SMS-URI EXCLUSIVE. Am pus mâna pe mesajele deocheate. Ce îi scria preotul suspendat unei eleve de 15 ani: „Şi când fac dragoste cu soţia mea…“

Publicat: 12/05/2017 | 00:00

Un preot reformat dintr-un sat bihorean, însurat, cu un copil şi cu nevasta însărcinată, s-a amorezat de o adolescentă şi a bombardat-o cu SMS-uri deocheate. Şefii lui l-au "dezbrăcat” temporar de sutană, dar oamenii din sat sunt supăraţi pe tatăl fetei că l-a reclamat pe "iubăreţ", pe care ei îl consideră în continuare băiat bun. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă toate detaliile picante ale poveştii cu iz de telenovelă. (Toate noutăţile pe PARFUMERIA.RO, oficial site-ul nr. 1 de shopping al vedetelor)

Scandal într-un sat din Bihor care a rămas fără preot după ce s-a descoperit că s-a amorezat de o adolescentă de 15 ani şi i-a trimis mesaje deocheate. Preotul F.C., parohul de 35 de ani al unei biserici reformate, a fost prins chiar de tatăl fetei, care a dat peste unul din SMS-uri.

„Mă gândesc numai la tine”, „Şi când fac dragoste cu soţia mea, tot la tine îmi stă capul”, ar fi doar câteva dintre mesajele găsite de bărbat în telefonul fiicei sale, potrivit unor surse din rândul feţelor bisericeşti. Tatăl fetei se fereşte să dea declaraţii, mai ales că unii dintre săteni îl condamnă că l-a reclamat, revoltat, pe preot, pe care oamenii îl consideră băiat bun. (VEZI ŞI: PEDOFIL PERICULOS DIN ORADEA, JUDECAT DE MAGISTRAŢI)

Tatăl fetei a cerut episcopului de Piatra Craiului ca preotul, om căsătorit, tată şi cu nevasta însărcinată, să fie dezbrăcat de sutană pentru fapta sa. Asta deoarece regulamentul disciplinar al Bisericii Reformate sancţionează drastic orice încălcare a bunelor moravuri, a regulamentelor şi legămintelor bisericeşti, a jurământului făgăduinţei nupţiale, dar şi instigarea la vreunul din păcate.

Unii dintre localnici povestesc că preotul a prins drag de adolescentă în urmă cu doi ani, la scurt timp după ce ea şi tatăl ei s-au mutat mutat în sat şi au început să frecventeze biserica, dar povestea de amor ar fi început doar vara trecută. Ce anume a fost între ei, dacă totul a rămas la nivel de SMS-uri şi convorbiri ori a fost mai mult, nu poate spune, însă, nimeni. „Dar fum fără foc nu iese niciodată”, a spus una dintre consătencele preotului, pentru CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România.

Deşi, în faţa tuturor, preotul a negat tot, în faţa „şefilor” din Episcopie şi-a recunoscut greşeala. Cazul a fost judecat de Comisia de disciplină a Protopopiatului reformat Oradea, care a decis, în final, să-l suspende pe preot din funcţie pentru o perioadă de cel puţin un an.

„Comisia de disciplină competentă s-a întrunit, au fost ascultate părţile, iar reclamaţia s-a dovedit întemeiată”, a explicat purtătorul de cuvânt al Episcopiei, Wagner Erik. Mai mult, spune tot el, în cadrul procedurii disciplinare, preotul a recunoscut că “a schimbat mesaje prin telefon cu o minoră, fiind întemeiată în acest sens plângerea invocată împotriva lui”. (CITEŞTE ŞI: Dragostea i-a dat cariera peste cap! Ce s-a întâmplat cu tenismena de când se iubeşte cu ”perversul de la grădiniţă”)

Ca atare, pentru cel puţin un an, părintele a fost obligat să îşi pună sutana în cui, să părăsească parohia şi, totodată, i s-a interzis exercitarea oricărui serviciu legat de funcţia de preot. Ulterior, după expirarea termenului, Consiliul Dirigent al Eparhiei reformate de Piatra Craiului va decide dacă el îşi poate continua sau nu activitatea.

ANDREEA LOPĂTARU

Citește și...