După eliberare, Giovanni plănuieşte din umbră ”Revoluţia de la FRF”. Piţurcă în locul lui Daum după meciul cu Polonia?!

Publicat: 11/10/2016 | 00:00

Giovani Becali a fost eliberat condiţionat din închisoare după ce a executat doi ani şi şase luni în Dosarul Transferurilor, iar acum plănuieşte din umbră ”Revoluţia de la FRF”, după cum susţin surse de încredere din fotbal în execlusivitate pentrru CANCAN.ro. Planul ar fi ca Victor Piţurcă să vină în locul lui Christoph Daum ca antrenor la naţionala României, iar Gică Popescu în locul lui Răzvan Burleanu la Federaţia Română de Fotbal.
 

Primele semne ale ”revoltei” le-a dat Gigi Becali (vărul lui ”Don Giovanni”) care l-a atacat dur pe selectionerul Daum după ce România a făcut 1-1 cu Muntenegru în primul meci din preliminariile pentru Mondialul din Rusia. Finanţatorul Stelei s-a declarat nemulţumit de faptul că Daum nu a folosit tripleta Stanciu, Popa, Chipciu la naţională, preferând să joace cu nume surpriză, precum Bicfalvi.”România cu Muntenegru? Când este bine şi vrem să facem şi noi ceva, stai, bă, puţin, de ce să ne calificăm? Lasă că aducem noi un neamţ ca să nu ne calificam, cam aşa facem. Muntenegru era de noi? Trebuia să le dăm trei, patru. Dar daca noi jucam cu 3 inchizatori, cum putem să dam noi gol? Asta a făcut Daum. Pentru că omul nu cunoaşte, nu-i cunoaşte pe jucători. Cum să faci aşa ceva? Eşti nebun? Când am văzut echipa, m-am crucit”, declara Becali. Acesta nu a fost însă singurul ataca al finanţatorului Stelei la adresa selecţionerului. ” Nu sunt de acord cu numirea lui. Nu sunt de acord cu salariul lui. Cine eşti tu să primeşti 1.100.000 de euro pe an într-o ţară în care lumea moare de foame?”, mai spunea el.

Gigi Becali îi contestă pe Daum şi Burleanu
Gigi Becali îi contestă pe Daum şi Burleanu


Aducerea lui Daum pe banca naţionalei a creeat o prăpastie între FRF şi Gigi Becali. Potrivit prosport, Răzvan Burleanu a  susţinut că răbufnirea lui Becali la adresa neamţului  vine ca urmare a faptului că nu mai poate influenţa selecţia la echipa naţională. În vară, supărat că şeful FRF a promis că 10% din suma obţinută de echipele din Liga 1 pe urma transferurilor vor trebui să fie reinvestiţi către Centrele de Copii şi Juniori, Gigi s-a dezlănţuit.”Domnul Burleanu bate câmpii. O să vedeţi că o să facem o acţiune noi acum, cât de curând, să terminăm cu acest Burleanu. Cum poate el să ne oblige pe noi, societate comercială, ce să facem cu banii pe care îi câştigăm. E de planetă cu extratereştrii băiatul ăsta„, a spus Becali. Şi Gică Hagi s-a arătat deranjat de faptul că jucătorii de la Viitorul, dar şi fiul său Ianis, acum la Fiorentina, nu sunt convocaţi la naţionala mare, condusă de Daum.

Piţurcă ar urma să vină în locul lui Daum, iar Gică Popescu în locul lui Burleanu
Piţurcă ar urma să vină în locul lui Daum, iar Gică Popescu în locul lui Burleanu

Victor Piţurcă, fostul antrenor al naţionalei României, se numără printre cei care-l contestă pe Burleanu.”Schimbarea staff-ului medical a fost o problemă. Aici a greşit Iordănescu! Nu avea voie să schimbe Burleanu staff-ul fără acceptul lui Iordanescu. Dacă eram eu, puteau să vină 200 de mii de Burleni şi nu se întâmpla aşa ceva! Pompiliu Popescu are o experienţă formidabilă. Jucătorii n-au avut energia şi suflul necesare la Euro”, spunea Piţi după eşecul tricolorilor de la Campionatul European din Franţa, acolo unde nu au depăşit grupele. El a mai spus şi că l-a surprins numirea lui Daum.

Potrivit surselor noastre, ”Revoluţia de la FRF” ar urma să aibă loc după meciul cu Polonia de la Bucureşti de luna viitoare, mai ales dacă naţionala va obţine un rezultat slab în meciul cu Kazahstan de marţi seară. Se ştie că Piţurcă este bun prieten cu Giovani Becali, lucru confirmat chiar de către acesta. Fostul selecţioner a fost printre primii care s-a întâlnit cu Don Giovanni după ce a fost eliberat. ”M-am întâlnit cu Giovani, suntem buni prieteni. Este bine, am vorbit despre una, alta”, a recunoscut Piţi pentru CANCAN.ro.

În ceea ce-l priveşte pe Gigi Becali, Piţurcă ne-a spus că pentru el este un capitol închis după ce finanţatorul Stelei l-a „turnat„ în Dosarul Valiza, însă sursele noastre afirmă că Giovanni s-a interpus între cei doi şi a reuşit să-i aducă la aceeaşi masă; mai ales acum, când se plănuieşte ”marele puci de la FRF”. Pentru ca ”lovitura de Palat” să fie completă (şi nu doar Piţurcă să-i ia locul lui Daum), Don Giovanni ar fi obţinut acordul lui Gică Popescu ca să preia frâiele FRF de la Răzvan Burleanu. Gică nu are doar atuul că a colaborat perfect, în trecut, cu agenţia de impresariat a lui Ioan Becali (cei doi fiind asociaţi), dar este şi cumnatul lui Gică Hagi, simbolul fotbalului românesc aflat şi el în război cu tandemul Burleanu-Daum.

 

 

 

 

 

 

Citește și...