Ion Tiriac a inaugurat ultima sa investitie! „Acum 3 luni de zile aici erau plantaţi cartofi!”

Publicat: 07/12/2016 | 16:23

Ion Ţiriac a făcut în mai puţin de 3 luni ceea ce autorităţile nu au făcut pentru sportul românesc în 26 de ani. Patinoarul Telekom Arena, pe care omul de afaceri român l-a construit, a fost gata într-un timp record şi astăzi a avut loc inaugurarea sa. La eveniment au participat mari personalităţi ale sportului românesc, precum preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român Mihai Covaliu, fostul nr. 1 ATP Ilie Năstase, Simona Halep, Horia Tecău, Marius Copil, Bogdan Stelea, Violeta Beclea-Szekely, Sandra Izbaşa şi numeroase alte personalităţi din mediul de afaceri şi din politică.

Gazda evenimentului a fost campioana olimpică la gimnastică Andreea Răducan, care s-a ocupat cu multă eleganţă de “sarcina” avută.

Patinoarul construit de Ion Ţiriac este unul modern, care arată foarte frumos atât în interior, cât şi în exterior, iar gheaţa este impecabilă. Iniţiativa lui Ion Ţiriac, care le-a făcut un cadou uriaş înainte de Crăciun copiilor care doresc să facă hochei sau patinaj, este extraordinară şi a fost lăudată de către toate personalităţile venite la inaugurarea patinoarului Telekom Arena.

“Vă mulţumesc că sunteţi astăzi aici, ce vedeţi este o mică picătură în marea sportului. Singurul lucru care trebuie înţeles este că se poate. În mai puţin de 3 luni s-a făcut ce este aici. Acum 3 luni de zile aici erau plantaţi cartofi. Mulţumesc încă o dată tuturor, dar în special partenerilor, având în vedere că nu sunt deloc de neglijat costurile anuale de întreţinere, iar accesul copiilor şi juniorilor va fi gratuit”, a declarat Ion Ţiriac, omul căruia i se datorează această construcţie atât de benefică pentru sportul românesc, în discursul de inaugurare al patinoarului. Discursul lui Ion Ţiriac a fost întâmpinat cu aplauze frenetice din partea celor prezenţi la eveniment.

Ion Ţiriac le-a mulţumit partenerilor săi, care l-au ajutat să construiască un patinoar modern în mai puţin de 3 luni
Ion Ţiriac le-a mulţumit partenerilor săi, care l-au ajutat să construiască un patinoar modern în mai puţin de 3 luni

Andreea Răducan, gazda evenimentului, a precizat că investiţia făcută de către Ion Ţiriac şi partenerii omului de afaceri este de 3,6 milioane de euro. “A fost o investiţie mărişoară. Patinoarul va fi deschis pentru publicul larg în prima parte a anului viitor, vor fi şi 70 de locuri de parcare. (…) Acest patinoar este visul oricărui copil”, a spus fosta campioană olimpică la gimnastică.

Fosta campioană olimpică Andreea Răducan a fost gazda evenimentului şi s-a achitat magistral de
Fosta campioană olimpică Andreea Răducan a fost gazda evenimentului şi s-a achitat magistral de „sarcina” avută

Prezent la inaugurarea patinoarului Telekom Arena, CEO-ul Telekom România, Miroslav Majoros, i-a mulţumit lui Ion Ţiriac pentru această iniţiativă foarte benefică pentru tineri şi s-a arătat foarte fericit că Telekom a putut să contribuie la această acţiune foarte importantă pentru sportul românesc. “Sunt foarte fericit să fiu aici. Motto-ul nostru este > (n.r.: Viaţa este pentru a împărtăşi). Nu cred că este un mod mai bun de a demonstra acest lucru decât acest patinoar. Îi mulţumim domnului Ţiriac pentru această idee şi pentru investiţia dumnealui”, a declarat Miroslav Majoros la inaugurarea patinoarului.

Prezent la eveniment, ambasadorul Canadei în România, Kevin Hamilton, i-a adus un cadou simbolic lui Ion Ţiriac, în semn de preţuire pentru iniţiativa pe care omul de afaceri român a avut-o şi a dus-o la îndeplinire într-un timp foarte scurt. “Când am aflat că voi fi ambasador al Canadei în România am avut două întrebări: dacă sunt şcoli bune şi dacă e hochei. Mi s-a spus că sunt şcoli bune, că este hochei, dar că nu este un teren de hochei. Am un mic dar pentru domnul Ţiriac, un puc şi o monedă norocoasă. Domnule Ţiriac, vă mulţumim pentru viziune, pentru generozitate”, a spus ambasadorul Canadei în discursul său.

