Șoc în handbalul feminin românesc » Corona Brașov retrogradată din Liga Națională în urma scandalului de dopaj!

Autor: Cristian P
Publicat: 24/01/2020 | 10:46
Șoc în handbalul feminin românesc » Corona Brașov retrogradată din Liga Națională în urma scandalului de dopaj!

Șoc în handbalul feminine românesc. Corona Brașov a fost retrogradată din Liga Națională în urma scandalului de dopaj!


Biletul Zilei » Astăzi profitul vine din Anglia, Rusia și Italia!


Decizia a fost luată de către Comisia de Apel din cadrul Federației Române de Handbal (FRH) în urma scandalului de dopaj de la Corona.

La jumătatea lunii noiembrie a anului trecut,componentele formației brașovene au fost implicare într-un caz de dopaj fără precedent în sportul românesc după ce au efectuat la o clinică terapie cu laser de joasă frecvenţă, măsură interzisă de regulamentele Agenţiei Mondiale Antidoping.

Ca urmare, imediat  Comisia Centrală de Disciplină a Federaţiei Române de Handbal a suspendat provizoriu 18 jucătoare de la Corona Braşov, pentru ca ulterior să ridice susppendarea asupra a două componente ale formației din Brașov, acestea fiind Andreea Elisa Chiricuţă şi Alicia Maria Gogîrlă, după ce a rezultat că acestea nu au făcut terapie cu laser intravenos.

Ieri însă Comisia de Apel din cadrul FRH a luat decizia de a retrograda formația brașoveană din Liga Națională.

„Admite apelul formulat de CSM Corona Braşov. În temeiul art. 21.2. din Regulamentul Disciplinar al FRH, schimbă în parte hotărârea apelată, în sensul că sancţionează echipa de handbal feminin senioare CSM Corona Braşov cu retrogradarea din Liga Naţională ‘Liga Florilor MOL’ ediţia 2019-2020. Menţine în rest celelalte dispoziţii ale hotărârii atacate. Decizia va fi comunicată părţilor după motivarea ei”, se arată în comunicatul publicat joi pe site-ul FRH.

De asemenea, în urma scandajului de dopaj fără precedent din sportul românesc, Corona Braşov a fost exclus din grupele Cupei EHF de Federaţia Europeană de Handbal (EHF).

Citește și...