Tragedie în fotbal! A murit Luigi Simoni, un celebru antrenor din Italia

Publicat: 22/05/2020 | 16:47
Tragedie în fotbal! A murit Luigi Simoni, un celebru antrenor din Italia

Antrenorul italian Luigi Simoni, recordmenul promovărilor în Serie A, a încetat din viață, vineri, la vârsta de 81 de ani.  Tehnicianul suferise un accident vascular cerebral la 22 iunie.

VEZI AICI: UN ANTRENOR SPANIOL DE FOTBAL A MURIT DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI LA DOAR 21 DE ANI!

De atunci a continuat să lupte, dar nu s-a mai putut recupera. În martie, din motive de siguranţă, având în vedere pandemia de COVID-19, a fost adus acasă de la clinica în care era tratat. Joi s-a simțit rău și a fost dus la spitalul din Luca, unde și-a găsit sfârșitul.

Luigi Simoni a câștigat Cupa UEFA cu Inter

Gigi Simoni este recunoscut pe plan mondial ca fiind unul dintre cei mai mari antrenori italieni, cea mai mare performanță a sa a fost câștigarea Cupei UEFA cu Internazionale Milano, în sezonul 1997-1998, după finala italiană cu Lazio.

NU RATA: A MURIT DON SHULA, CEL MAI DE SUCCES ANTRENOR DIN FOTBALUL AMERICAN

De asemenea, Simoni a reușit numai puțin de șapte promovări din eșalonul secund în Serie A cu mai multe formații, în cariera sa de 35 de ani ca tehnician.

Ne-a părăsit astăzi, 22 mai. O dată nu întâmplătoare, cea mai interistă dată dintre toate. De Gigi Simoni ne vom aminti și ne va lipsi totul. Felul lui de a fi domn, mai presus de toate. Un mod de viață, viață și fotbal, niciodată prea mult. Fotbalul său a fost: umil, dar funcțional, capabil să fructifice la maximum ce avea la dispoziție. Salut Gigi, ne vei lipsi”, a fost mesajul lui Inter pentru unul dintre cei mai iubiți și respectați antrenori ai Italiei.

Citește și...