Turistii straini, hartuiti de taximetristii pirati in aeroport. Escrocii se jucau “de-a v-ati ascunselea” cu politistii

Publicat: 01/03/2013 | 22:32

Masuri luate la Otopeni dupa cazul japonezei ucise au dat roade. Cu toate astea, exista in continuare taximetristi pirati care hartuiesc turistii straini.

In incinta Aeroportului “Henri Coanda” au fost afisate doua anunturi conform carora abordarea si preluarea clientilor de catre taximetristi este interzisa, iar accesul taximetrelor este interzis in parcarile publice. Totodata, in incinta aeroportului a fost deschis un ghiseu de la care turistii pot apela mai multe companii de taxi ca sa-I transporte in locatiile dorite.

taximetristi

Masurile au fost luate dupa ce in vara anului trecut, un presupus taximetrist, Vlad Nicolae, a “racolat” o studenta japoneza pe care a ucis-o intr-o padure din apropiere. De altfel, magistratii Curtii de Apel vor da verdictul in acest caz saptamana viitoare, procurorii cerand inchisoare pe viata pentru asasin.

In incercarea de a atrage atentia autoritatilor asupra faptului ca exista in continuare taximetristi falsi care vor cu orice pret sa ademeneasca si sa pacaleasca turistii pe aeroport, paparazzi Cancan au inregistrat cateva imagini graitoare cu doi tineri care mai aveau putin si se luau la bataie cu politistii din incinta pentru a fi lasati sa “agate” clientii.

taximetrist

In imagini se vede clar cum unul dintre ei este scos afara dupa ce incearca sa se ascunda de oamenii legii iar impreuna se cearta cu acestia spunandu-le ca vor sa-si ia cafea si nu sa racoleze clinti. Pentru a fi mai convingatori, unul dintre ei apeleaza la un angajat de la un bar.

Mai mult, scapat de vigilenta politistilor, unul dintre taximetristi se indreapta catre un turist care astepta la ghiseu, il scaneaza din cap pana-n picioare si apoi il abordeaza smechereste. Din fericire, nici una dintre persoanele vizate de taximetristul pirat nu a dat curs ofertei foarte tentante. Culmea, printre turisti se afla inclusiv o tanara de origine asiatica.
 

Claudiu Valimareanu
 

Citește și...