Șomaj tehnic pentru mii de angajați STB! Ce spune viceprimarului Capitalei despre această situație

Autor:
Publicat: 21/04/2020 | 16:23
Șomaj tehnic pentru mii de angajați STB! Ce spune viceprimarului Capitalei despre această situație

Epidemia de coronavirus a făcut ravagii. Pe lângă umărul mare de victime înregistrat, mulți oameni și-au pierdut locurile de muncă sau au fost nevoiți să intre în șomaj tehnic. La fel se întâmplă și cu angajații STB, o mare parte din personal va intra în șomaj.

Marți, viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a anunţat că 2.000 dintre cei 11.000 de angajaţi ai STB vor intra în şomaj tehnic, din cauza reducerii semnificative a numărului de călători. (CITEȘTE ȘI: INCONȘTIENȚĂ ENORMĂ! DOUĂ FEMEI DIAGNOSTICATE CU CORONAVIRUS AU PLECAT DE LA SPITAL CU TAXIUL)

„Dintre cei 11.000 de angajaţi ai STB, 2.000 vor intra în şomaj tehnic. Asta înseamnă că vor primi doar 75% din salariul pe care până la această dată îl aveau, conform contractului colectiv de muncă, urmând că numărul acestora să nu mai crească. Este o situaţie generată de numărul scăzut de călători pe care compania îl are acum”, a declarat Aurelian Bădulescu.

Acesta măsura este valabilă pentru perioada stării de urgenţă, informează Agerpres. În ceea ce îi privește pe ceilalţi angajaţi, programul de lucru se va reduce de la cinci la patru zile săptămânal, Bădulescu precizând că în aceste cazuri este vorba mai ales despre vatmani şi conducători de autobuze. (VEZI ȘI: PATRIARHIA EXPLICĂ CUM AR FI CONTACTAT ÎPS PIMEN COVID-10. CÂTE PERSOANE AU FOST EXPUSE LA VIRUS)

În prezent, STB lucrează cu 35% din parcul auto, a declarat viceprimarul Aurelian Bădulescu.

Avem şi celelalte activităţi pe care le desfăşurăm în această perioadă, respectiv rutele de la Aeroportul Otopeni până în judeţele unde sunt centre de carantină, lucru pe care îl face STB împreună cu ISUBIF. Acolo avem implicate 40 de maşini pe zi, care fac aceste rute în toată ţara”, a mai menţionat Bădulescu.