Şoferul român care a provocat tragedia din Ungaria a fost reţinut. Ar fi mers neîntrerupt 1.900 de kilometri

Publicat: 26/07/2017 | 17:26

Bărbatul din Neamţ care se afla la volanul microbuzului ce a intrat, marţi, într-un TIR, în Biharkeresztes, a fost reţinut de poliţiştii maghiari. Şoferul de 36 de ani este acuzat de omor din culpă şi se află în arestul Căpităniei de Poliţie din Debreţin. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, are detalii de ultimă oră în acest caz. (CITEŞTE AICI: Accident cumplit în Ungaria: trei români morţi, alţi şase răniţi)

Poliţiştii i-au audiat pe pasagerii din microbuz, care le-au povestit că şoferul a condus fără oprire din Dover (Anglia), până în apropiere de Biharkeresztes, pe drumul naţional 42, unde s-a produs tragedia. Bărbatul ar fi trebuit să-i ducă pe pasageri până la un autocar, dar nu a ajuns la timp, ca urmare a venit cu ei spre ţară şi, deşi a fost rugat de mai multe ori să oprească ca să se odihnească, a refuzat, parcurgând neîntrerupt un drum de aproape 1.900 de kilometri, care în mod normal este străbătut în 18 ore. Şoferul va fi prezentat, joi, instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

În urma accidentului petrecut marţi dimineaţă, în apropiere de vama Borş, trei români au murit pe loc, iar alţi şase au fost răniţi. Victimele decedate sunt din judeţele Botoşani, Neamţ şi Maramureş, iar pasagerii răniţi sunt din Cluj, Sălaj, Neamţ şi Iaşi.  (CITEŞTE ŞI: Trei tineri au murit într-un cumplit accident după ce au petrecut la o nuntă)

 

 

Şoferul, care, din primele cercetări, ar fi adormit la volan a scăpat cu răni uşoare. Accidentul s-a produs la ora 4.40. Microbuzul, care avea numere de înmatriculare bulgare, a lovit din spate un autocamion care era oprit într-o zonă de staţionare.

O echipă mobilă împreună cu şeful oficiului consular s-au deplasat în regim de urgenţă, la locul accidentului şi la spitalele din zonă pentru a acorda sprijinul necesar, a anunţat, marţi, Ministerul român de Externe.

 „Consulatul General al României la Gyula monitorizează cu prioritate cazul şi este în contact cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări”, au mai transmis oficialii români. (CITEŞTE ŞI: Accident violent pe autostrada Timişoara-Lugoj: 13 persoane implicate! Traficul a fost BLOCAT)

ANDREEA LOPĂTARU