ULTIMA ORA! Doliu la Dinamo: Nelu Nunweiller a murit in aceasta dimineata

Publicat: 03/02/2015 | 11:06
ULTIMA ORA! Doliu la Dinamo: Nelu Nunweiller a murit in aceasta dimineata

Suflarea dinamovista este in doliu, alb-rosii pierzand marti dimineata una dintre cele mai mari legende ale gruparii din Soseaua Stefan cel Mare.

Este vorba despre Nelu Nunweiller, cel considerat de fanii dinamovisti drept primul „caine rosu” din istoria clubului.

In varsta de 79 de ani – pe care i-a implinit pe 9 ianuarie – fostul fundas al lui Dinamo s-a stins marti dimineata, in Pitesti, pierzand lupta cu o boala cumpluta.

Cornel Dinu: „S-a retras destul de scarbit de fotbalul romanesc”

Contactat de CANCAN.ro, Cornel Dinu a spus cateva cuvinte despre cel care a fost Nelu Nunweiller: „A fost creatorul simbolului cainilor rosii si principalul stalp de rezistenta prin care s-a construit marea echipa de la inceputul anilor 60. Jucator care a avut multe momente in care a dat dovada de eroism in a bloca adversarul si a face ca propria aparare sa nu fie depasita. A fost un lider incontestabil al acelei perioade si a reusit lucruri bune, ca antrenor, dupa anii 70, tot in postura de conducator al lui Dinamo. Si ca jucator si ca antrenor a transmis spiritul acesta de lupta si de loialitate in slujba echipei. S-a retras, cred eu, destul de scarbit si el din fotbalul romanesc si nu intamplator zbuciumul pe care l-a trecut si a stiut sa-l ascunda, pentru ca era un om foarte tare, l-a dus mai rapid la un sfarsit la care nu ma asteptam”.

A suferit de cataracta!

Ion Nunweiller suferea de cataracta, o boala ce opacizeaza cristalinul si duce la pierderea totala sau partiala a vederii.

El nu a respectat insa tratamentul recomandat de medici, iar in ultima vreme incepuse sa vada dublu. El a fost nevoit sa stea mai mult in casa, departe de orice contact cu lumina.

B.P.

 

Citește și...