ULTIMA ORĂ: Escrocul de la bancă a fost prins! Cine îl ajuta să dea ţepe în Chişineu Criş

Publicat: 13/07/2017 | 19:03

A doua zi după ce toată presa a publicat imagini cu escrocul de la banca din Chişineu Criş "în acţiune", suspectul a şi fost prins de poliţişti, în urma unui apel venit din partea unui cetăţean care l-a recunoscut. Bărbatul care, cu câteva zile în urmă, a înşelat, în câteva secunde, o femeie, cu 3.200 de lei, este din Timişoara. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, are detalii şi imagini de ultimă oră în acest caz. (VEZI AICI: Escrocul de la bancă loveşte din nou! Ademeneşte oamenii cu un curs valutar mai bun şi îi lasă fără bani. În loc de 3.400 de lei, o femeie a primit 195 de lei)

În urma unui apel primit de poliţişti, cel bănuit de comiterea faptelor de înşelăciune a fost identificat de poliţişti. Cercetările au arătat că bărbatul de 54 de ani, din Timişoara, ar fi avut un complice, de 43 de ani, tot din Timişoara.

Poliţiştii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a celor în cauză, pentru înşelăciune şi complicitate la înşelăciune. În cursul zilei de maine, cei doi vor fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă. (CITEŞTE ŞI: Şi-a comandat pe internet un televizor, însă a avut şocul vieţii când a văzut ce se află în interiorul coletului)

Purtătorul de cuvânt al IPJ Arad, Lorena Radu, a explicat, pe larg, pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR 1. DIN ROMÂNIA, metoda folosită de escroc pentru a-şi înşela victimele.

„Intră în bancă, supraveghează persoanele care vor să schimbe bani, identifică o persoană vulnerabilă, în vârstă, care corespunde tiparului său, o acostează, o ademeneşte să îi schimbe banii la un preţ mai avantajos decât cel afişat în unitatea bancară, omul se gândeşte, el tot insistă, îl scoate din unitate pentru că nu poate tranzacţiona acolo şi, în afara unităţii bancare îi dă suma de bani pe care el o precizează pentru valuta respectivă, dar, de fiecare dată, omul e prejudiciat, pentru că bărbatul, în momentul în care scoate banii – scoate un teanc de bani – omul crede că îi dă banii ăia, dar face cumva şi îi schimbă şi îi dă altă sumă de bani. Ieri (marţi, n.r.), femeia trebuia să primească în jur de 3.400 de lei şi a primit 195, dar teancul era mare. În teanc sunt numai bancnote de cinci lei. Dar prima dată când el îi numără, tu vezi bancnote de 100, de 200 de lei, de 50, dar, la el, prima bancnotă e de 100 şi pe urmă sunt numai de cinci lei. Femeia când a văzut primul teanc a crezut că ăla e. Când a ajuns acasă a văzut că sunt 195 de lei, nu 3.400 de lei„, ne-a spus Lorena Radu. 

Poliţiştii oraşului Chişineu Criş au cerut sprijijnul cetăţenilor pentru identificarea suspectului, mai ales că e vorba de acelaşi personaj, care cu un an în urmă, comitea o înşelăciune asemănătoare. (VEZI ŞI: Ce se întâmplă cu GERALD GORDUNA, cel care a fost creierul din spatele unei mega-escrocherii)

ALIN TERENTE

Citește și...