Ambasadorul Canadei în România, Kevin Hamilton, i-a făcut un cadou minunat lui Ion Ţiriac: un puc şi o monedă norocoasă, ambele din ţara sa de origine
Ambasadorul Canadei în România, Kevin Hamilton, i-a făcut un cadou minunat lui Ion Ţiriac: un puc şi o monedă norocoasă, ambele din ţara sa de origine

Şi primarul oraşului Otopeni, Silviu Constantin Gheorghe, s-a arătat foarte fericit că ideea lui Ion Ţiriac a fost pusă în practică şi că patinoarul a fost construit în localitatea pe care o administrează. “E un moment deosebit să mă aflu în faţa dumneavoastră. Este onorant că un astfel de patinoar se deschide în Otopeni. Văd în sală multe personalităţi ale sportului românesc. Vreau să mulţumesc partenerului, prietenului nostru Ion Ţiriac. În preajma sărbătorilor, domnule Ţiriac, aţi făcut un mare cadou copiilor. Domnule Ţiriac, vă felicit”, a spus Silviu Constantin Gheorghe.

La rândul său, Ion Ţiriac i-a mulţumit primarului din Otopeni  pentru sprijinul pe care i l-a acordat pentru construcţia acestui patinoar. “Vreau să îi mulţumesc domnului primar din Otopeni pentru tot ajutorul acordat. Birocraţie, birocraţie, dar iată că se poate şi în mai puţin de 3 luni am făcut acest lucru”, a precizat Ion Ţiriac.

Primarul oraşului Otopeni, Silviu Constantin Gheorghe, i-a mulţumit lui Ion Ţiriac pentru ideea extraordinară a patinoarului. Ion Ţiriac i-a mulţumit, la rândul său, primarului din Otopeni pentru ajutorul acordat
Primarul oraşului Otopeni, Silviu Constantin Gheorghe, i-a mulţumit lui Ion Ţiriac pentru ideea extraordinară a patinoarului. Ion Ţiriac i-a mulţumit, la rândul său, primarului din Otopeni pentru ajutorul acordat

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a susţinut în discursul său că Guvernul ar trebui să ia exemplu de la Ion Ţiriac. Într-adevăr este un moment de bucurie pentru lumea sportului. Domnul Ţiriac a arătat că atunci când cineva doreşte să facă ceva, poate să facă. Asta chiar şi în România, unde lucrurile se întâmplă mai greu. Sper ca Guvernul să ia exemplu, avem nevoie de astfel de iniţiative. Vă mulţumesc, domnule Ţiriac, şi permiteţi-mi să vă ofer o crosă, în caz că vreţi să intraţi pe gheaţă alături de copii”, a spus Mihai Covaliu.

Preşedintele COSR Mihai Covaliu i-a dăruit o crosă de hochei lui Ion Ţiriac
Preşedintele COSR Mihai Covaliu i-a dăruit o crosă de hochei lui Ion Ţiriac

Fostul coleg al lui Ion Ţiriac în echipa de Cupa Davis a României, Ilie Năstase, l-a felicitat pe Ion Ţiriac în stilul său caracteristic. “Ce a făcut domnul Ţiriac este un lucru foarte frumos. Poate că acest patinoar ar fi trebuit să fie realizat de autorităţi, dar e bine şi aşa. Îl rog pe domnul Ţiriac să nu se supere pe mine, dar trebuia să facă şi metroul”, a spus Ilie Năstase, iar publicul a început imediat să râdă. Ilie Năstase i-a transmis fostului său coleg Ion Ţiriac că aşteaptă de la acesta şi o sală de tenis în complexul sportiv de la Otopeni.

Ilie Năstase i-a cerut lui Ion Ţiriac, fostul său coleg din echipa legendară de Cupa Davis a României, să construiască şi o sală de tenis în complexul de la Otopeni
Ilie Năstase i-a cerut lui Ion Ţiriac, fostul său coleg din echipa legendară de Cupa Davis a României, să construiască şi o sală de tenis în complexul de la Otopeni

În completarea lui Ilie Năstase a venit Ministrul Tineretului şi Sportului, multipla campioană olimpică Elisabeta Lipă, care şi-a manifestat încrederea că acea sală de tenis va fi construită, datorită ambiţiei lui Ion Ţiriac. “La fel de bine cum vă cunosc, având în vedere ambiţia dumneavoastră, domnule Ţiriac, sunt convinsă că într-un timp record, aşa cum aţi făcut patinoarul, veţi construi şi o sală de tenis. Domnul Năstase v-a aruncat mănuşa. Vă mulţumesc”, a spus Elisabeta Lipă.

Patinoarul construit de Ion Ţiriac face parte dintr-un complex sportiv gândit de omul de afaceri în Otopeni, care va mai include 25 de terenuri de tenis şi o sală de gimnastică. Este de aşteptat să fie construită şi o arenă de tenis care ar putea găzdui turneul BRD Năstase Ţiriac Trophy, care nu va mai fi organizat în Bucureşti în următorii 2 ani din pricina problemelor pe care le are arena BNR.

Patinoarul Telekom Arena, construit de Ion Ţiriac în mai puţin de 3 luni, este modern din toate punctele de vedere
Patinoarul Telekom Arena, construit de Ion Ţiriac în mai puţin de 3 luni, este modern din toate punctele de vedere

Patinoarul Telekom Arena, construit de Ion Ţiriac într-un timp uimitor (mai puţin de 3 luni), are în prezent 500 de locuri, dar se va putea extinde în viitor la 1.000 de locuri. În complexul sportiv pe care Ion Ţiriac plănuieşte să îl realizeze în Otopeni este de aşteptat să se pregătească viitorii campioni ai României.