nu vor merge la muncă şi vor primi de la Ministerul Sănătăţii o foaie de concediu medical”, a declarat, pentru Mediafax, preotul Nicolae Cazacu, de la Parohia Sfinţii Trei Ierarhi din Lodi.

În Italia lucrurile se agravează pe zi ce trece, 51 de persoane au fost diagnosticate cu coronavirus, dintre care 39 sunt în regiunea Lombardia. Alţi 11 sunt în regiunea Veneto, iar în regiunea Lazio a fost confirmat un caz. Până în acest moment, coronavirusul a făcut deja două victime în Italia.