Sorin Oprescu a facut anuntul in urma cu putin timp! Bucurestenii au motive de bucurie: „Asa dorim sa arate toate”

Publicat: 04/04/2014 | 17:23

A fost finalizat un corp de cladire al Spitalului Clinic de Ortopedie si Traumatologie Foisor din Bucuresti, iar astazi a fost dat in folosinta.

„Corpul de spital pe care-l vizitam astazi a fost construit intr-un an de zile, cu tot cu finisaje si cu dotari. Este vorba despre saloane ultramoderne, demne de anii in care traim. Este unul din spitalele modernizate, cu toate utilitatile necesare unei unitati medicale de nivel european. Cred ca si romanii au dreptul sa beneficieze de un spital ultramodern, unde se practica interventii chirurgicale de inalta tehnicitate”, a declarat Primarul General.

In ceea ce priveste evolutia proiectului de extindere si modernizare a Spitalului Foisor, Sorin Oprescu a explicat ca „in perioada urmatoare se vor construi celelalte corpuri de cladire. Prin constructiile noi se va mari capacitatea spitalului de la 119 paturi la 247 paturi, va creste numarul salilor de operatie – de la 5 la 8 sali de operatie. In fapt, vorbim de dublarea numarului de operatii care se efectueaza anual si prin crearea unor Sali speciale de preanestezie, care permit o dinamizare a acestor interventii chirurgicale”.

De asemenea, Primarul General a adaugat ca la Spitalul Foisor va fi creata o sectie ATI la standarde europene prin realizarea unui sistem modern de monitorizare a pacientilor si a subliniat ca „asa dorim sa arate toate cele 19 spitale aflate in administrarea Primariei Municipiului Bucuresti. De 5 ani facem investitii in reabilitari si consolidari, in dotari, si asa cum vedeti construim 2 spitale noi (Foisor si Gomoiu), si la acestea vom ridica si ambulatorii, cu fonduri europene”.

Ansamblul va fi alcatuit din corpul A (existent) si cinci cladiri astfel:

Sorin Oprescu

Corpul A existent (Subsol + Parter + 1etaj + Mansarda) care va fi consolidat, restaurat si modernizat. Corpul A se va constitui drept un pilon de continuitate intre arhitectura traditionala si cea moderna cat si drept un filon al traditiei actului medical in domeniul ortopediei.

Aici se vor afla spatii administrative, RMN, Radiologie 1, centrala telefonica, Building Management System, sali de cursuri si demonstratii, camera servere, arhiva si birourile Registrul national de endoprotezare, spatii de spitalizare la mansarda, spatii tehnice si vestiare personal.

Corpul A1 va fi construit pe terenul liber cuprins intre Corpul A si Str. Traian. Cladirea va fi structurata pe 3 subsoluri destinate parcarii unui numar de 74 autoturisme. Subsolul 3 a fost astfel conformat incat sa poata fi utilizat drept adapost de protectie civila in caz de necesitate.

Corpul B1 (S+P+4E) spre Strada Pop de Basesti – finalizat adaposteste spatii de spitalizare (la etaje 1, 2, 3 si 4; 15 paturi / nivel), statia centrala de producere gaze medicale (oxigen, aer comprimat, vacuum), rezerva de butelii de oxigen, farmacie, laborator, vestiare personal cu grupuri sanitare, bloc alimentar.

Construirea Corpului D (S+P+4E+5-6E retras) si Corpului C (S2partial +S+P+2E) care vor avea urmatoarele functiuni:

– La subsol: Prosectura si laboratorul de anatomie patologica, statie de sterilizare, statie de spalare – dezinfectare paturi si carucioare, ateliere, depozite, spalatorie, o statie epurare ape uzate, spatii tehnice.

– La parter: hol general pacienti si vizitatori, fizioterapie, kinetoterapie, laborator imagistica (computer tomograf, radiologie), sala gipsare, spatii pentru stocarea temporara a deseurilor, grup electrogen, curte interioara, curte de serviciu.

– Spatii de spitalizare la etajele 1, 2 si 3 prevazute cu grup sanitar propriu.

– La etajul 4: zona ATI cu 24 paturi (compusa din 3 sectii cu cate 8 paturi fiecare), vestiare filtru si spatii anexa specifice

– La etajul 5 si 6: blocul operator alcatuit din 4 Sali de operatie pe nivel, prevazute fiecare cu spatii pentru pregatirea pacientilor, pregatirea chirurgilor, evacuarea pacientilor si evacuarea deseurilor.

– Au fost prevazute vestiare filtru pentru personalul medical, camera de trezire pacienti (2 paturi), banca de os, spatiu parcaj aparatura, spatii anexa specifice.

– Construirea Corpului B2 (S+P) spre B-dul Ferdinand si spre Strada Iancu Capitanul – va avea la pater zona de primire – internari pacienti, in timp ce subsolul va adaposti spatii tehnice (centrala termica).

Integrarea in contextual urban

S-a acordat o deosebitea atentie integrarii obiectivului de investitii in contextual urban. Zona dezvoltata pe parter a Corpului B1 si Corpul B2, flancheaza Corpul A si realizeaza o trecere gradata de la regimul de inaltime al cladirii existente catre zonele mai inalte ale investitiei propuse care la randul lor preiau regimul de inaltime al imobilelor invecinate situate pe B-dul Ferdinand.

Urmarind aceste principii, Corpul A va fi integrat in noul ansamblu si in acelasi timp va fi pus in evidenta.

Mai mult decat atat, vor fi amenajati 1137 mp de spatii verzi astfel:

– la parter, peste parcajul subteran – 851.00 mp

– terase verzi peste parter si etajul 1 – 286.00 mp

Parcaje cu un total 84 autovehicule astfel:

– parcaje la nivelul solului: 10 auto (8 + 2 ambulante)

– parcaj subteran (Subsol 1, 2 si 3): 74 autoturisme

Valoarea investitiei: 141.826.067,55 lei

– lucrari constructii montaj

– instalatii pentru constructii-dotari si echipamente medicale

Citește și...