Șocant! O adolescentă de 14 ani a murit după ce telefonul ei mobil a explodat

Publicat: 30/09/2019 | 12:38
Șocant! O adolescentă de 14 ani a murit după ce telefonul ei mobil a explodat

O adolescentă de 14 ani şi-a pierdut viaţa după ce telefonul ei mobil a explodat. Fetiţa îşi lăsase telefonul la încărcat, pe pernă, şi a adormit lângă el. Părinţii au găsit-o a doua zi, fără suflare.

Cazul șocant a avut loc în Kazakhstan. Potrivit presei locale, bateria dispozitivului s-a supraîncărcat în timpul nopţii şi a explodat. Familia adolescentei a chemat imediat serviciile de urgenţă, dar medicii sosiţi la faţa locului nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa.

Specialiștii avertizează că se pot produce accidente grave chiar și în cazul aparatelor fără defecte. „Utilizatorul trebuie să aibă şi el grijă de aparat, să aibă grijă să nu-l lase în soare. Ce se întâmplă în baterie este o reacţie chimică iar căldura excesivă face ca lucrurile să se întâmple mult mai repede”, a explicat Bogdan Miclea, tehnician.

Important este și încărcătorul. De aceea, e indicat să evitați falsurile. „Capetele de încărcare de o calitate mai bună au protecţie. Dacă există suprasarcină în priză, nu dă voie să se ajungă în telefon. Se arde capătul de încărcare, dar nu se arde telefonul.”, a menționat Bogdan Miclea, tehnician.

Specialiștii spun că un acumulator cu litiu are o durată de viață de aproape doi ani și, după această perioadă, ar fi bine să-l schimbați, deși încă mai funcționează.

Citește și...